(Nettavisen)

Mandag ettermiddag fikk Norsk Tipping endelig tak i én av de to siste Lotto-vinnerne fra lørdag - en mann fra Bergen.

Bergenseren hadde hatt feil mobilnummer liggende i spillerkontoen sin, og visste ikke at han hadde vunnet i Supertrekning før han logget seg inn i nettbanken for å betale regninger. Der fikk han seg et aldri så lite sjokk.

På nyttårsaften trekkes det om 100 millioner i Eurojackpot. Her kan du levere kupongen din.

- Jeg tenkte at banken måtte ha gjort en feil. Det morsomme her er at en kollega av meg hadde sagt til meg på morgenen at det fortsatt var en mann fra Bergen man ikke hadde fått tak i. Jeg hadde aldri forventet at det kunne være meg, lo den nybakte Lotto-millionæren.

- Det føles helt utrolig.

Ble millionær på bursdagen

Lørdag ble hele 38 nye Lotto-millionærer i Supertrekning i Lotto. I tillegg gikk en andelsbank med 10 spillere også inn, der deltagerne vant 100 000 kroner hver. Totalt delte Norsk Tipping ut 39 milliongevinster.

Totalt fire av millionene havnet på kontoer i Vestland fylke.

En mann fra Alver feiret 54-årsdagens lørdag kveld og midt i besøket fikk han en gladmelding fra Norsk Tipping. Han hadde vunnet én million kroner i Supertrekningen i Lotto.

På nyttårsaften trekkes det om 100 millioner i Eurojackpot. Her kan du levere kupongen din.

- Det var en hyggelig telefon å få. Den har jeg ventet på lenge, svarer mannen allerede før Norsk Tipping har rukket å fortelle om gevinsten.

Alver-mannen var nemlig allerede fullt klar over at han i løpet av kvelden var blitt 1 million kroner rikere. Rundt klokken åtte hadde han gått inn i Norsk Tipping-appen for å sjekke Lotto da det dukket opp en melding om høy premie.

Premien hadde han ikke noen konkrete planer for, men som han selv sa: - De er en trygghet for fremtiden i disse usikre tider.

Dette sa de to siste Lotto-vinnerne fra Vestland:

Mann i 30-årene fra Askøy

Først la han på da vi ringte, for å google nummeret det ringte fra – ikke unormalt mener Norsk Tipping. På andre ringeforsøk, fikk Norsk Tipping svar med en gang.

- Gratulerer, du har vunnet 1 million kroner!

- Jeg ble litt skjelven her, jeg nå … For en fantastisk julegave!, utbryter mannen.

- Nå er det noen familiemedlemmer som kan glede seg, for jeg har planen klar på noen helt konkrete gaver.

På spørsmål om han også skal unne seg noe selv, var svaret at det i første omgang blir igangsatt oppussing.

Askøy-mannen vant på et spill som var kjøpt på mobil helt tilbake til september.

Rita Rake (56) fra Loen i Nordfjord

- E du spinnande gala, spør Rita Rake etter å ha fått millionbeskjeden.

- Å, herlighet. Nå får jeg hjertebank, utbryter hun sjokkert mellom nervøse latterutbrudd.

- Dette må være det villeste jeg har opplevd. - Har du noen planer for premien? - Nei, dette kom veldig brått på. Men jeg har tre barn i etableringsfasen og et hus som er vel tredve år gammelt, så vi skal nok finne et sted å putte dette, opplyser hun.

- Det føles forferdelig rart. Jeg er helt skjelven. Og jeg som aldri pleier å vinne noe! Kupongen ble kjøpt via mobil.

Ingen klarte syv rette i Lotto lørdag 18. desember - dermed blir det Gulltrekning med over 30 millioner kroner i førstepremiepotten 1. juledag.

Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.

Antall vinnere i Supertrekning i 2020 (1 million kroner hver) var 149. I tillegg vant 6 andelsbanker (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr