(Nettavisen)

Det er midtukerunde både Bundesliga og 2. Bundesliga, og det betyr flere interessante kamper på langoddsprogrammet tirsdag. Høydepunktet er uten tvil storkampen i Tyskland mellom Borussia Dortmund og Bayern Munchen.

32 millioner kroner i Vikinglotto-potten onsdag. Lever kupongen her!

Borussia Dortmund - Bayern München 3,30 - 3,85- 1,82 H (spilestopp kl. 18.25)

Toppoppgjør på Signal Iduna Park. Denne kampen kan avgjøre hvem som tar Bundesliga-tittelen. Bayern München, som har vunnet Bundesliga syv sesonger på rad, er i førersetet når den tyske ligaen nærmer seg slutten. Med syv serierunder igjen er avstanden til erkerivalene Borussia Dortmund fire poeng, og med seier vil Bayern øke forspranget til syv poeng.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Dortmund er i god form. Etter helgens 2-0-seier mot Wolfsburg har Erling Braut Haaland og lagkameratene seks seire på rad. De har scoret 15 mål i denne perioden, men enda mer imponerende er det at de kun har sluppet inn ett mål. På hjemmebane er Dortmund ubeseiret siden april 2019. De har vunnet elleve av de siste 14 kampene på på hjemmebane. Men hjemmebanefordelen ikke like stor uten 80 000 tilskuere på Signal Iduna Park.

Bayern Munchen viser også sensasjonell bra form. De har hevet seg betraktelig etter den trege starten, men gjestene har nå vunnet tolv av 13 Bundesligakamper, og de er ubeseiret i 17 kamper på rad. Laget har vunnet 16 av dem, og 5-2-seieren mot Eintracht Frankfurt i helgen viste hvilken kapasitet de har offensivt. Hjemmebanefordelen har vært viktig i oppgjørene mellom Dortmund og Bayern de siste årene. Laget som har hatt spilt hjemmehar vunnet de fem siste kampene, men siden tirsdagens match spilles foran tomme tribuner vil ikke Dortmund ha samme fordelen denne gangen.

Viaplay sender kampen direkte. Klikk på denne lenken for å se kampen.

En ting vi ialfall kan forvente når disse to klubbene barker sammen er mål. De seks siste Bundesliga-klassikerne har inneholdt 29 mål totalt. I alle de seks siste kampene har det vært scoret minst fire mål, så mye tyder på at det blir god underholdning.

Bayern Munchen må klare seg uten Thiago Alcantara i tirsdagens toppkamp. Det bekreftet trener Hansi Flick. Spanjolen er viktig, og det er dårlige nyheter for serielederen. Dermed vil trolig Joshua Kimmich og Leon Goretzka spille sentralt på midtbanen. Serge Gnabry var en stund usikker, men han fullførte siste treningen og spiller antakeligvis fra start tirsdag.

Bayern starter antakeligvis med dette laget (4-2-3-1): Neuer; Pavard, Hernandez, Alaba, Davies; Kimmich, Goretzka; Perisic, Muller, Coman; Lewandowski.

Hos Dortmund er det klart at kaptein Marco Reus spiller ikke Der Klassiker. Det har vært klart en stund. Mats Hummels er usikker etter å ha pådratt seg en skade i helgen. Skulle Hummels måtte kaste inn håndkleet vil Emre Can kunne ta hans plass.

Dortmund stiller trolig med denne startelleveren (3-4-3): Burki; Piszczek, Hummels, Akanji; Hakimi, Can, Delaney, Guerreiro; Sancho, Haaland, Brandt.

Å spille hjemme vil uansett bety litt for Dortmund, selv om de ikke har supportene i ryggen. Jadon Sancho er ventet tilbake i startelleveren tirsdag kveld, og det vil gjøre laget enda farligere offensivt. Dortmund har kun tapt én av de siste syv hjemmekampene mot Bayern. Dortmund har ikke råd til å tape denne kampen. Slik oddsene er satt i denne kampen, er det hjemmeoddsen som uten tvil frister klart mest. 3,30 i odds på Dortmund er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset