(Nettavisen)

Australia - Danmark

Odds: Danmark vinner og under 3,5 mål - 2,15 i odds

Kampstart onsdag 30. november kl 16:00

Spillestopp kl 15:59

Al Janoub Stadium, Al Wakrah

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Danmark vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,15 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Det er ca. 54 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist tirsdag kl 18:00

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Australia - 38

Danmark - 10

Danmark må vinne

Australia tok en overraskende seier mot Tunisia, og dermed har Socceroos gode muligheter til å ta seg videre i mesterskapet.

De tar seg videre fra gruppespillet med seier over Danmark. Uavgjort er også tilstrekkelig, men da må ikke Tunisia vinne mot Frankrike.

At Australia kan klare seg med uavgjort er antakeligvis noe som passer laget fra Down Under bra. De har ikke mange stjerner i laget, men de har en god lagmoral, jobber knallhardt og er farlige på kontringer. Den største stjernen i det australske laget er Aaron Mooy fra Celtic. Han arbeider hardt og tøff i duellspillet.

Ett poeng mot Frankrike ville betydd at Danmark hadde vært sikret åttendedelsfinale med seier mot Australia. Nå trenger danskene også litt hjelp fra Frankrike, som allerede er klare for åttendedelsfinalene og vil hvile en del spillere mot Tunisia.

Danmark må vinne mot Australia, og så må de unngå at Tunisia vinner mot Frankrike med større margin enn danskene slår Australia.

Det er ventet at Kasper Hjulmand bytter til en 4-3-3-formasjon i onsdagens kamp.

Spørsmålet er om Daniel Wass får sjansen på høyrebacken. Han er sterkere defensivt, og gir noen andre muligheter offensivt, og så er det usikkert hvem den danske landslagssjefen bruker i midtforsvaret. Simon Kjær er friskmeldt, og fremme kan Andreas Skov Olsen være tilbake.

Det har vært en del snakk om at de danske angriperne ikke er gode nok, men det er ikke så enkelt.

Sentralt på midtbanen er det enten Christian Nørgaard eller Mathias Jensen som får muligheten om Hjulmand går over til en 4-3-3-formasjon.

Historien er på Danmark sin side

Australia er ubeseiret i seks av de siste syv landskampene, og de spilte 1-1 mot Danmark i forrige VM. Skulle de klare det igjen, vil danskene være ute av VM.

Men det skjer ikke.

Danmark vet hva som står på spill, og vi tror de har det som skal til for å takle presset. Kasper Hjulmands lag kan finne inspirasjon i hvordan de gjorde det i EM. Da tapte de begge de første kampene i gruppespillet, men klarte likevel å ta seg til semifinalene. Den gangen spilte de med kniven på strupen i den siste kampen i gruppespillet, og knuste Russland 4-1.

Historien viser også at de har grunn til å være optimistiske. I motsetning til Australia har Danmark tatt seg videre fra gruppespillet i fire av de fem siste VM-sluttspillene. Den erfaringen må ikke undervurderes.

Men det er ingen grunn til å tro at denne kampen blir målrik. Australia og Danmark har kun scoret tre mål til sammen så langt, og de tre siste kampene mellom nasjonene har endt med under 3,5 mål.

Vi tror at Danmark vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,15 i odds