(Nettavisen)

Pessina opplevde en av sine største øyeblikk på fotballbanen da han scoret mot Wales i EM, og sørget for at Italia gikk videre fra gruppespillet med ni av ni mulige poeng.

Men det kunne ha vært så annerledes for Atalanta-midtbanespilleren, som også studerer økonomi på siden av spillekarrieren.

101 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl. 19.00

Fikk EM-plass i tolvte time

Pessina, som er den dårligst betalte spilleren i den italienske EM-troppen med en inntekt på 400.000 euro, kom med i den italienske troppen helt på tampen etter at Roberto Mancini måtte erstatte Stefano Sensi som ble skadet før mesterskapet.

- Jeg er et eksempel på at spillere som starter i Serie C kan komme på landslaget hvis de er villig til å ofre seg, sa han til den italienske avisen La Gazzetta dello Sport.

Pessina debuterte for Monza i 2014, signerte for AC Milan i 2015, men deretter gikk veien videre til Lecce, Catania og Como før han endte opp i Atalanta.

At Matteo Pessina scorer mot Belgia gir 7,20 i odds

24-åringen er også annerledes enn lagkameratene på andre måter. Han studerer økonomi utenom fotballen, og som barn konkurrerte han i ballett. Den nye Italia-helten har innrømmet at han foretrekker å lese fremfor å spille PlayStation.

Nå kan Pessina få sjansen fra start i kvartfinalen, iallfall om vi skal tro den italienske avisen La Gazzetta dello Sport. Han kan gi laget enda mer punch offensivt.

Uansett om Pessina scorer igjen eller ei, så tror vi på italiensk seier.

Belgia - Italia 3.20 - 3.00 - 2.25 B (spillestopp fredag kl. 20.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Roberto Mancini kan komme til å gjøre flere endringer på laget før kvartfinalen mot Belgia, ifølge den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport.

Nicolò Barella virket som han var sliten i kampen mot Østerrike, og Mancini har flere alternativer om han vil gjøre forandringer sentralt i banen mot Belgia.

Rapportene sier at Marco Verratti og Barella fortjente å starte mot Østerrike på Wembley, men de skulle føle seg trygge på å starte neste kamp, altså kvartfinalen mot Belgia.

Mancini gjør endringer på laget

The Azzurri vet av tidligere erfaringer at noen endringer på laget kan være nyttige, og kampen på Wembley viste at Federico Chiesa er en mann som er vanskelig å komme utenom.

Det var innbytterne Frederico Chiesa og Matteo Pessina som scoret de to målene som gjorde at Italia slo Østerrike i ekstraomgangene.

101 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl. 19.00

Manuel Locatelli og Andrea Belotti har bidratt når de har fått sjansen, men det er Matteo Pessina som har vært den største positive overraskelsen hos italienerne.

Avisen mener det vil være vanskelig for den italienske landslagssjefen ikke å la Matteo Pessina få sjansen etter at han har scoret to viktige mål for the Azzurri mot Wales og Østerrike. Atalanta-spilleren kan komme til å starte i stedet for Barella, ifølge den velinformerte sportsavisen. Kampen mellom Locatelli og Verratti er litt mer komplisert.

Verratti er stjernen i det italienske laget, og han er playmakeren som dikterer tempoet i det italienske spillet. Han og Chelseas midtbanemann Jorginho har fungert bra sammen. La Gazzetta dello Sport spekulerer likevel i at Mancini kan stille med Pessina, Jorginho og Locatelli på midtbanen, men de erkjenner at det er svært usikkert om Mancini plasserer PSG-stjernen Verratti på benken.

Her kan du skrape Flax-lodd

Kaptein Giorgio Chiellini ligger an til å rekke kampen mot Belgia fredag, og Juventus-veteranen har allerede vist i den én og en halve kampen han har spilt hittil at han er viktig. Det er dårlige nyheter for Belgia.

Offensivt kan Mancini erstatte Domenico Berardi med Frederico Chiesa. Juventus-vingen har vært et friskt pust når han har vært byttet inn. Den avgjørende scoringen hans mot Østerrike kan ha sørget for at han får starte i München.

Svekket uten stjernespillerne

Belgia på sin side er svekket før kvartfinalen mot Italia. Roberto Martinez har bekreftet at verken Kevin De Bruyne eller Eden Hazard spiller kampen i München.

Belgia har hatt en gyllen generasjon spillere, men de er betydelig svakere uten De Bruyne i laget. Både Manchester City-spilleren og Hazard ble byttet inn og snudde kampen da belgierne lå under 0-1 mot Danmark i gruppespillet. Det lover ikke godt før kvartfinalen mot et italiensk lag som ikke har tapt på 31 kamper.

Her kan du skrape Flax-lodd

Ikke nok med det. De har vunnet elleve av de siste tolv kampene. De er i fantastisk form, og Mancini har bygget opp et kollektiv som er i stand til å utfordre de aller beste lagene i verden.

Romelu Lukaku har vært god i EM, men uten De Bruyne og Hazard til å spille ham frem, tror vi Belgia får problemer. Det belgiske laget har kun i korte perioder imponert oss så langt i mesterskapet. Det italienske laget er godt organisert og solide defensivt. De har ennå ikke sluppet inn et eneste mål innenfor ordinær spilletid i EM.

Uten stjerneduoen Hazard og De Bruyne på midten, vil Italia styre spillet, og de er også skapre offensivt, hvor de har løsnet 21,8 skudd per kamp. Italia de offensive kvalitetene til å slå Belgia. 2,25 i odds på Italia-seier er spillbart. Klikk her for å levere dette tipset