(Nettavisen)

Brann-herrene var bare ett mål unna et historisk avansement til Champions League- gruppespill i 2008, men klønete forsvarsspill felte bergenserne borte mot Olympique Marseille.

Slik får du 2,00 i odds på Branns første kamp i Champions League-kvaliken

Nå kan damelaget til Brann gjøre noe klubbens herrelag ikke klarte tilbake i 2008: Å kvalifisere seg for gruppespillet i Champions League.

Dette er første gang et damelag fra Bergen deltar i Champions League-kvaliken, så Brann-damene er allerede historiske når de går på banen i Serbia.

Det er mer enn et trofé som står på spill når Brann-damene går på banen i Serbia i ettermiddag.

Det europeiske fotballforbundet UEFA setter nemlig inn 400.000 euro på kontoen til alle lagene som kommer seg til det eksklusive gruppespillet i kvinnenes Champions League. Det vil si cirka fire millioner kroner.

Brann - ALG Spor

Odds: Totalt antall mål - over/under 3.5 - 2,00 i odds

Kampstart torsdag 18. august klokken 19.00

Spillestopp kl 18.59 Live odds etter kampstart

TSC Arena

Slik ser du kampen:

Den vises på VG+

Vi tror at det scores tre mål eller færre i denne kampen. Det spiller du på her til 2,00 i odds

Aldri før har et norsk kvinnelag tatt seg til gruppespillet i Champions League, men Rosenborg og Brann kan klare det denne sesongen.

Skal Brann bli historiske må de vinne to kamper i denne runden som spilles i Serbia. Deretter venter en siste avgjørende runde før man er i Champions League.

Her kan du se hele torsdagens oddsprogram

For Brann er første hinder på veien mot den gjeveste turneringen i europeisk damefotball de regjerende tyrkiske seriemesteren ALG Spor.

Vinner Brann semifinalen mot ALG Spor venter Spartak Subotica fra Serbia i gruppefinalen. Brann må altså vinne de to kampene i Serbia, pluss gå seirende ut av et dobbeltoppgjøret i siste hinder for å kvalifisere seg til gruppespillet.

ALG Spor er lavest rangert i gruppen, ifølge UEFAs koeffisient.

ALG Spor har tatt den tyrkiske toppdivisjonen med storm etter opprykket i 2018. I den første sesongen i den tyrkiske toppdivisjonen endte de på andreplass, og i sesong nummer to ledet de serien frem til den ble kansellert på grunn av koronapandemien.

I 2020–21 ble det bronse, før det forrige sesong omsider ble seriegull.

Spiller på naturgress

Dette er andre gang ALG Spor spiller kvalifisering til Champions League. I 2020 møtte de albanske KFF Vllaznia Shkodër i første kamp. Det sto 2-2 etter 90 minutter, men tyrkerne tapte på straffesparkkonkurranse.

Det tyrkiske laget har en rekke landslagsspillere, men det trenger ikke å bety all verden. Det tyrkiske kvinnelandslaget er blant de svakeste i Europa. Vi mener Brann skal kunne slå dette laget greit, men det er noen faktorer som gjør at vi tviler på at det blir fullstendig overkjøring.

Ca. 177 millioner i Eurojackpot-potten. Husk å levere kupongen før tirsdag kl. 19.

Det kommer til å være fryktelig varmt i Serbia. Det er meldt 37 grader i i heterammede Subotica torsdag ettermiddag. Det er nok temperaturer som de tyrkiske spillerne har bedre forutsetninger for å takle.

Samtidig spilles kampen på TSC Arena, hvor underlaget er naturgress. De bergenske fotballjentene spiller til vanlig på kunstgress. Å spille i Europa er også en ny opplevelse for Brann-spillerne. De tyrkiske jentene har gjort dette før.

Brann har vært solide i den norske Toppserien, men det er sjelden de feier over motstanderne. I tolv av de 17 første seriekampene til Brann har det vært scoret tre mål eller færre.

Vi tror at Brann vinner, men tviler på at det blir med kalassifre.

Vi tror at det scores tre mål eller færre i denne kampen. Det spiller du på her til 2,00 i odds