(Nettavisen)

Ekspertene var samstemt før forrige sesongen. Kristiansund, som hadde endt på en sterk sjetteplass i 2019-sesongen, ble spådd å gå på trynet. Begrunnelsen var at de så svekket ut i forhold til sesongen før.

Følg treningskampen mellom KBK og Molde på Direktesport fra kl. 14.00

Men de pekte nese til ekspertene.

I 2020-sesongen klatret laget fra Nordmøre opp én plass på tabellen, til femteplass.

I år er situasjonen den samme. Kristiansund har mistet flere sentrale spillere, og det forventes igjen at de skal få en vanskelig sesong. Det er iallfall ikke mange som tror de vil henge med i toppen.

At Molde vinner mot Kristiansund gir 2,10 i odds

Fredagens treningskamp vil gi en pekepinn om forståsegpåerne får rett. Vi tror Molde vinner i Kristiansund for første gang siden 2017.

Kristiansund - Molde 2,65 - 3,65 - 2,10 B (spillestopp fredag kl. 13.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Treningskamp. Kristiansund fortsetter å imponere på det øverste nivået – og hadde nok en sterk sesong i 2020. En femteplass er intet annet enn råsterkt, særlig siden flere eksperter mente de var svekket og ville ende på nedre halvdel av tabellen.

De gjorde spådommene til skamme, og klatret istedenfor en plass opp i forhold til sjetteplassen i 2019-sesongen.

Fredag er det ca. 220 millioner i Eurojackpot-potten.

Mistet toppscoreren

Denne sesongen står utfordringene igjen i kø for trener Christian Michelsen.

KBK har mistet sin toppscorer Amahl Pellegrino. Han scoret alene 25 mål i fjor. Det sier seg selv at han vil bli savnet. Danske Agon Mucolli er hentet inn på venstrekanten, men det spørs om det holder å komme fra nivå to i Danmark for å prestere jevnt i norsk eliteserie.

Følg treningskampen mellom KBK og Molde fra kl. 14.00

Det var også en nedtur for KBK-fansen at Sondre Sørli forsvant til Bodø/Glimt i vinter. Han var fast på laget i fjor og spilte på høyrekanten. Det betyr at to av tre i angrepsrekka er borte.

I sum betyr det at KBK er svekket offensivt. Trener Christian Michelsen har sagt at laget på en måte må lære seg å spille på en annen måte. I fjor var det veldig mange kamper de var veldig direkte i stilen og slo i bakrom på raske spisser. Sånn er det ikke i år.

Fredag er det ca. 220 millioner i Eurojackpot-potten.

Flamur Kastrati har kontrakt frem til sommeren bare. Det er usikkert om han skriver ny kontrakt. Han har fått tilbud fra KBK om ny avtale, men ingen ting er signert.

Spissen Pemi Faris har vært ute i flere uker på grunn av en korsbåndsskade. Han spiller ikke mot Molde. Den nye spissen Brynjolfur Willumsson har ikke fått innreisetillatelse til Norge ennå på grunn av koronaen. Han spilte i U21-EM med Island i vår, men det er usikkert om en 20-åring fra islandsk toppdivisjon vil klare å dominere i eliteserien.

Sliter mot Kristiansund

Molde har fått en solid oppkjøring til sesongen siden de har spilt i Europa League i vinter. De har blant vunnet mot Granada fra La Liga og Hoffenheim fra Bundesliga, og med den rette innstillingen skal de være i stand til å vinne mot et Kristiansund-mannskap som trenger mer tid til å bli samspilt.

Men det er ikke dermed sagt at de får lett match.

Følg treningskampen mellom KBK og Molde fra kl. 14.00

Sist helg slet de seg til 2-1-seier i en treningskamp mot Stjørdals-Blink på Aker stadion. I den kampen havnet de bakpå etter å ha fått et mål mot seg på straffespark etter en knapp halvtime, men de snudde kampen med to scoringer i løpet av to minutter på tampen av første omgang. Kampen endte 2-1.

Molde startet med dette laget mot Stjørdals-Blink i helgen. Oliver Petersen - Erling Knudtzon, Stian Rode Gregersen, Martin Bjørnbak, Kristoffer Haugen - Etzaz Hussain, Emil Varhaugvik Breivik, Eirik Hestad - Magnus Wolff Eikrem, Eirik Ulland Andersen, David Datro Fofana

Kristiansund blir en vanskeligere oppgave.

Molde har ikke vunnet i Kristiansund - verken i serien eller i treningskamp - siden 2017. KBK har to seire og to uavgjorte i denne perioden, og den statistikken vil storebror fra Molde gjøre noe med.

Det står 2-2-2 i de seks siste treningskampene i Kristiansund.

Molde skal være bedre innkjørt. De er en gullkandidat i Eliteserien denne sesongen. Disse to lagene møtes også i første serierunden, og vi tror Molde vinner generalprøven. 2,10 i odds synes jeg er bra betalt her.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset