(Nettavisen)

Kroatia - Marokko

Odds: Uavgjort - 3,35 i odds

Kampstart 17.desember kl 16.00

Spillestopp kl 15.59 Live odds etter kampstart

Khalifa International Stadium, Al Rayyan

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Kroatia og Marokko spiller uavgjort etter ordinær spilletid. Det kan du spille på her til 3,35 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking:

Kroatia- 12

Marokko - 22

Marokko har statistikken mot seg

Dette er en av de mest meningsløse kampene i internasjonal idrett, en kamp ingen vil spille og som svært få husker etter mesterskapet.

Men FIFA har ingen planer om å droppe kampen om tredjeplassen. Den skal også spilles i VM i 2026.

Spørsmålet er hvorfor?

Som med de fleste ting som involverer FIFA, er svaret penger. VM har hatt en tredjeplasskamp siden 1954, og pengene den får fra TV-rettigheter og sponsorer gjør kampen meningsfull for FIFAs bankkonto.

Selv om dette er kampen ingen vil spille, har historien vist at de ti siste bronsekampene har vært severdige affærer med sjanser, dramatikk og scoringer. Målsnittet for de ti kampene er 3,8.

Selv om Kroatia og Marokko spilte 0-0 i gruppespillet, så tror vi på en mer underholdende og åpen kamp lørdag.

Marokko er det første afrikanske landet som har fått en topp fire-plassering i fotball-VM, og de kan vinne bronse.

Men det blir ikke enkelt.

Kroatias beste fotballspiller gjennom tidene, Luka Modic, spiller trolig sin siste VM-kamp for Kroatia lørdag, og det smaker unektelig bedre med bronse enn en sur fjerdeplass for Real Madrid-spilleren.

Historien viser at ti av de siste elleve bronsefinalene har inneholdt tre mål eller flere, og i åtte av dem scoret begge lagene.

Marokko har statistikken mot seg. Den viser at europeiske lag har vunnet bronsefinalen i hvert eneste VM siden 1982. Brasil er det siste ikke-europeiske laget som endte på tredjeplass. Det var i Argentina i 1978.

Men Marokko har vist at de er i stand til å bryte barrierer. De ble det første afrikanske laget til å spille en semifinale i VM, så hvorfor skal de ikke også vinne bronsefinalen? Vel, skader hos nøkkelspillere hos Marokko gjør at vi tror denne matchen blir veldig jevn.

Skadeproblemer hos begge lag

Forsvarsspillerne Romain Saiss og Noussair Mazraoui måtte begge gå av banen tidlig i semifinalen mot Frankrike på grunn av skader, og landslagssjef Walid Regragui har bekreftet at det vil bli endringer på laget. West Ham-stopperen Nayef Aguerd måtte kaste inn håndkleet like før kampstart i semifinalen, og det er høyst tvilsomt om han kan spille lørdag.

Achraf Dari, Yahia Attiat-Allah og Jawad El Yamiq fortsetter sannsynligvis å vikariere i det marokkanske forsvaret.

Kroatia har også skadetrøbbel. Celtic-spilleren Josip Juranovic er, ifølge Evening Standard, ute mot Marokko etter å ha spilt med en skade i leggen i 70 minutter mot Argentina.

Marcelo Brozovic måtte gå av banen mot Argentina, og det er usikkert om Inter-spilleren er klar til lørdagens kamp. Venstreback Borna Sosa sliter med en muskelskade og er tvilsom.

Det har også vært stilt spørsmål ved om stopperstjernen Josko Gvardiol starter bronsefinalen, men mye tyder på at han gjør det. Det er viktig for Zlatko Dalic og Kroatia. Skulle Gvardiol ikke starte vil de ha en god erstatter i Josip Šutalo.

Sannsynlig Kroatia-lag: Livakovic; Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modric, Jakic, Kovacic; Vlasic, Kramaric, Perisic.

Marokko stiller trolig med denne startelleveren: Bono; Hakimi, El-Yamiq, Dari, Attiyat-Allah; Ounahi, Amrabat, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal.

Det lukter ekstraomganger i VM-bronsefinalen. Det har kun skjedd én gang tidligere i VM-historien. Det sto 2-2 etter ordinær spilletid mellom Belgia og Frankrike i VM i 1986 i Mexico.

Kroatia har kun vunnet én av seks kamper etter ordinær spilletid i VM. I fire av kampene har det stått uavgjort etter ordinær spilletid.

Marokko har holdt nullen i fire av de seks kampene sine så langt i VM. Da Kroatia og Marokko møttes i gruppespillet endte kampen 0-0. Vi tror på en ny tett og jevnspilt kamp lørdag. Det har aldri skjedd at en bronsefinale i VM har måtte avgjøres på straffespark. Blir dette den første?

Vi tror at Kroatia og Marokko spiller uavgjort etter ordinær spilletid. Det kan du spille på her til 3,35 i odds