Gå til sidens hovedinnhold

Flott odds på sliteseier til Leverkusen

Werder Bremen er på vei mot nedrykk, men de gir seg ikke uten kamp. Leverkusen må jobbe for poengene på Weser Stadion.

(Nettavisen)

Det er darts og esport som dominerer Langoddsprogrammet denne mandagen, men høydepunktet er Bundesliga-kampen mellom nedrykkstruede Werder Bremen og topplaget Bayer Leverkusen.

335 millioner kroner i Vikinglotto-potten onsdag. Lever kupongen her!

Werder Bremen - Bayer Leverkusen (Pause/fulltid dobbel) U/B 4,75 (spillestopp kl. 20.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Forrige sesongs fjerdeplass i Bundesliga og at de unge spillerne på BayArena hadde fått utvikle seg i ett år til, ga fansen håp om at Leverkusen kunne kjempe om ligatittelen denne sesongen. Det har de ikke klart, men de er med i kampen om en plass i Champions League neste sesong.

Før mandagens bortekamp i Bremen ligger Leverkusen på femteplass med 47 poeng, fire poeng bak Leipzig på fjerdeplass og elleve poeng bak serieleder Bayern München.

Bayer Leverkusen er inne i sin 41. sesong i toppdivisjonen, og de var ubeseiret i de ti siste kampene i alle turneringer da Bundesliga ble stengt ned. 3-1-seieren borte mot Rangers i åttendedelsfinalen i Europa League før koronapausen var en oppvisning i effektiv kontringsfotball, og det må ha gjort Peter Bosz happy.

Toppscoreren ute med skade

Kevin Volland har vært spydspissen i Leverkusen-angrepet, men han er ute med skade. Spissen har scoret ni ligamål og har åtte målgivende pasninger, men Leverkusen har flere kvalitetsspillere i stallen, spesielt på midtbanen hvor Charles Araguiz herjer med motstanderne og skaper rom for Liverpool-aktuelle Kai Havertz. Sistnevnte var i kjempeform før koronapausen, og vi tror han fortsetter storspillet i mandagens kamp. Han har flere typer rundt seg som kan lage problemer for Werder-forsvaret. Både Moussa Diaby og Karim Bellarabi har vist at de har egenskaper som gjør at de kan senke lag på egenhånd.

Europa League kan være en trøst for Leverkusen, men hovedfokuset deres i de siste serierundene i Bundesliga vil være å skaffe seg en pass i Champions League neste sesong. De har ikke råd til å rote vekk flere poeng, og iallfall ikke mot et Werder Bremen-lag som sliter.

Werder Bremen har spilt i Bundesliga i 40 år, men neste sesong ser det ut til at de kan havne i 2 Bundesliga De ligger på nest sisteplass og har bare tatt 18 poeng på 24 kamper. De har ni poeng opp til Mainz som ligger på plassen over nedryksstreken, og det begynner å haste med å ta poeng for Rune Bratseths gamle klubb.

Mandag møter de Leverkusen på Weser Stadion, men å spille hjemme har ikke vært noen fordel for laget fra Hansa-byen. Werder Bremen har ligaens verste hjemmestatistikk. De har kun én seier på elleve hjemmekamper, og de har sluppet inn 55 mål som er mest i Bundesliga.

Borte bra, hjemme verst for Werder

Selv om de avsluttet sterkt sist sesong, hvor de kun tapte to av de siste ti kampene og endte på åttendeplass, og at de gjorde flere ure signeringer i sommer, så har resultatene uteblitt. Mandag må de også klare seg uten viktige Davy Klaassen Nederlenderen er supendert. Også Niclas Fullkrug er ute. 27-åringen scoret to mål på fire kamper før han ble skadet i september

Kosovo-angriperen Milot Rashica virker å være mannen Werder må stole på Han har syv mål og fem målgivende, og er på radaren til Liverpool.

At Werder kun har vunnet fire kamper hele sesongen, gjør at det virker ite sannsynlig at de vil overleve, og med Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach og Wolfsburg i tre av hjemmekampene som er igjen vil det unge Bremen-lage få trøbbel.

Leverkusen er helt riktige favoritter i denne kampen, men 1,65 i odds på borteseier frister ikke så veldig. Men det finnes andre alternativer. Vi mener at U/B-spillet er svært interessant, særlig siden statistikken støtter det. Det har nemig stått uavgjort til pause i fire av de fem siste bortekampene til Leverkusen, og de har vunnet to av de fire kampene.

I de fem siste hjemmekampene til Werder har det stått uavgjort ti pause, men Rune Brathseths gamle kubb har tapt alle fem kampene. Vi tror det står uavgjort etter de første 45 minuttne på Weser Stadion, men at Leverkusen avgjør kampen i andre omgang. Oddsen på U/B-spillet er 4,75. Det er pen odds. Spilestopp er klokken 20.25.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Kommentarer til denne saken