(Nettavisen)

Ingen spillere klarte å gjette alle de riktige Eurojackpot-tallene denne fredagen. Førstepremiepotten legger dermed på seg til tirsdagens trekning og blir på ca. 359 millioner kroner.

Nasjonal vinner
Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er også automatisk med i en tilleggstrekning av en premie på én million kroner. I kveld var det en kvinne fra Lebesby som vant denne potten og er 1 million kroner rikere.

Spillefrist for Eurojackpot er tirsdag kl. 19:00

Det tok noen oppringninger før Norsk Tipping fikk tak i kveldens nasjonale vinner. Hun var hjemme og pakket flyttelass, og hadde derfor ikke hørt telefonen, men til slutt svarte hun.

- Herregud, det kunne ikke ha passet bedre. Tusen, tusen takk. Sa kvinnen oppstemt.

- Jeg er på flyttefot, så den premien kommer kjempegodt med på flyttelasset. Det kom litt brått på så jeg må nok la det få synke inn litt, men så glad jeg ble nå, sier hun muntert.

Kvinnen i 60-årene gleder seg til å fortelle sine barn om premien.

- Jeg ser for meg datteren min måpe, ler hun.

Kvinnen hadde levert kupongen med mobilen.

Tallene
I Eurojackpot er det fem riktige hovedtall og to stjernetall som gjelder. Vinnerrekka fredag 5. august var som følger:

10-12-17-31-49 med stjernetallene 2 og 8.

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke.

Førstepremiepotten har et premietak på 90 millioner euro. Premietaket betyr at det overskytende premiebeløpet blir overført til andrepremiepotten. Det er gjeldende eurokurs på trekningsdagen, som bestemmer størrelsen på endelig premiepott.