(Nettavisen)

I uken etter påske spilles de første kvartfinalene i Europa League. Det er flere spennende kamper. Iallfall med norske øyene.

Blant annet skal Arsenal og Martin Ødegaard møter Slavia Praha og Manchester United møte Granada som slo ut Ole Gunnar Solskjærs tidligere klubb Molde.

Dette er oddsen på de siste åtte lagene

Norsk Tipping har satt opp på odds på hvilken klubb som vinner finalen i Gdańsk 26. mai.

Manchester United er ansett som den største favoritten og har fått 2,50 i odds. Deretter følger Arsenal til 3,75, Villarreal med 5, Ajax med 7,5, Roma med 8,5, Slavia Praha med 35, Granada med 45, og til slutt Dinamo Zagreb med 45.

Her kan du spille på hvilke klubb som vinner Europa League

Oddssetterne på Hamar er overbevist om at det vil stå et engelsk klubbnavn på Europa League-trofeet denne sesongen.

De tror at Martin Ødegaard og Ole Gunnar Solskjær møtes i finalen. Oddsen på at det skjer er 2,75. Skulle ekspertene få rett, vil det være den andre hel-engelske finalen i Europa League på de tre siste sesongene. Arsenal var også i finalen i 2019. Den gangen tapte de 1-4 mot Chelsea.

Det er allerede trukket hvilke lag som kan møtes i semifinalene, og det er klart at Manchester United og Arsenal ikke kan barke sammen før i finalen.

Dersom Arsenal slår Slavia Praha i kvartfinalen, vil de møte enten Dinamo Zagreb eller Villarreal i semifinalen. Oddsen på at Arsenal tar seg til den andre Europa League-finalen på tre sesonger er 1,80.

Men Villarreal kan være en darkhorse til å gå til en finale. Spanske lag har dominert Europa League-turneringen. Det har vært spanske lag i finalen fem av de åtte siste gangene.

Den gule ubåten med spillere som Gerard Moreno, Paco Alcácer og Carlos Bacca er en outsider, slik vi ser det. Oddsen på at Villarreal spiller i Gdansk i mai er 2,90. Det er absolutt et interessant spill.

Flott odds på United

Arsenal vant 3-2 sammenlagt mot greske Olympiakos, mens Nord-London-rivalene Tottenham Hotspur gikk på et sjokk-nederlag mot Dinamo Zagreb på bortebane. Jose Mourinhos karer ledet 2-0 etter den første kampen i London, men tapte 0-3 i Zagreb og røk ut av Europa League.

Vi synes 2,50 i odds på et Manchester United-lag som har vist fremgang denne sesongen er fristende. De røde djevlene vant denne turneringen i 2016-2017-sesongen med José Mourinho som manager. Det er siste gangen Old Trafford-klubben vant et trofé.

Her kan du spille på hvilke klubb som vinner Europa League

I åttendedelsfinalen slo de ut Zlatan Ibrahimovics AC Milan etter å ha vunnet 1-0 på bortebane, og i kvartfinalen møter de Europa League-overraskelsen Granada som sammen med Dinamo Zagreb er de antatt svakeste lagene av de gjenværende klubbene. Den spanske klubben rykket opp til La Liga sist sesong, og er denne sesongen debutant i Europa League. De tok seg til kvartfinalen etter å ha vunnet 3-2 sammenlagt mot Ole Gunnar Solskjærs tidligere klubb, Molde.

Med seier mot spanjolene blir neste motstander Roma eller Ajax. Skulle det bli nederlenderne vil det bli en reprise på finalen fra 2017 i semifinalen.

Her kan du spille på at Manchester United vinner Europa League

Europa League, kvartfinaler:

Ajax - Roma

Arsenal - Slavia Prague

Dinamo Zagreb - Villarreal

Granada - Manchester United

(Kampene spilles 8. april og 15. april)

Europa League semifinaler:

Dinamo Zagreb/Villarreal - Arsenal/Slavia Prague

Granada/Manchester United - Ajax/Roma

(Kampene spilles 29. april og 6. mai)

Her kan du spille på hvilke klubb som vinner Europa League