(Nettavisen)

38 nordmenn ble Lotto-millionærer lørdag. To av dem som fikk bankkontoen fylt opp hører hjemme i gamle Hordaland fylke.

Tirsdag er det 193 millioner i førstepremiepotten i Eurojackpot - du kan levere din kupong her

29 år gamle Ingelin Andresen fra Bergen var en av de heldige vinnerne som nå kan kalle Lotto-millionær.

Andresen var hjemme med syk sønn da Norsk Tipping ringte. Hun kunne knapt tro sine egne ører da hun fikk vite at det om få dager ville tikke én million kroner inn på konto.

– Dette må være den beste telefonen jeg har fått. Det føles helt uvirkelig. Jeg vet knapt hva jeg skal si.

Noen voldsom feiring blir det ikke for vår kvinne i Bergen, ikke hvert fall ikke med en gang.

– Jeg er hjemme med en sønn som har litt feber, så her blir det nok rolig akkurat i kveld. Men jeg er utrolig takknemlig.

Onsdag er det 42 millioner i førstepremiepotten i Vikinglotto - du kan levere din kupong her

Tok ikke telefonen før på tredje forsøk

Også en kvinne i 70-årene fra Kvinnherad kunne juble over milliongevinst lørdag kveld.

Telefonen fra Hamar ble en svært spesiell opplevelse.

Samtalen inneholdt alt: Skepsis, fornektelse, glede, jubelhyl, sjokk, gråt og ikke minst takknemlighet for en drøm som gikk i oppfyllelse.

Den eldre kvinnen hadde vært i selskap, og syntes ikke hun kunne prioritere å besvare oppringingen fra et nummer hun ikke dro kjensel på.

Utpå kvelden hadde det derimot begynt å svirre et rykte om at det var en vinner fra kommunen i Sunnhordland som hadde vunnet i Supertrekning, og interessen ble rettet mot de to ubesvarte anropene på mobilen.

Da Norsk Tipping ringte tredje gang, var det dermed ikke nødvendig å vente lenge før det kom et svar i andre enden.

– Jeg er helt i hundre her. Nå skal jeg ringe barna mine og si at jeg har blitt Lotto-millionær!

Kupongen hadde hun kjøpt hos Joker Ølve i sommer.

Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.

Antall vinnere i Supertrekning i 2021 (1 million kroner hver) var 154. I tillegg vant 1 andelsbank (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner).

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her