(Nettavisen)

Fosshaugane har vært scenen for mange dramatiske kamper mellom Brann og Sogndal. Det har vært spytting, hjerteinfarkt og målfester.

Slik får du 2,70 i odds på Brann-seier mot Sogndal. Klikk her for å spille

Tradisjonelt har Brann fått problemer på denne banen. Det viser også statistikken.

Bergenserne har kun vunnet én av de siste ni seriekampene på Fosshaugane, men vi tror ikke de går på trynet i lørdagens kamp.

Seieren kom for to år siden. Da lå Brann under 2–0 etter 61 minutter, men klarte å snu kampen den siste halvtimen og vant 3–2. Det var den første seieren på bortebane mot Sogndal siden mai 2002. Også den gangen endte kampen 3–2.

Vi tror det kan bli en ny underholdende kamp på Fosshaugane lørdag.

Sogndal - Brann

Odds: Brann vinner og begge lag scorer - 2,70 i odds

Kampstart lørdag 20. august. august klokken 16.00

Spillestopp kl 15.59 Live odds etter kampstart

Fosshaugane

Slik ser du kampen:

Den vises på Max, Discovery+ og TV2 Play Her får du tilgang til Eurosport Norge

Du kan også se Sogndal - Brann hos Allente eller TV 2 Play med Strim - slik skaffer du deg tilgang

Vi tror Brann vinner og at begge lag scorer. Det kan du spille på her til 2,70 i odds

Etter en svak periode med kun ett poeng på tre kamper, slo Tore André Flo sine gutter tilbake søndag mot Mjøndalen.

Sogndal er tilbake på kvalifiseringsplass i Obos-ligaen etter at de banket Mjøndalen hele 4–0. Jónatan Ingi Jónsson satt inn Sogndal sine to første scoringer. Debutant Alejandro Díaz bommet på straffe på stillingen 1-0, men i det 71. spilleminutt scoret han sitt første mål i Sogndal-drakten.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten. Her leverer du kupongen før lørdag kl. 18.00

Lørdag møter Sogndal et Brann-lag som ennå har til gode å tape denne sesongen.

Etter søndagens 3-0-seier mot Rafoss står Brann med totalt 17. seiere, tre uavgjort, null tap og 54 poeng på 20 seriekamper i årets sesong.

Fredrik Pallesen Knudsen ga Brann ledelsen etter 25 minutter da han raget høyest i feltet og stanget inn et hjørnespark. Brann dominerte kampen totalt, men bergenserne måtte vente helt til det 79. minutt før 2-0-scoringen kom. Den unge Brann-spissen Aune Heggebø ble byttet inn i andre omgang og scoret to ganger i løpet av fem minutter mot totningene.

Jakter Obos-liga-rekord

Da Brann og Sogndal møttes i førstedivisjon i 2015 spilte lagene 0-0 på Fosshaugane, mens sogningene vant 4-0 på Brann Stadion.

Tidligere i år fikk Tore Andre Flos gutter med seg ett poeng fra Brann Stadion, hvor de spilte 1-1. De er ett av kun tre lag som har tatt poeng fra Brann denne sesongen.

Problemet er bare at Brann har vært bedre borte enn hjemme denne sesongen. De har nemlig vunnet samtlige ti bortekamper så langt. Målforskjellen er 33-7. Med den formen Brann viser er det vanskelig å tippe mot dem, selv om statistikken i Sogn er svak.

Det kommer til å være stinn brakke på Fosshaugane lørdag. Bortefeltet har vært utsolgt i ukesvis. Det er ventet at over 1000 Brann-supportere vil invadere den vesle saftbygden, og tallene tyder på at tilskuerne kan få god valuta for inngangsbilletten.

Sogndal har scoret i samtlige hjemmekamper denne sesongen, men målene renner inn bakover.

Du kan også se Sogndal - Brann hos Allente eller TV 2 Play med Strim - slik skaffer du deg tilgang

De har sluppet inn 35 mål så langt denne sesongen. Det er mest av de elleve øverste lagene på tabellen, men kun 13 av baklengsmålene har kommet på Fosshaugane. Det er faktisk kun tre klubber som har sluppet inn færre mål enn dem på eget gress (Brann (4), Stabæk (8) og Start (11).

Brann har vunnet alle ti bortekampene sine i Obos-ligaen denne sesongen, men de har sluppet inn baklengsmål i seks av dem.

Og med ti kamper igjen å spille av årets sesong i Obos-ligaen, har bergenserne los på Aalesund sin rekord fra 2019.

Da ledet Lars Bohinen laget til soleklar seier på nest øverste nivå og poengrekord med 79 poeng. Fasit etter 30 kamper den gangen var 25 seiere, fire uavgjort og ett tap.

Vi tror Brann tar tre nye poeng lørdag.

Vi tror Brann vinner og at begge lag scorer. Det kan du spille på her til XXX i odds