(Nettavisen)

Skiskyting normaldistanse kvinner

15 km - onsdag 30. november kl 13:15 norsk tid.

Konkurransen ser du på TV 2

All oddsen på normaldistanse for kvinner finner du her Spillstopp onsdag 13:15

Kontiolahti

Det er duket for noen spennende dager i finske Kontiolahti denne uken, både på herre- og damesiden. Vi har ikke fått se mye til de norske elite-kvinnene da flere har vært og er ute med diverse utfordringer. Det er derimot først denne onsdagen at de kvinnelige utøverne får konkurranse av verdenseliten.

Det som er unikt med normaldistanse er at det er en øvelse som virkelig fremmer de gode skytterne. Det er fordi man for hver bom får ett tilleggsminutt, mens man i andre øvelser får en strafferunde.

Følgende skiskytterne er tatt ut for å konkurrere i Kontiolahti 30. november til 4. desember:

Kvinner
Ragnhild Femsteinevik, Hålandsdal IL
Emilie Kalkenberg, Skonseng UL
Karoline Knotten, Vingrom IL
Ida Lien, Simostranda IL
Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF
Karoline Erdal, Førde IL

Oddsfavoritter i Kontiolahti

Ser man på startlista til onsdagens normaldistanse så er det mer åpent om pallen enn på lenge. Både det tyske og franske damelaget stiller sterkt i Kontiolahti med blant annet Denise Herrman-Wick og Justine Braisaz-Bouchet, - og vi skal heller ikke avskrive italienske Dorothea Wierer og Lisa Vittozzi som begge var på pallen i Kontiolahti sist vinter.

De norske favorittene Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff stiller derimot ikke til start i Kontiolahti. Olsbu Røiseland har slitt med sykdom i flere måneder og står derfor over verdenscupåpningen. Eckhoff har slitt i lang tid etter OL, og vi er ikke sikre på når vi får se Eckhoff tilbake på startstreken igjen.

Det er søstrene Öberg som er favoritter til å vinne onsdagens 15 km. Elvira er soleklar favoritt, og ikke uten grunn. Elvira gjorde det meget bra i 2021/22-sesongen, og ble nummer to sammenlagt i verdenscupen. Hun hadde en treffprosent på 84 (81% liggende og 87% stående), - og er utrolig rask i sporet. For Elviras del blir skytingen avgjørende under onsdagens normaldistanse.

Hvem tror du vinner? Du får 4.50 i odds på at Elvira Öberg tar seieren

Den norske oddsfavoritten er Ingrid Landmark Tandrevold, men vi har troa på Karoline Knotten inn til topp tre. Knotten var helt suveren i sesongåpningen og tok seieren i lørdagens og søndagens sprint under skiskytteråpningen på Sjusjøen.

Du får 10 i odds på at Karoline Knotten blir topp tre i kvinnenes normaldistanse

Kilder: Langrenn.com, www.biathlonworld.com.