Gå til sidens hovedinnhold

Dortmund og Braut Haaland gir Bayern kamp om ligagullet

Det er fortsatt spenning i Bundesliga. Dortmund blir en av våre sikre på helgens tippekupong.

(Nettavisen)

Helgens tippekupong består hovedsaklig av tyske kamper. Kampene spilles lørdag og søndag. Det er åtte kamper fra 1. Bundesliga og tre kamper fra 2. Bundesliga, i tillegg er kamp nummer tolv den hviterussiske cupfinalen. Merk at innleveringsfristen er lørdag kl 15.25. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

Fredag er det ca. 111 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Klikk her for å levere Eurojackpot før fredag klokken 19.00!

1. Wolfsburg—Borussia Dortmund
Borussia Dortmund tok en spektakulær 4-0-seier i Ruhr-derbyet mot Schalke 04 hjemme på Signal Iduna Park. Den norske tenåringspissen Erling Braut Haaland ga Dortmund ledelsen, men serietoeren var ikke fornøyd før de hadde scoret tre mål til. Raphaël Guerreiro scoret to og Thorgan Hazard ett. Dermed tok Dortmund sin femte seier på rad, og det var den åttende seieren på de ni siste kampene for Braut Haaland & Co. Selv om Ruhr-laget er i kjempeform, så ser det ikke ut til at de skal klare å tette uken frem til Bayern Munchen som topper tabellen.

Viaplay sender kampen direkte. Klikk på denne lenken for å se kampen.

Lucien Favres mannskap trenger tre nye poeng mot Wolfsburg som ligger nede på sjetteplass før helgens kamper, og med Jadon Sancho tilbake i startelleveren vil laget ytterligere bli styrket offensivt.

Die Wölfe, som trengte litt hjelp av VAR sist helg for å slå Augsburg, har kun tapt tre av 13 kamper hjemme på Volkswagen Arena så langt denne sesongen. Wolfsburg er ubeseiret i de sju siste kampene før lørdagens kamp, men statistikken mot Dortmund er svak. De har tapt åtte av de ni siste kampene mot Dortmund, og de har gått målløse av banen i de seks siste kampene mot dem. Så sent som i november tapte de 0-3 mot BVB. Dortmund har vært litt slappe bakover på bortebane, så vi utelukker ikke at Wolfsburg kan få et trøstemål, men vertene får det tøft her For tøft. Dortmund må vinne for å henge med i kampen om ligatittel. B.

Klikk her for å levere tippekupongen!

2. Freiburg — Werder Bremen
Freiburg tok tok et sterkt bortepoeng mot titteljagende RB Leipzig i den første kampen etter koronapausen. Poenget mot Roten Bullen gjør at de fortsatt henger med i kampen om sjetteplassen og en plass i Europa neste sesong. Men ett poeng kunne vært tre for Freiburg hadde ikke Robin Kochs scoring i det 92. minutt blitt annullert etter en kontroversiel VAR-avgjørelse. Uansett; uavgjort på bortebane mot et av topplagene i Bundesliga er imponerende, og Freiburg vil være stinne av selvtillit når et Werder Bremen-lag som er i trøbbel kommer på besøk lørdag.

For Werder Bremen har ting gått fra galt til verre, og hvis supporterne letet etter tegn på at laget ville kjempe for å unngå nedrykk, så var det ingenting som tydet på det ikke i 1-4-tapet mot Bayer Leverkusen. Tapet var det tiende på de tolv siste Bundesliga-kampene for Rune Bratseths gamle klubb. Det begynner å se stygt ut for Werder nå. De har ni poeng opp til trygg plass, og laget står i fare for å rykke ned fra Bundesliga for første gang siden 1980. Werder-trener Florian Kohfeldt får tilbake forsvarsspilleren Ludwig Augustinsson og den viktige midtbanespilleren Davy Klaassen, henholdsvis fra skade og suspensjon, men det spørs om de klarer å snu den negative trenden.

Viaplay sender kampen direkte. Klikk på denne lenken for å se kampen.

Bremen har imidlertid plukket opp mer poeng borte enn hjemme denne sesongen, men de fleste bra resultatene på bortebane kom tidlig i sesongen. Gjestene har kun vunnet én av de siste seks bortematchene. Det flaue tapet mot Leverkusen viser at det ikke er mye selvtilit igjen i Werder-mannskapet. Vi tror et fremadstormende Freiburg-lag, som jager spill i Europa vil slå et Werder, vinner på Schwarzwald-Stadion. Statistikken viser også at de har vunnet to av de tre siste hjemmekampene mot laget fra Hansa-byen her. Vi tror mest på H, men Werder er desperate. HU.

3. Borussia Mönchengladbach — Bayer Leverkusen
Toppoppgjør. M'gladbach innehar tredjeplassen i Bundesliga, og lørdag møter de Bayer Leverkusen som ligger to poeng bak dem på femteplass. Denne kampen kan bli avgjørende i racet om en Champions League-plass neste sesong. Begge lagene tok imponerende borteseire i sine første kamper etter koronapausen.

Gladbach kjørte over Eintracht Frankfurt fra start, og Alassane Plea og Marcus Thuramto scoret hvert sitt mål i løpet av de første syv minuttene. Ramy Bensebaini økte til 3-0 et kvarter før slutt, og André Silva scoret et trøstemål for vertene ni minutter før full tid. Det var syvende gang på de åtte siste Bundesliga-kampene at Gladbach var involvert i en kamp med mer enn 2,5 mål, og begge lagene scoret i alle utenom én av de kampene.

Bayer Leverkusen feide over nedrykkstruende Werder og vant 4-1 på Weserstadion mandag kveld. Anført av Liverpool-aktuelle Kai Havertz spilte Leverkusen en superb kamp i Bremen. De fortsatte dermed der de slapp før koronapausen, og laget er nå ubeseiret i ti kamper i alle turneringer. I likhet med M'gladbachs kamper, har det også vært scoret mange mål i kampene til Leverkusen etter nyttår. Det har vært scoret mer enn 2,5 mål i elleve av 13 kampene deres siden januar. Begge lagene har scoret i ti av dem.

Viaplay sender kampen direkte. Klikk på denne lenken for å se kampen.

Gladbach, som kun har tapt to kamper på Borussia-Park denne sesongen, har en imponerende hjemmestatistikk, men de får det ikke enkelt mot et Leverkusen-lag som bare har ett tap i alle turneringer i 2020. At lagets toppscorer Kevin Volland trolig er tilbake fra skade vil gi gjestene mer offensiv slagkraft. Det var en jevnspilt kamp da lagene møttes i november, men Leverkusen vant 2-1. Denne kampen er åpen. HUB.

4. Paderborn - Hoffenheim
Tabelljumbo Paderborn hadde muligheten til å blåse nytt liv i håpet om å overleve sist helg, og fikk med seg et viktig poeng med 0-0 i bunnkampen borte mot Fortuna Dusseldorf. Nordrhein-Westfalen-laget har ikke fått det til å klaffe offensivt. De har kun scoret 0,64 mål i snitt, men de klarte iallfall å holde tett bakover sist helg. Paderborn, som har det nest dårligste forsvaret i Bundesliga, var på bedringens vei før koronapausen. De slapp to mål eller færre i fem av de syv siste kampene før Bundesliga ble stengt ned. Men trener Steffen Baumgart later ikke til å klare å få sving på angrepsspillet.

Viaplay sender kampen direkte. Klikk på denne lenken for å se kampen.

Hoffenheim tapte for åttende gang på hjemmebane denne sesongen, da Hertha Berlin slo dem 0-3. Die Kraichgauer-fansen har etter hvert blitt vant til å se laget sitt spille svake kamper på hjemmebane, men laget fra Sinsheim har unngått tapt i ni av tolv bortekamper. Det skyldes først og fremst at Hoffenheim har vært solide bakover. De har kun sluppet inn tolv mål på tolv bortekamper. Det gjør dem til det laget i Bundesliga som slipper inn færrest mål på utebane. Samtidig er de tannløse fremover, hvor de bare har scoret 16 ganger.

Paderborn har ikke klart å score i to av de tre siste kampene. De må innstille seg på å spille i 2. Bundesliga neste sesong. Hoffenheim viser fin borteform, og de har et godt tak på Paderborn. Statistikken viser 4-1-0 og 7-0 i målforskjell. Hoffenheim taper ikke denne kampen heller. UB.

5. Bayern München — Eintracht Frankfurt
De regjerende tyske mesterne, Bayern Munchen, viste nådeløs effektivitet i den første kampen etter koronapausen, da de slo Union Berlin 2-0 på bortebane forrige helg. Storlaget fra Munchen dominerte fullstendig. Seieren gjør at de fortsatt ligger fire poeng foran Borussia Dortmund på tabellen. Formen er upåklagelig Den viser at de har vunnet 15 av de siste 17 kampene. Det siste tapet deres kom tilbake i desember borte mot Gladbach. Den dårlige seriestarten er glemt på Allianz Arena nå. De regjerende seriemesterne er likevel avhengig av en polakk i Berlin sist helg. Nok en gang var det Robert Lewandowski som scoret det første målet for Bayern. Den polske stjernespissen scoret sitt 41. mål denne sesongen og det 26. i Bundesliga. 14 av disse har kommet i lagets tolv hjemmekamper i Bundesliga. Hjemme på Allianz Arena har serielederen vunnet fem av de siste seks kampene.

Viaplay sender kampen direkte. Klikk på denne lenken for å se kampen.

Frankfurt har grunn til å være bekymret. For formen til laget fra den tyske finansbyen var dårlig før koronapausen, og elendigheten fortsatte forrige helg da de tapte 1-3 mot M’gladbach på hjemmebane. Dermed har de fire strake tap i ligaen, og laget ligger nede på 13.-plass, fem poeng over nedrykkssonen, før lørdagens vanskelige bortematch. Frankfurt har tapt de to siste bortekampene 0-4, og de har sluppet inn vanvittige 19 mål på de seks siste kampene mot Bayern.

Det er ingen grunn til å sløse med garderingene her. H.

Klikk her for å levere tippekupongen!

6. Schalke 04 — Augsburg
Schalke ble fullstendig overkjørt i Ruhr-derbyet mot Borussia Dortmund, og de tapte 0-4 på Signal Iduna Park. På hjemmebane derimot har resultatene vært solide. De har kun tapt én av de siste tolv kampene på Veltins-Arena.

Augsburg på sin side tapte 1-2 mot Wolfsburg etter en overtidsscoring av Daniel Ginczek i den første kampen etter koronapausen. Bayern-laget er helt ute av form, og de står med seks kamper på rad uten seier før helgens bortekamp i Gelsenkirchen. Augsburg har riktignok spilt mot noen av topplagene. De tapte mot Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen, Gladbach og Bayern Munchen før Bundesliga tok pause. Men de har ikke overbevist på borte mot noen lag. Augsburg har kun sanket ni poeng på 13 bortekamper. Åtte av kampene er tapt. De har faktisk ikke vunnet borte i ligaen siden 4-2-seieren mot Hoffenheim i midten av desember.

Viaplay sender kampen direkte. Klikk på denne lenken for å se kampen.

Schalke virket tannløse offensivt mot Dortmund. Verken Benito Raman, som startet kampen, eller innbytter Guido Burgstaller var i stand til å skape problemer for Dortmund, men fremover har Schalke egentlig vært bra denne sesongen. Laget fra Gelsenkirchen har kun gått målløse av banen i tre av 13 hjemmekamper, og de har scoret i syv av de siste åtte på Veltins-Arena.

Schalke har ikke tapt i de åtte siste innbyrdes oppgjørene mot Augsburg, men fire av dem har endt uavgjort. Vi klarer ikke helt å stole på vertene. HU.

7. Mainz — RB Leipzig
Leipzig falt ned til fjerdeplass på Bundesliga-tabellen etter at de bare klarte 1-1 mot Freiburg sist helg. Gladbach er på hugget, og Leipzig har ikke råd til flere feilskjær om de skal henge med i kampen om en plass i Champions League neste sesong.

Red Bull-laget lå under gjennom mesteparten av kampen mot Freiburg, men en utligning signert danske Yussuf Poulsen i det 77. minutt reddet ett poeng. Det var likevel nære på at Freiburg hadde stukket av med alle poengene etter at Robin Koch scoret på overtid, men VAR annullerte målet på grunn av offside. Det var en omdiskutert avgjørelse. Leipzig er dermed ubeseiret i de siste syv ligakampene. De har i denne perioden møtt Bayern Munchen, Gladbach, Schalke og Bayer Leverkusen, og de skal klare å vinne mot et Mainz-lag som har kjempet rundt nedrykksstreken mesteparten av sesongen. Mainz har kun vunnet fire av 13 kamper hjemme på Opel Arena. Seirene har kommet mot Paderborn, Eintracht Frankfurt, FC Köln og Hertha Berlin, alle lagene er på nedre halvdel av tabellen. Den store bekymringen er at de scorer for lite mål på hjemmebane. De har bare 15 mål på Opel Arena. Det er ikke bra nok.

Viaplay sender kampen direkte. Klikk på denne lenken for å se kampen.

Leipzig på sin side har vært i superb form borte, hvor de har vunnet syv av 13 kamper. Med Timo Werner, som har scoret 27 mål på 36 kamper, og Marcel Sabitzer og Emil Forsberg, som også har scoret et tosifret antall mål denne sesongen, vil Mainz-forsvaret få en travel dag på jobben.

Leipzig satte ny klubbrekord da de banket Mainz 8-0 i november. Vi går for Leipzig-seier igjen. B.

8. FC Köln—Fortuna Düsseldorf
Uwe Röslers Fortuna Dusseldorf misbrukte en gyllen mulighet til å komme seg vekk fra nedrykkssonen da de spilte 0-0 mot bunnlaget Paderborn hjemme på Esprit Arena forrige helg. Dusseldorf vant skuddstatistikken 12-5 i den kampen, men kun ett av skuddene gikk på mål. Enda en gang var det manglende offensiv slagkraft som gjorde at Fortuna måtte gå av banen uten tre poeng.

Etter at de mistet angrepsspillerne Benito Raman og Dodi Lukebakio sist sommer, har de vært tamme fremover. De har kun scoret 27 mål denne sesongen. Ingen andre Bundesliga-klubber har scoret færre mål enn dem så langt. Søndag venter et tøft Rhin-derby mot FC Köln.

Viaplay sender kampen direkte. Klikk på denne lenken for å se kampen.

FC Köln rotet vekk ledelsen mot Mainz forrige helg. De ledet 2-0 tidlig i andre omgang, men slapp gjestene inn igjen i kampen og den endte til slutt 2-2. Selv om de bare tok ett poeng sist helg, så har FC Köln vist bra form i andre halvdel av Bundesliga-sesongen. De har tross alt vunnet åtte av de siste tolv kampene sinden midten av desember. De eneste tapene i denne perioden har kommet mot topp fire-lagene Borussia Dortmund, Bayern Munchen og Gladbach, og før kampen mot Mainz hadde de vunnet tre av de siste fem hjemmekampene uten å slippe inn mål. De har blant annet vunnet mot sterke lag som Bayer Leverkusen, Freiburg, Hertha Berlin og Schalke.

Uwe Rösler er avhengig av å få i gang Rouwen Hennings igjen. Han har scoret elleve mål, men nå er det måltørke. Hennings har gått ni kamper på rad uten å score. Sist han plasserte ballen i mål var 22. desember. Det er likevel interessant å merke seg at syv av de elleve scoringene hans har kommet på bortebane.

Scoringsproblemene til Fortuna gjør at vi tviler på dem. FC Köln er i fin form. De taper ikke her. HU.

Klikk her for å levere tippekupongen!

9. Hamburger SV — Arminia Bielefeld
Toppoppgjør i 2. Bundesliga. Serietoer Hamburger SV møter serieleder Arminia Bielefeld hjemme på Voksparkstadion. Hamburger SV vil med en seier for kutte ned forspranget til Arminia som ligger syv poeng foran dem på tabellen. Både Hamburg og Arminia spilte uavgjort i sine kamper sist helg, etter å ha sluppet inn overtidsmål mot henholdsvis Greuther Furth og Osnabruck. Til tross for at det kun ble ett poeng, var det likevel mye positivt for Hamburg å ta med seg fra prestasjonen mot Greuther Furth, og nå er de tilbake på hjemmebane hvor de har vunnet ni av de siste elleve ligakampene. Dieter Heckings mannskap, som tidligere denne sesongen valset over opprykksrival Stuttgart og vant 6-2 på Volksparkstadion, har bare sluppet inn ni mål på tolv hjemmekamper, så Armina får det tøft her.

Arminia kan ikke være fornøyd med det de viste sist helg. 1-1 mot Osnabruck, som ligger helt nede på 13.-plass og ikke hadde vunnet på åtte kamper, gir grunn til bekymring. Den tidligere Brann-backen Geirmund Brendesæters gamle kubb styre kampen, men skapte lite, og Osnabrucks utligning var helt fortjent. Gjestene var solide på bortebane i starten av sesongen, men de har nå kun vunnet én av de siste fem kampene på utebane. Arminia har gått av banen uten å score i tre av dem – mot Heidenheim, St. Pauli og Aue. De må stole på at Fabian Klos, som er toppscorer i 2. Bundesliga med 17 mål. Arminia ligger der de ligger på tabellen på grunn av at de er velorganisert og vanskelige å slå.

Trener Uwe Neuhaus vet at de med ett poeng i Hamburg vil ta et langt skritt mot opprykk, men det er enklere sagt enn gjort for vertene er sterke hjemme i Tysklands nest største by. Vi spiller H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

10. Karlsruher SC — Bochum
Både Karlsruher og Bochum vant første kampen etter koronapausen, men gjestene leverte definitivt den mest imponerende prestasjonen da de banket tabellfirer Heidenheim 3-0, og de er dermed ubeseiret i de fire siste kampene. Seieren gjorde at Bochum tok et langt steg vekk fra nedrykkssonen. Nå er de fire poeng foran nettopp Karlsruher som ligger på direkte nedrykksplass. Bochum har scoret hele 43 ligamål denne sesongen, bare de to topplagene Arminia Bielefed og Hamburg har nettet flere ganger enn dem. De kan lage problemer for Karlsruhr-forsvaret, men aldri undervurder et lag som kjemper med ryggen mot veggen, slik Karlsruhr gjør. De har ikke råd til å tape denne kampen. Da vil veien opp til trygg plass bli lang. Karlsruhr slo Darmstadt på hjemmebane sist, og vi tror også de kan ta poeng mot søndagens gjester.

Seks av de syv siste kampene mellom disse to lagene har endt uavgjort. Faktisk har det blitt poengdeling i ti av de siste tolv kampene mellom dem. Denne kampen lukter U lang vei. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Holstein Kiel — Stuttgart
Stuttgart er det beste hjemmelaget i 2. Bundesliga, men på bortebane har de ikke fått det til å klaffe. Thomas Hitzespergers lag har nemlig bare vunnet tre av tolv bortekamper denne sesongen. At de kun har tatt 14 av 45 poeng på bortebane viser med all tydelighet hva som har vært problemet til klubben fra Mercedes-Benz-byen Forrige helgs sjokknederlag mot Wehen Wiesbaden, som før kampen mot Die Roten kun hadde vunnet to hjemmekamper, viste at Stuttgart ikke har klart å gjøre noe med bortekomplekset sitt. Vi tror på mer bortetrøbbel for Stuttgart i Kiel. Lagets eneste borteseier siden september kom mot Bochum, og de har i denne perioden tapt mot nedrykkstruede Osnabruck og Sandhausen.

Holstein Kiel har scoret vanvittige 80 mål på 26 ligakamper. Det gir et snitt på over tre mål per kamp. Det ligger med andre ord an til en underholdene kamp i fergebyen. Vertene har nemlig ikke klart å holde tett bakover i noen av de tolv hjemmekampene denne sesongen, og begge lagene har scoret i elleve av dem. Hjemmestatistikken viser 3-5-4. Med tanke på at Stuttgart har delt poengene i fem av de siste 13 bortekampene virker uavgjort sannsynlig, men vi garderer denne. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Dinamo Brest — BATE Borisov
For andre gang på fire dager møtes disse to lagene søndag. BATE slo Dinamo Brest 3-1 i ligaen onsdag, slik vi spådde. Nå er det klart for finale i cupen.

Etter en elendig start har BATE endelig funnet formen. Storlaget topper tabellen i den hviterussiske toppdivisjonen, og de har en glimrende mulighet til å vinne den hviterussiske cupen. BATE fyrer på alle sylindre og har vunnet med to mål eller mer i de siste seks kampene. Kirill Alshevskiy har bare spissen Anton Saroka på skadelisten.

Dinamo Brest, som vant den hviterussiske ligaen foran BATE sist sesong, har vært ustabile denne sesongen, og de viser svak form før cupfinalen. Dinamo har tapt fem av de siste syv kampene i alle turneringer. Sergey Kovalchuk får tilbake midtstopperen Yevhen Khacheridi som har vært suspendert. Den offensive midtbanespilleren Elis Bakaj er imidlertid ute resten av sesongen. BATE fortjener favorittstempelet. Vi tror de blir cupmestere. B.

Sportspills 96-rekker

1. VfL Wolfsburg—Borussia DortmundB

2. Freiburg—Werder Bremen HU

3. Borussia Mönchengladbach—Bayer 04 Leverkusen HUB

4. SC Paderborn—TSG 1899 Hoffenheim UB

5. Bayern München—Eintracht Frankfurt H

6. Schalke 04—Augsburg HU

7. 1. FSV Mainz 05—RB Leipzig B

8. 1. FC Köln—Fortuna Düsseldorf HU

9. Hamburger SV—DSC Arminia Bielefeld H

10. Karlsruher SC—VfL Bochum U

11. Holstein Kiel—VfB Stuttgart HU

12. Dinamo Brest—BATE Borisov B

Sportspills 432-rekker

1. VfL Wolfsburg—Borussia DortmundB

2. Freiburg—Werder Bremen HU

3. Borussia Mönchengladbach—Bayer 04 Leverkusen HUB

4. SC Paderborn—TSG 1899 Hoffenheim UB

5. Bayern München—Eintracht Frankfurt H

6. Schalke 04—Augsburg HU

7. 1. FSV Mainz 05—RB Leipzig B

8. 1. FC Köln—Fortuna Düsseldorf HU

9. Hamburger SV—DSC Arminia Bielefeld HU

10. Karlsruher SC—VfL Bochum HUB

11. Holstein Kiel—VfB Stuttgart HUB

12. Dinamo Brest—BATE Borisov B

Klikk her for å levere tippekupongen!

Kommentarer til denne saken