(Nettavisen)

Hjemmelaget har vunnet den første kampen i Premier League seks av de syv siste sesongene. Det eneste laget som har vunnet på bortebane i denne perioden er Arsenal.

Sli får du 3,00 i odds på Arsenal-seier i serieåpningen mot Palace

The Gunners slo Fulham 0-3 i 2020-2021-sesongen.

Se Premier League på Viaplay med Strim. Skaff deg tilgang her!

Vi tror de gjentar den prestasjonen i fredagens sesongåpning i Premier League. Da møter de også et London-lag. Da spiller Martin Ødegaard og Arsenal mot Crystal Palace.

Crystal Palace - Arsenal

Odds: HUB og antall mål - Arsenal og over 2,5 mål - 3,00 i odds

Kampstart fredag 5. august klokken 21.00

Spillestopp kl 20.59 Live odds etter kampstart

Selhurst Park

Slik ser du kampen:

Den vises på Vsport Premier League Skaff deg tilgang her

Vi tror at Arsenal vinner og at det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 3,00 i odds

Arsenal har kun vunnet én gang mot Crystal Palace på de åtte siste forsøkene. Sist gang the Gunners slo London-rivalene var tilbake i mai 2021. Den gangen vant laget fra Nord-London 3-0 på Selhurst Park.

Fasiten på de åtte siste kampene mot Palace viser 1-5-2.

Men statistikken til Arsenal på Selhurst Park er likevel oppløftende. På de siste 42 årene har the Gunners kun tapt to av de siste 17 bortekampene mot the Eagles. Gjestene har vunnet åtte ganger og åtte kamper har endt med poengdeling.

Fredag tror vi Arsenal tar sin niende borteseier mot Crystal Palace siden 1980.

Jesus har fått superstart

Arsenal har vært gode i sesongoppkjøring, og de banket Sevilla hele 6-0 i den siste treningskampen. Gabriel Jesus, som kom fra Manchester City før denne sesongen, var stjernen i showet. Han scoret hat-trick, mens Bukayo Saka satte inn to scoringer og Eddie Nketiah noterte seg for ett mål.

Crystal Palace leverte også en sterk forestilling i sin siste kamp før seriestarten. De vant 4-2 mot franske Montpellier hjemme på Selhurst Park. Odsonne Edouard scoret to ganger i den kampen. De to andre målene ble scoret av Wilfried Zaha og Marc Guehi.

Her kan du levere kupongen til Eurojackpot fredag

Men the Eagles må klare seg uten en rekke sentrale spillere mot Arsenal. Jack Butland, James McArthur, Sam Johnstone, James Tomkins og Michael Olise er alle ute med skader.

Crystal Palace har heller ikke tradisjon for å starte sesongen bra. De har kun vunnet fem av de siste 22 serieåpningene i toppdivisjonen (5-7-10), men de har vunnet to av de fire siste.

Men fredagens kamp blir neppe noen walkover for Arsenal.

Palace er på rekordjakt

The Eagles tapte nemlig kun fire av de siste 19 hjemmekampene i Premier League. Fasiten viser 7-8-4. De er faktisk ubeseiret i de seks siste tellende kampene på Selhurst Park, og Patrick Vieiras gutter har holdt nullen i de fem siste kampene. Det er en tangering av klubbrekorden som ble satt i mars og april i 1992.

Se Premier League på Viaplay med Strim. Skaff deg tilgang her!

Dette er tredje sesongen på rad at Arsenal starter sesongen med å spille mot et lag fra London. I fjor gikk de på en smell. Da tapte de 0-2 mot nyopprykkede Brentford. Året før slo de Fulham 3-0. Også fredagens kamp spilles på bortebane.

Selv om Arsenal har tapt fem av de siste ni serieåpningene i Premier League, så har vi troen på Martin Ødegaard og lagkameratene denne sesongen. Mikel Arteta har fått enda et år til å jobbe med laget, og ikke minst, han har fått inn solide forsterkninger.

Den franske forsvarsspilleren William Saliba ligger an til å debutere i Arsenal-draten mot Palace. Det vil sannsynligvis også de to tidligere Manchester City-spillerne Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko.

Her kan du levere kupongen til Eurojackpot fredag

Arsenal må trolig klare seg uten midtbanespilleren Emile Smith Rowe, i tillegg er Kieran Tierney, Takehiro Tomiyasu og Fabio Vieira usikre.

Arsenal skal likevel ha et sterkt nok lag til å slå Crystal Palace.

Spillere som Conor Gallagher og Nuno Tavares var sentrale da Palace vant 3-0 mot Arsenal sist sesong, men ingen av dem spiller for Sør-London-laget denne sesongen. Det gjør at vi tror det blir en helt annen kamp fredag.

Palace går på banen med selvtillit. De vet at de har slått Arsenal tidligere og at de er i stand til å holde nullen hjemme, men the Gunners er et helt annet lag denne sesongen. Det har oppkjøringskampene vist.

Det har vært scoret over 2,5 mål i ni av de siste elleve kampene mellom Arsenal og Crystal Palace. Vi tror på en ny underholdende forestilling fredag.

Vi tror at Arsenal vinner og at det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 3,00 i odds