(Nettavisen)

Det ble utbetalt over 300 000 premier i Lotto lørdag kveld, og fire av disse var millionpremier.

De fire spillerne med syv rette vant nøyaktig 3 691 065 kroner hver. En av dem var en kvinne i 20-årene fra Bergen.

På onsdag har Vikinglotto ca. 133 millioner kroner i førstepremiepotten. Husk å levere kupongen din før spillefristen onsdag kl. 18

Men det var bare så vidt hun husket å levere kupongen.

- Trodde appen hadde klikket

– Svigermor minnet meg på at jeg måtte huske å levere Lotto i dag. Jeg hadde ikke gjort det og slengte inn en kupong. Samboeren min satt og så på landskampen, og den gikk jo ikke så bra, så vi byttet over til Lotto-trekningen. Vi så ikke trekningen fra starten, så jeg gikk inn på appen min, og da poppet det plutselig opp at jeg hadde syv rette. Jeg begynte å skjelve og trodde appen hadde klikket og måtte sjekke på appen til samboeren om den samme vinnerrekken i Lotto sto der, sier den ferske Lotto-millionæren.

Hun gråt av glede da spillselskapet fra Hamar tok kontakt med henne lørdag kveld.

– Jeg visste ikke om jeg kunne tro på det, og nå ringer du for å bekrefte. Jeg er så rørt og så glad, sier kvinnen, som tror det blir lite med søvn i natt.

– Jeg klarer nesten ikke å tenke klart nå og kommer sikkert ikke til å få sove, sier bergenseren, som skulle feire premien med samboeren og en flaske rødvin.

Spillefristen for Eurojackpot er fredag kl. 19

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr