Gå til sidens hovedinnhold

Flere hundre Vikinglotto-spillere gjør samme tabben hver uke

Artikkelen er over 1 år gammel

Vil du vinne 45 millioner i Vikinglotto? Da må du ikke gjøre dette!

(Nettavisen)

Hver onsdag er det med cirka 15 millioner rekker i Vikinglotto, men det er noen tallrekker du må holde deg unna om du har tenkt å bli Vikinglotto-milionær.

Hvilke seks tall som ruller ut av Vikinglotto-maskinen hver onsdag, er alltid helt tilfeldig. Likevel er det ikke uten betydning hvilke tall du krysser av på kupongen din. Enkelte rekker er nemlig så populære blant spillerne, at toppgevinsten bare blir småpenger sammenliknet med 45 millioner kroner.

Lever kupongen her!

Bare tall fra Norge

Spiller du tallrekken 1, 2, 3, 4, 5 og 6 onsdag, er du ikke alene. Det er den mest populære tallrekken i Vikinglotto. Den er levert i underkant av to tusen ganger hver onsdag.

- Det er helt sikkert ikke et norsk fenomen. Jeg er sikker på at det er flere i de andre åtte landene som spiller på samme måte, sier trekningsredaktør hos Norsk Tipping, Atle Onsrud Jensen.

Sjansen er stor for at spillerne blir skuffet om de får seks rette med den mest spilte rekken. Da vil de ende opp med noen få tusenlapper istedet for 45 millioner kroner.

Spill Vikinglotto og Joker på onsdag her!

Den nest mest spilte rekken er 8, 16, 24, 32, 40 og 48. Dette er som den observante leser har merket seg åttegangen. Det kan høres ut som en merkelig kombinasjon, men krysser du av tallene på en lottokupong, vil du se at det er annet hvert tall på en loddrett linje fra tallet åtte.

Dette er kun de mest populære Vikinglotto-tallene i Norge. Flere andre land deltar i det samme lotteriet, noe som kan føre til at du må dele toppgevinsten med flere.

Vinnersannsynlighet Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 8 mulige. Det gir totalt ca. 98 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersannsynligheten blir da ca. 1:98 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersannsynligheten på ca. 1:14 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

Antallpremieutbetalinger totalt i 2019 (Norge): 6 340 814

Antall førstepremieutbetalinger i 2019 (Norge): 6

Antall millionærer i 2019 (Norge): 34

Høyeste premieutbetaling i 2019 (Norge): 221 351 890

Kommentarer til denne saken