(Nettavisen)

Wales - England

Odds: England vinner og under 3,5 mål - 2,05 i odds

Kampstart tirsdag 29. november kl 20.00

Spillestopp kl 19.59

Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan

Kampen vises på NRK1

Vi tror at England vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til fin odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 484 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Wales - 19

England - 5

38 år siden forrige tap mot Wales

England startet VM med en spektakulær 6-2-seier mot Iran, men de klarte ikke å følge opp festspillet i den påfølgende kampen mot USA. Det ble en nitrist 0-0-kamp.

Likevel har engelskmennene fortsatt muligheten til å vinne gruppe B.

England er nemlig videre med uavgjort eller seier mot Wales. De kan også gå videre om de skulle tape. Men vinner Wales 4-0, vil de passere England på bedre målforskjell. Om England går videre eller ikke, avhenger da av resultatet mellom Iran og USA.

Historien er på England sin side før oppgjøret mot Wales. Engelskmennene har vunnet de seks siste kampene mot naboene. I fem av de seks kampene har England holdt nullen, inkludert i den siste kampen mellom lagene i oktober i 2020. Da vant England 3-0 i en privatlandskamp på Wembley.

Wales har slitt med å skape noe offensivt i de to første VM-kampene. De har kun scoret ett mål i mesterskapet, og det var straffesparket til Gareth Southgate.

England var solide defensivt mot USA, og de kan også klare å holde tett bakover mot et tamt Wales-lag.

Engelskmennene har kun sluppet inn ett mål på de seks siste kampene mot Wales, og det var et frispark fra Gareth Bale i EM i 2016. Wales har ikke vunnet mot England på 38 år. Den siste seieren kom i mai 2014. Da scoret ble den tidligere Manchester United-spilleren Mark Hughes kampens eneste mål da waliserne vant 1-0 mot England i Wrexham.

Syv tap på rad

Tirsdag møtes England og Wales for første gang i et VM-sluttspill, og engelskmennene har en god statistikk mot andre britiske lag i sluttspill. The Three Lions er ubeseiret i alle tre kampene de har spilt mot britiske lag i EM. De har én seier og én uavgjort mot Skottland og de har én seier mot Wales.

Men det er enda flere grunner til å tro på England.

The Three Lions har kun tapt den siste gruppespill-kampen i VM to av de siste 14 gangene de har deltatt i VM. Fasiten viser syv seire og fem uavgjorte. De to tapene kom mot Spania i 1950 og mot Belgia i 2018.

Wales er ute av form. De står med syv kamper på rad i alle turneringer før tirsdagens avgjørende VM-match, hvorav fem av dem er tapt.

Foden fra start?

Gareth Southgate vil helst vinne gruppen og unngå å møte Nederland i åttendedelsfinalene. Det betyr at han neppe vil gjøre store endringer på laget. Southgate utelukker ikke at han vil starte med tre bak, men med Kyle Walker friskmeldt spekulerer britiske aviser i at han kan komme til å starte i et 5-2-3-system.

Det har vært snakket om å hvile Harry Kane og sette inn Phil Foden, men Southgate plasserer neppe kapteinen på benken. Foden kan imidlertid komme inn for Bukayo Saka eller Raheem Sterling, ifølge Evening Standard.

Se VM-draktene til England her

Jordan Henderson kan få sjansen fra start etter et bra innhopp mot USA. Da vil i så fall Jude Bellingham få seg en pust i bakken etter en sterk start på mesterskapet.

For Wales kan den tidligere Liverpool-spilleren Joe Allen starte. Han ble byttet inn i kampen mot Iran. Keeper Wayne Hennessey er suspendert etter at han fikk rødt kort mot Iran. Det betyr at Danny Ward starter i mål.

Brennan Johnson og Daniel James er begge aktuelle fra start.

Sannsynlig Wales-lag: Ward; Mepham, Rodon, Davies; James, Allen, Ramsey, Ampadu, Williams; Johnson, Bale.

England kan stille med denne startelleveren: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Trippier; Henderson, Rice; Foden, Mount, Rashford; Kane.

Det er svært vanskelig å finne argumenter for at Wales plutselig skal overraske mot England. 1,45 i odds på England-seier er litt kjedelig, men vi har funnet et annet spennende spill på kampen.

Statistikken viser at det har vært scoret under 3,5 mål i de ti siste kampene mellom England og Wales, og det er ingen grunn til å tro at tirsdagens kamp blir noen målfest heller

Vi tror at England vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til fin odds