(Nettavisen)

Telemarkingen var nemlig en av seks heldige som vant 2,4 millioner under lørdagens lottotrekning.

Men mannen er trolig helt uvitende om at han er nybakt millionær. Norsk Tipping har ennå ikke fått tak i ham på telefonen, til tross for at det er to dager siden trekningen.

På onsdag kan du spille om ca. 197 millioner i Vikinglotto- lever kupongen din her.

Uansett: Pengene er allerede på vei inn på Porsgrunn-karens konto. Og da er det ikke usannsynlig at millionæren selv slår på tråden til Norsk Tipping.

Spillselskapet på Hamar har snakket med de øvrige fem vinnerne som kunne juble da de delte førstepremiepotten i Lotto. Alle fikk ca. 2,4 millioner kroner - en fin sum rett før jul.

Vinnertallene

3 - 6 - 7 - 13 - 14 - 17 - 30

Tilleggstall: 25

Her er vinnerne

Mann i 60-årene fra Trondheim

Mannen var hjemme og så på Tv-serie sammen med kona da Norsk Tipping ringte. De hadde ikke fått med seg Lotto-trekningen.

- Nå tuller du?

Etter litt overbevisning gikk det opp for mannen at han var en av kveldens vinnere og hadde blitt millionær.

- Det var jo veldig artig, det er jo en sånn telefon man bare drømmer om, sier mannen

Videre fortalte de at det passet veldig bra å vinne nå, for de hadde lagt seg noen planer.

- Vi skal pusse opp hytta, så det kunne ikke passet bedre. I tillegg skal vi legge inn jordvarme i huset, så det kommer godt med, fortalte paret.

- Nå blir det vel å feire litt med et glass vin, avsluttet mannen.

Kupongen ble kjøpt med mobil.

Kvinne i 60-årene fra Oslo

Det er en spent stemme som svarte telefonen fra Hamar. Kvinnen hadde fått med seg at hun var en av kveldens vinnere og ble veldig glad da Norsk Tipping kunne bekrefte vinnerbudskapet.

- Jeg pleier ikke å gjøre det, men i dag så jeg på Lotto-trekningen og kjente igjen tallene mine. Jeg forstår det ikke helt ennå. Jeg føler meg skikkelig heldig, sa den glade Lotto-millionæren.

- Premien kommer veldig godt med, jeg er på jakt etter ny bolig, så dette passet veldig bra.

- Jeg er alene hjemme nå, men jeg skal ringe kjæresten min etterpå og fortelle det. Det blir moro, avsluttet kvinnen.

Kupongen ble levert på Bjølsen kiosk i Oslo.

Eurojackpot har spillefrist fredag kl. 19

Kvinne i 30-årene fra Kvinnherad

- Dette er helt sjukt! Jeg hadde allerede sjekket tallene før dere ringte, og da så jeg jo at alle hadde gått inn, fortalte den glade kvinnen til Norsk Tipping.

- Vi er i ferd med å bygge hus, så denne premien kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt, sa vinneren lykkelig.

Vinneren vil holde seg anonym, og vinnerkupongen ble levert via mobil.

Mann i 70-årene fra Oslo

- Oioi! Nå skal madamen få seg en ny parfyme, utbrøt den glade Oslo-mannen da Norsk Tipping ringte og fortalte den glade nyheten.

- Vi har både barn og barnebarn, så det vil nok dryppe en del på de også. Nei, nå er det på sin plass å feire her, lo vinneren fornøyd.

Den nybakte Lotto-millionæren ønsket å holde seg anonym. Kupongen, en 10-ukers, ble levert hos Narvesen Stovner senter.

Mann 80-årene fra Risør

Mannen var hjemme alene og skulle til å sjekke Lotto-kupongene sine, men Telefonen fra Hamar kom mannen i forkjøpet.

- Bevare meg vel, dette var en veldig hyggelig beskjed. Veldig godt å høre, sa risøringen da han fikk millionbeskjeden.

- Jeg er jo pensjonist, så dette kommer godt med. Dessuten har jeg jo barn og barnebarn som jeg kan dele litt med, fortalte mannen.

Kupongen ble kjøpt på Kiwi Krags gate i Risør.

Mann fra Porsgrunn

Norsk Tipping lyktes ikke å få tak i vinneren fra Porsgrunn lørdag kveld, men vil fortsette forsøket med å komme i kontakt med mannen gjennom helgen.

Joker-vinnerne

Lillebroren til Lotto skulle også få prøve seg i kveld. Joker-tallene som ble trukket ut var 2 - 0 - 5 - 9 - 8, men det var kun en som gjettet alle riktige. Den heldige får førstepremien på 498 048 kroner helt for seg selv.

Samlet ble det delt ut 42 375 premier i kveld.

En spent dame fra Flatåsen i Trondheim ble trukket ut som den heldige Joker-kandidaten. Hun hadde allerede innkassert en flott inngangssum på 398 000 kroner. Øverst på premiestigen lå 1 992 000 og ventet.

- Oi, det var hyggelige nyheter! Jeg tror jeg vil sitte trygt i stua sammen med mannen min og følge med på trekningen som maskina tar for meg, sier kandidaten når Norsk Tipping ringer for å fortelle om den glade nyheten.

Tallrekka til Joker-kandidaten denne lørdagen så slik ut:

7 - 7 - 8 - 2 - 9

Solid premie

Maskinen startet med et riktig valg, og premien gikk opp ett trinn på stigen. Neste tall var en 2-er, men her dukket det frem en 0. Dermed gikk premien tilbake til inngangssummen. Etter dette gikk de tre siste tallene rett vei, og premien endte til slutt på 876 000 kroner.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr