(Nettavisen)

Lørdag kveld var det Supertrekning i Lotto og 35 spillere har vunnet 1 million kroner hver. Norsk Tippings vinnerteam har prøvd å komme i kontakt med alle vinnerne lørdag. Dagen etter trekningen, søndag kveld, er det fortsatt to som Norsk Tipping ikke har lykkes å få kontakt med.

  • Mann fra Østre Toten
  • Mann fra Ørsta

Høres en eller flere av disse ut som deg eller noen du kjenner? Sjekk om du har et ubesvart anrop fra vinnernummeret 625 60 000, da vel!

- Jeg skjelver! Jeg forstår ingenting

De fleste tok telefonen lørdag kveld, og en av dem var en heldig kvinne fra Stavanger. Kvinnen var på ferie på Notodden, og fikk rett og slett sjokk da hun fikk nyheten. Her ble det latter, jubel og skrik og skrål når millionbudskapet virkelig sank inn.

- Jeg skjelver! Jeg forstår ingenting. Skal jeg skrike eller grine!

Den overlykkelige vinneren sa at hun hadde vunnet småbeløp før, men at hun som de fleste andre alltid har gått med et lite håp om noe større – og nå var det hennes tur.

- Jeg sjekket appen tidligere i dag og så at jeg ikke hadde vunnet noe, så jeg tenkte «Jaja, kanskje neste gang». Og så ringer dere - og nå har jeg vunnet en millioooon!

Selv om overraskelsen ble stor, hadde hun umiddelbart noen idéer for hvor pengene skulle gå. - Jeg har et lite lån som skal betales, og så går det kanskje litt til barna mine. Resten vil jeg spare til en liten ferie.

Vi gratulerer til den nybakte millionæren!

De andre reaksjonene kan du lese om her

Oppsummert er det to personer Norsk Tipping ikke har oppnådd kontakt med. Disse ble forsøkt kontaktet videre. Det er imidlertid verdt å understreke at pengene blir overført til vinnernes konto.

Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.

Antall vinnere i Supertrekning i 2020 (1 million kroner hver) var 149. I tillegg vant 6 andelsbanker (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)