(Nettavisen)

Leipzig var ferdig med sesongen i slutten av juni, og de tok kun to seire på de fem siste kampene. De klarte med nød og neppe å bli blant topp fire-lagene i Tyskland. Nå mangler de stjernen Timo Werner Det gjør at de er svekket offensivt. Vi tror de taper mot et Atletico-lag som virker å være i kjempeform.

RB Leipzig - Atletico Madrid 3,20 - 3,05 - 2,25 B (spillestopp kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League, kvartfinale. Kampen spilles på nøytral bane på Estadio Jose Alvalade i Lisboa. Er det endelig Atletico Madrid sin tur å løfte Champions League-trofeet? Spanjolene er i kvartfinalen i Champions League for femte gang på de syv siste sesongene, kun Barcelona og Bayern München har flere kvartfinaler enn dem i denne perioden.

Leipzig har mistet toppscoreren

Leipzig på sin side spiller sin 15 Champions League-kamp. Den tyske klubbene har store ambisjoner, men denne kampen kommer trolig litt for tidlig for Julian Nagelsmanns menn. Bayern Munchen og Borussia Dortmund er de eneste lagene fra Bundesliga som har tatt seg til semifinalen i Champions League siden Schalke 04 var i semifinalen i 2010-2011-sesongen. Vi tror ikke Leipzig går videre i kveld.

Ca. 106 millioner i Eurojackpot-potten fredag. Leverer kupongen her!

Ikke bare mangler det tyske laget erfaring fra denne typen kamper, men de har også mistet den viktigste spilleren sin i løpet av sommeren. Toppscorer Timo Werner har dratt til London. Han skal spille for Chelsea neste sesong. Det gjør at tyskerne er svekket offensivt. At Konate og Poulsen er usikre gjør ikke saken bedre.

Leipzig imponerte mot Jose Mourinhos Tottenham, som var tapende Champions League-finalister sist sesong, men Spurs har vært ustabile denne sesongen. Nå møter de et Atletico-lag som slo ut regjerende Champions League-mester Liverpool. Det blir en tøff oppgave.

Tyske lags skrekkmotstander

Atletico var ubeseiret i de elleve siste kampene i La Liga, og sikret en topp fire-plass i La Liga. I seks av de siste ti kampene holdt det spanske hovedstadslaget nullen. Spanjolene virker solide De har offensive spillere som kan hamle opp med Leipzig-forsvaret, og sist men ikke minst, de har erfaring fra denne typen kamper. Det er viktig.

Atletico Madrid har også historien på sin side. Spanjolene har alltid tatt seg videre i utslagsrundene i Champions League mot tyske lag. De slo ut Bayer Leverkusen i 2014-2015-sesongen og i 2016-2017-sesongen, og i 2015-2016-sesongen var det Bayern Munchen som ble sendt hodestups ut av turneringen.

Sjekk alle torsdagens oddstips!

Correa og Vrsaljko er ikke med til Lisboa. De har testet positivt på covid-19. Resten av laget testet negativt i nye tester på søndag. Atletico-trener Diego Simeone må trolig også klare seg uten Thomas Partey.

Atletico virker sterke bakover. Uten Timo Werner, tror vi ikke at Leipzig har spillerne til å bryte ned spanjolenes forsvar. Tyskerne skal få kjørt seg mot spillere som Diego Costa, Alvaro Morata og Joao Felix Vi tror på Atletico Madrid-seier til 2,25 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset