(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av fem kamper fra Toppserien, fire fra 1. divisjon for kvinner og tre fra spansk La Liga 2. Bonuspotten er oppe i ca. 2,9 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Onsdag er det ca. 29 millioner i Viking Lotto-potten. Trykk her for å legge din kupong!

1. Lyn - Vålerenga
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Lyn endte nest sist i forrige sesongs Toppserien med tolv poeng etter at de avsluttet med fem strake tap. Men de beholdt likevel plassen etter at de slo Åsane i begge kvalik-kampene med 2-1 over 1-0, og dermed er de klare for en ny sesong på øverste nivå. Det kunne ikke startet bedre i første runde, for de slo til med en fin borteseier 2-1 over Arna-Bjørnar. Lyn slo Vålerenga 3-2 her i 2020, mens det ble tap 0-1 her forrige sesong.

Vålerenga skuffet en del forrige sesong med sin 4.plass og 35 poeng, og de var aldri i nærheten av å tukte topplagene Rosenborg og Sandviken som endte opp med 48 og 52 poeng. Denne sesongen har de planer om å være med helt der oppe igjen, og med ny trener og ny giv er stemningen i laget ganske så bra. Det tok lag tid før de fikk hull på byllen i sin første kamp hjemme mot Stabæk, men de vant til slutt greit 2-0.

Oslo-derby er aldri lett, men akkurat nå skal Vålerenga være en klasse bedre enn Lyn selv om Lyn vant her for to år siden. B.

2. Avaldsnes - LSK Kvinner
Trykk her for å se denne kampen live på www.direktesport.no
Det begynner å bli noen år siden Avaldsnes var med helt der oppe i toppen, og forrige sesong endte med en 8.plass med tolv poeng. De berget seg så vidt unna kvalik, og for å skape litt mer blest rundt laget har de hentet inn John Arne Riise som ny trener. Og det er bra sportslig eller ei vites ikke, men oppmerksomhet har de iallfall fått. Første kamp i år endte som det måtte, nemlig uten sjans og 0-6 borte mot RBK Kvinner.

LSK Kvinner snappet tredjeplassen fra Vålerenga helt på slutten av forrige sesong, og dermed ble det en helt ok sesong for kanarifuglene totalt sett. De har vel kanskje ikke de helt store gullmulighetene denne sesongen, men klarer de å gjenta plasseringen fra i fjor er de nok ganske så fornøyde. De slet overraskende mye i årets første seriekamp mot Kolbotn på hjemmebane, men etter at de lå under 0-2 ved pause snudde de kampen i andre omgang og vant 3-2. Sist sesong vant LSK Kvinner begge oppgjørene knapt med 3-2 og 4-3.

Avaldsnes må vise en del mer før de får noe klart tips, men LSK Kvinner slet med Kolbotn hjemme i første kamp, Derfor blir det B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

3. Brann - Arna-Bjørnar
Trykk her for å se denne kampen live på www.direktesport.no
Denne sesongen har forrige sesongs serievinner Sandviken krøpet under Branns paraply, og dermed er det Brann som blir navnet også på damenes topplag fra Bergen denne sesongen. Og det kunne ikke startet bedre for Brann, for selv om de har slitt med Covid-19 inn mot serieåpningen ble det en flott seier 5-2 borte over Røa. Den smakte nok ekstra godt etter at de røk 0-2 i generalprøven mot Vålerenga.

Arna-Bjørnar er Bergens andre lag i Toppserien, og dermed får vi et lokalderby allerede her i andre runde. Forrige sesong var Arna-Bjørnar et av lagene som klarte å ta poeng fra Sandviken (1-1 hjemme), men totalt sett var sesongen helt på det jevne med en 5.plass og 21 poeng. De var best av "resten" bak den klare lederkvartetten, og det blir fort det som blir målsettingen også denne sesongen. Dog startet det ganske så dårlig når de røk 1-2 hjemme for Lyn i første kamp.

Brann er kanskje den største gullfavoritten sammen med RBK Kvinner og får et klart tips her. H.

4. Kolbotn - Røa
Trykk her for å se denne kampen live på www.direktesport.no
Kolbotn begynte forrige sesong meget svakt, men de avsluttet ganske greit og endte på 6.plass med 20 poeng, kun poenget bak Arna-Bjørnar på femte. Denne sesongen var de på vei til å ta en skikkelig skalp allerede i første runde, men etter at de ledet 2-0 borte mot LSK Kvinner ble det dessverre et tap 2-3 etter tre kjappe LSK-scoringer i 2.omgang.

Røa er nyopprykket fra 1.divisjon denne sesongen, etter at de rykket direkte opp igjen etter det forrige nedrykket de hadde. De møtte Kolbotn i cupen forrige sesong, og da var det Kolbotn som til slutt vant 1-0. Røa hadde også små muligheter i serieåpningen mot Brann der det ble tap hele 2-5 og denne sesongen blir nok en kamp for å overleve for Røa.

Kolbotn gjorde en fin figur mot LSK Kviner i første runde, og de slo også Røa i cupen i fjor. Vi går for en H.

5. Stabæk - RBK Kvinner
Trykk her for å se denne kampen live på www.direktesport.no
Stabæk tok 7.plassen i fjor med 17 poeng, til tross for en ganske stygg målforskjell på 15-36. Det var både tredje flest innslupne mål og nest færrest scoringer, men de hadde en evne til å vinne de jevne kampene mot lagene på nedre halvdel. De holdt også følge ganske så lenge i den første kampen mot Vålerenga denne sesongen, men til slutt måtte de kapitulere og det endte med tap 0-2 i en kamp de skapte meget lite selv.

RBK Kvinner er blant gullfavorittene denne sesongen, og fjorårets sølvvinnere startet sesongen meget bra med 6-0 over Avaldsnes. De har mistet begge toppscorerne fra i fjor i Blakstad og Utland, og særlig førstnevnte blir tøff å erstatte. Uansett blir nok trønderne i finne i toppen av tabellen også denne sesongen, og i fjor vant de hele 5-2 her.

Her skal det være klasseforskjell, og RBK Kvinner blir stor favoritt. Enkel B.

6. Grand Bodø - TIL 2020
Trykk her for å se denne kampen live på www.direktesport.no
Grand Bodø rykket opp til 1.divisjon foran denne sesongen, etter at de måtte ta en sesong helt nede i vår tredje høyeste divisjon. De imponerte i første kamp når de klarte 2-2 borte mot Amazon Grimstad, og faktisk ledet de både 1-0 og 2-1 før Amazon Grimstad utlignet helt på slutten. Her blir det nordnorsk oppgjør allerede i starten, så får vi se hvem som blir det beste laget denne sesongen.

For også TIL 2020 er et nytt bekjentskap denne sesongen. Til 2020 er en sammenslåing av Tromsø og Fløya, og de har overtatt plassen til Fløya i 1.divisjon. Dette for å gi kvinnefotballen i nord en større plattform, så får vi se om de klarer å rykke opp etter hvert. Seriestarten viste iallfall prov på at det finnes noe talent i klubben, for de vant hele 6-0 over Medkila.

Det har vært en bra start for begge lag etter at Grand Bodø klarte poeng i Grimstad mens TIL 2020 smalt inn hele seks mål mot Medkila. Her må det garderes, for i dette lokaloppgjøret vil nok ingen tape. Det blir HUB for vår del.

7. Hønefoss - Øvrevoll/Hosle
Trykk her for å se denne kampen live på www.direktesport.no
Hønefoss var et lag midt på tabellen forrige sesong, og det endte med en 6.plass og 23 poeng. Det var ganske langt unna både opp og nedrykk, men denne sesongen startet de ganske bra med uavgjort 2-2 borte mot Klepp som nylig rykket ned fra Toppserien.

Øvrevoll/Hosle var også de i 1.divisjon forrige sesong, og de avsluttet sesongen på den kjipe tredjeplassen poenget bak Åsane som dermed fikk spille opprykkskvalik. De hadde et bra tak på Hønefoss forrige sesong med 4-2 og 1-1, men skuffet stort i den første kampen i år med tap 0-2 hjemme for Kil/Hemne.

Øvrevoll/Hosle hadde en bedre sesong enn Hønefoss i fjor, men var dårlig i årets første kamp mens Hønefoss klarte poeng mot Klepp. Vi prøver HU.

8. Kil/Hemne - AaFK Fortuna
Trykk her for å se denne kampen live på www.direktesport.no
Kil/Hemne var langt nede på nedre halvdel forrige sesong, men slo til med en sterk borteseier 2-0 over Øvrevoll/Hosle i premieren. Nå er det hjemmekamp mot nyopprykkede AaFK Fortuna, og med seier her har Kil/Hemne allerede fått seg en flott start på sesongen.

AaFK Fortuna er endelig tilbake igjen på det nest høyeste nivået etter flere år i 2.divisjon. Det er utrolig vrient å vite helt hvor man har AaFK Fortuna nå, og etter tap 0-4 hjemme mot Åsane i første runde ble man ikke særlig klokere.

Kil/Hemne imponerte i første kamp, men man kan ikke undervurdere AaFK Fortuna her. Vi tør ikke sjanse helt og spiller HU.

9. Åsane - Amazon Grimstad
Trykk her for å se denne kampen live på www.direktesport.no
Åsane gjorde en bra figur forrige sesong, og knep til slutt 2.plassen i serien poenget foran Øvrevoll/Hosle. Det holdt til opprykkskvalik mot Lyn, men dessverre for Åsane sin del endte det med tap i både hjemme og bortekampen med 0-1 og 1-2, og dermed blir det en ny sesong i 1.divisjon for Åsane. De gjorde kort prosess med AaFK Fortuna i første kamp, og vant enkelt 4-0 på bortebane.

Amazon Grimstad har ikke klart å komme seg tilbake til Toppserien igjen, og forrige sesong endte med en 4.plass og 32 poeng, fire poeng bak Åsane som tok kvalikplassen. Det begynte absolutt ikke så bra denne sesongen heller, når de kun klarte 2-2 hjemme mot nyopprykkede Grand Bodø i en kamp de lå under både 0-1 og 1-2.

Åsane tok kvalikplassen forrige sesong, og de blir fort å finne i teten også denne gangen. Vi tror de tar seg av Amazon Grimstad som skuffet i første kamp. H.

10. Burgos - Tenerife
Burgos er veldig ustabile, og etter 0-1 borte mot Huesca sist har de kun klart å ta en seier på de fem siste med 1-1-3. Det nyopprykkede laget er likevel ikke i fare for å rykke ned, for 42 poeng gir en trygg 12.plass midt på tabellen. De er klart best her på eget gress, hvor de har hentet 28 av sine 42 poeng og bare sluppet inn åtte mål på 15 kamper.

Tenerife har også de slakket av på formen i det siste, og med tre tap på de fire siste har de mistet viktig terreng i kampen om opprykk. For nå ligger de på 4.plass med 55 poeng, og med sju poeng opp til Almeria kan det se ut som de må fokusere på playoff. Dog er Tenerife seriens aller beste bortelag, hvor 28 poeng på 15 kamper er sterkt levert. de røk den viktige toppkampen mot Almeria med 0-1 hjemme sist, men slo Gijon 2-1 borte nest sist.

Vanskelig kamp denne, for Burgos er ganske bra hjemme mens Tenerife har seriens beste bortestatistikk. Begge lag er inne i en dårlig trend, men vi ender opp med HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Alcorcon - Valladolid
Alcorcon har hatt en fryktelig dårlig sesong, og de har kun klart å ta tre seire på 32 kamper denne sesongen. 3-9-20 er fasit, og med det ligger Alcorcon dønn nederst med 18 poeng, og med nesten 20 poeng opp til trygg grunn er sesongen for lengst over sånn sett. Men faktisk har kanskje det gitt de noe lavere skuldre, for med 1-3-1 siste fem har de bedre form enn på lenge. Hjemme står de med tolv poeng på 15 kamper.

Valladolid tok seg helt opp til en opprykksplass etter elleve kamper uten tap (8-3-0), men etter at de nå har tapt de to siste mot Oviedo (0-3) og Las Palmas (0-1) har de blitt tatt igjen av Almeria. Nå har Valladolid 58 poeng, og dermed har de fire poeng opp til Almeria på 62. Med ti kamper igjen er ingenting avgjort, men skal Valladolid være med helt der oppe må de finne tilbake til vinnerformen. Borte har de helt greie 22 poeng på 16 kamper, men 22-24 i målforskjell viser at de ofte sliter mer der enn på hjemmebane.

Valladolid har alt av motivasjon, men de kommer fra to strake tap. Alcorcon har nok allerede rykket ned, men de har likevel vist bedre takter i det siste. Vi ender på UB.

12. Malaga - Huesca
Malaga sliter kraftig, og har rett og slett en elendig sesong. De har klart å rote seg helt nede i bunnstriden med 37 poeng og en 18.plass rett over streken. De har fortsatt seks poeng å gå på ned til Real Sociedad 2, men 1-4-5 siste ti viser ikke særlig kampglød for øyeblikket. 26 poeng på 16 hjemmekamper er vel helt greit levert, men de har ikke vunnet på de sju siste kampene på eget gress og røk også 0-1 borte mot bunnlaget Fuenlabrada sist.

Huesca har heller ikke de noen fin sesong, og klubben som rykket ned fra La Liga etter forrige sesong ligger helt nede på 15.plass med 41 poeng. De har ti poeng ned til nedrykksstriden, og dermed ser det ut til å gå mot en ganske intetsigende avslutning for deres del. 3-2-2 siste sju viser litt bedring, og de slo Burgos 1-0 hjemme sist. Borte er det verre, og etter at de røk 0-1 mot bunnlaget Alcorcon sist står de uten seier på de fire siste forsøkene. 17 poeng på 15 kamper totalt er dog helt kurant.

Malaga har ikke vunnet på de sju siste hjemme, mens Huesca står med fire strake uten seier borte. Det oser vel poengdeling av denne, og vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Lyn - Vålerenga B

2. Avaldsnes - LSK Kvinner B

3. Brann - Arna-Bjørnar H

4. Kolbotn -Røa H

5. Stabæk - RBK Kvinner B

6. Grand Bodø - TIL 2020 HUB

7. Hønefoss - Øvrevoll/Hosle HU

8. Kil/Hemne - AaFK Fortuna HU

9. Åsane - Amazon Grimstad H

10. Burgos - Tenerife HU

11. Alcorcon - Valladolid UB

12. Malaga - Huesca HU

Sportspills 432-rekker:
1. Lyn - Vålerenga B

2. Avaldsnes - LSK Kvinner UB

3. Brann - Arna-Bjørnar H

4. Kolbotn -Røa H

5. Stabæk - RBK Kvinner B

6. Grand Bodø - TIL 2020 HUB

7. Hønefoss - Øvrevoll/Hosle HU

8. Kil/Hemne - AaFK Fortuna HU

9. Åsane - Amazon Grimstad H

10. Burgos - Tenerife HUB

11. Alcorcon - Valladolid UB

12. Malaga - Huesca HUB