(Nettavisen)

Verdenscupen jaktstart - Kontiolahti

Start herrer kl 12:15

Start kvinner kl 14:15

Her finner du all oddsen på skiskyting

Konkurransen ser du på TV 2

Verdenscupåpningen i skiskyting arrangeres i år i finske Kontiolahti fra 20. november til 4. desember. Første øvelse ut var normaldistanse (15 km - kvinner og 20 km - herrer), etterfulgt av stafett og sprint for begge.

Til nå har de norske jentene overrasket uten deres største profiler, Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff, til start. Det er Ingrid Landmark Tandrevold som virkelig har utmerket seg med pallplass på både normal og stafett, i tillegg til en solid sjetteplass i sprinten.

De norske herrene fikk en rufsete start på verdenscupen da Sturla Holm Lægreid ble beste norske med en sjetteplass på normaldistanse. Nedturen snudde på torsdag da herrene tok en overlegen seier på stafetten. På lørdagens sprint viste Johannes Thingnes Bø sin enorme kapasitet i sporet, og vant sprinten foran Sturla Holm Lægreid.

Sist utøverne gikk jaktstart i Kontiolahti gikk det slik:

Kvinner

1. Tiril Eckhoff

2. Dorothea Wierer

3. Denise Herrmann-Wick

Herrer

1. Quentin Fillon Maillet

2. Erik Lesser

3. Lukas Hofer

12.5 km jaktstart herrer

Johannes Thingnes Bø bommet på én blink under sin stående skyting, men tok likevel seieren på lørdagens sprint. Sturla Holm Lægreid var best av de norske på standplass og skjøt full hus, men det holdt ikke mot langrennstiden til Thingnes Bø. Lægreid avsluttet 11 sekunder bak lagkameraten på søndagens jaktstart.

Har Thingnes Bø nok en god dag i sporet og på standplass blir han umulig å slå. Han er ikke bare god til å skyte, men om mulig også blitt enda sterkere og raskere. På søndag blir han jaktet av hele feltet, så skytingen blir som vanlig avgjørende. Utøverne skal treffe i alt 20 blinker, og hver bom gir én strafferunde. 11 sekunder er ingenting når Lægreid er like bak. Lægreid leverte et tilnærmet perfekt løp under lørdagens sprint, og vil gjøre alt han kan for å ta igjen Thingnes Bø og ta sin første individuelle verdenscupseier denne sesongen.

Om de norske roter det bort på standplass vil de få tøff konkurranse av svenske Sebastian Samuelsson. Samuelsson viste svært god langrennsform på sprinten og var kun 36 sekunder bak Thingnes Bø i mål.

Vårt tips er likevel at Johannes Thingnes Bø vinner jaktstarten. Du får 1.70 i odds på seier til Thingnes Bø. Det spillet leverer du her.

10 km jaktstart kvinner

All oddsen på kvinnenes jaktstart finner du her

De svenske Öberg-søstrene har vært forhåndsfavoritter på oddsen til nå, og det med god grunn. Hanna Öberg vant 15 km normaldistanse, og det var også de svenske jentene som tok seieren på stafetten. På lørdagens sprint gikk det derimot ikke veien for verken av søstrene da de begge skjøt seg bort. Begge jentene fikk totalt tre strafferunder og var med det ute av seierskampen. Det vil bli tøft for Elvira og Hanna som henholdsvis starter 40 og 49 sekunder bak på søndagens jaktstart.

Av de norske så er det Ingrid Landmark Tandrevold som er favoritt. Tandrevold har fått en svært god start på verdenscupen med en andreplass i normaldistanse og tredjeplass på torsdagens stafett. Ikke minst imponerte hun stort på sprinten med en solid sjetteplass, - 31.6 sekunder bak vinneren Lisa Theresa Hauser. Oddsfavoritten til å ta seieren er naturligvis Hauser til 4.50 i odds, foran Elvira Öberg til 5.50 i odds.

Tandrevold har et godt utgangspunkt foran søndagens jaktstart. Med tanke på at hun har levert knallsterkt på standplass og i sporet, i tillegg til å ha jaktstart som en av sine favoritt-øvelser, så tror vi at hun tar nok en pallplass.

Du får fine 4 i odds på topp tre til Ingrid Landmark Tandrevold. Det spiller du på her.