(Nettavisen)

Lørdag er det klart for et heidundrende byderby mellom Åsane og Brann.

Da Brann spilte i førstedivisjon i 2015 vant de kun én av fire kamper mot de andre lokale divisjonskollegaene.

Forbausende bra odds på at Brann klarer dette mot Åsane. Klikk her for å spille

De spilte uavgjort på Stadion mot både Nest-Sotra og Åsane, og de tapte mot Nest på Ågotnes. Den eneste seieren kom i Åsane.

I år er Åsane eneste lokale divisjonskollega, men heller ikke denne gangen klarte Brann å slå oransjetrøyene på Stadion. Den kampen endte 1-1.

Se Åsane - Brann på Eurosport Norge. Skaff deg tilgang her

Men: Brann har nå elleve strake borteseier. De har ikke tapt et eneste poeng utenfor Kniksens plass.

Er Åsane laget som ødelegger den perfekte bortestatistikken til Brann? Neppe!

Åsane - Brann

Odds: Brann vinner med tre mål eller flere - 2,00 i odds

Kampstart lørdag 3. september klokken 16.00

Spillestopp kl 15.59 Live odds etter kampstart

Åsane Arena

Slik ser du kampen:

Den vises på Eurosport Norge Her får du tilgang til Eurosport Norge

Se Åsane - Brann på Eurosport Norge. Skaff deg tilgang her

Vi tror at Brann vinner med tre mål eller flere mot Åsane. Det kan du spille på her til 2,00 i odds

Brann cruiser gjennom Obos-ligaen. Kun seks poeng er avgitt i løpet av 22 runder, null kamper er tapt og målforskjellen er vanvittige 67–11.

Hvis de klarer å spille de siste åtte serierundene uten tap, vil det være historisk etter den nye serieordningen ble innført i 1997. Aalesund (2019) og Sandefjord (2014) hadde begge ett tap da de vant denne ligaen.

Her kan du bli med i lørdagens Gulltrekning i Lotto. Lever før lørdag kl. 18.00

Lokalderbyene i førstedivisjon har tidligere vist seg å være litt ekle kamper for Brann, men vi tror ikke at Brann går på trynet mot Åsane.

Med åtte serierunder igjen trenger Brann bare to seirer til for å være sikret seieren i Obos-ligaen. Går resultatene deres vei i helgen og de selv slår Åsane, kan de feire opprykket allerede mandag.

Tilskuerrekord i Åsane

Statistikken viser at det slett ikke er usannsynlig at Stabæk og KFUM kan snuble i denne serierunden.

KFUM møter Mjøndalen. De har spilt fem kamper mot Mjøndalen i alle turneringer siden 2004, og de har tapt alle fem kampene.

Stabæk møter Bryne hjemme. De to siste kampene til bæringene mot rogalendingene på Nadderud har endt uavgjort.

Her finner du oddsen på alle lørdagens kamper

Ranheim, som fikk bank av Brann mandag, skal til Oslo, hvor de skal møte Grorud. Sist gang de var på besøk i Groruddalen fikk de ikke med seg poeng. Da måtte de reise tilbake til Trondheim med 2-3-tap.

Lørdagens kamp mellom Åsane og Brann er utsolgt. Det betyr 3500 tilskuere, så mange tilskuere har det aldri tidligere vært på Åsane Arena. Det kommer til å koke på tribunene.

Målene fosser inn

Åsane har vist positive tendenser i de siste kampene. De slo Stjørdals-Blink 4-2 borte i forrige serierunde. Kampen før det endte med 3-1-seier hjemme mot Mjøndalen.

Hjemme på Åsane Arena har bydelsklubben tre seire og én uavgjort på de fire siste ligakampene, men de tre seirene har kommet mot lag fra nedre halvdel av tabellen.

Faktum er at de har tapt alle tre hjemmekampene denne sesongen mot topp fire-lagene: Ranheim (1-2), KFUM (0-3) og Stabæk (0-4).

Vi tror også de får problemer mot et målkåt Brann-lag. 1,14 i odds på borteseier er ikke spesielt spennende, men det finnes andre interessante spill på denne kampen hos Norsk Tipping.

Statistikken viser at Brann har vunnet elleve seriekamper med tre mål eller flere, og vi tror de vinner med tre mål eller flere i lørdagens byderby i Bergen.

Det er også verdt å merke seg at det kun er to lag som har vunnet med tre måls margin på Åsane Arena denne sesongen. Det er de to lagene som er nærmest Brann på tabellen.

KFUM tok en sterk 3-0-seier på Åsane Arena i juli, mens Stabæk vant 4-0 i april. De holder til på henholdsvis andre- og tredjeplass på tabellen.

Målene hagler inn når Brann spiller. De har scoret 28 mål på de siste åtte kampene, og det gir 3,5 mål i snitt per kamp. Det kan bli en ny målfest i Åsane lørdag ettermiddag.

Vi tror Brann fortsetter marsjen mot der en hver bergenser mener at de hører hjemme: I Eliteserien. Lørdag tar Brann sin tolvte strake borteseier.

Vi tror at Brann vinner med tre mål eller flere mot Åsane. Det kan du spille på her til 2,00 i odds