(Nettavisen)

Serbia - Sveits

Odds: Serbia vinner og under 3,5 mål - 3,30 i odds

Kampstart fredag 2. desember kl 20.00

Spillestopp kl 19.59

Stadium 974, Doha

Kampen vises på TV2 Sport 1

Vi tror at Serbia vinner og at det scores under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 3,30 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Serbia - 21

Sveits - 15

Det er ca. 588 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Sveits styrer sin egen skjebne

Serbia var før VM sett på som en potensiell dark horse i mesterskapet, men de ligger nå på sisteplass i gruppe G. De har kun tatt ett poeng på de to første kampene.

Dragan Stojkovic vet at laget hans må vinne fredagens kamp om de skal ha mulighet til å gå videre i VM, og han har et mannskap som skal være i stand til å klare det.

Serbia har et sterkt lag. Flere av spillerne spiller til daglig i de største ligaene i Europa.

De skuslet vekk en tomålsledelse i den siste kampen mot Kamerun. Kampen endte 3-3, og den viste at det er defensive svakheter i det serbiske laget som sveitserne kan utnytte.

Serbia har riktignok kun tapt to av de siste 20 tellende kampene, og vi tror et serbisk lag i angrepsposisjon vil kunne skape problemer for Sveits.

Sveits ligger før fredagens kamp på andreplass i gruppe G, og de styrer sin egen skjebne før den siste kampen i gruppespillet.

Selv om sveitserne har et godt utgangspunkt før kampen mot Serbia, er det ingen som er imponert over det de sett av dem i dette mesterskapet. De er solide bakover, men fremover virker de ganske tamme.

Murat Yakins lag tok en litt heldig 1-0-seier mot Kamerun i den første kampen, hvor kamerunerne misbrukte flere store sjanser. Statistikken etter kampen mot Brasil viste at Sveits ikke hadde et eneste skudd på mål, men sveitserne er godt organisert er et vanskelig lag å bryte ned. Det gjør at vi tror Serbia vil få en tøff kamp.

Serbia vet at bare seier er godt nok om de skal ta seg videre i VM. Det betyr at de må gå offensivt til verks, og vi kan få en underholdende match.

Disse lagene møttes også i gruppespillet i VM i 2018. Den gangen vant Sveits 2-1. Vi tror Serbia får revansj denne gangen. De har vist mest av disse to, og vi gir Aleksandr Mitrovic og hans lagkamerater full tillit til spennende odds.

Mitrovic scoret sitt første mål i VM i 3-3-kampen mot Kamerun, og Fulham-stjernen kan være mannen som skyter Serbia til 8.-delsfinalene. 28-åringen har tross alt scoret syv mål på de syv siste kampene. At han scorer gir 2,45 i odds, men det blir ikke vårt hovedspill på denne kampen.

Vi går for Serbia-seier.

Oddsen på Serbia er fredag morgen 2,60. Det er et helt ok spill, men de to første kampene til Sveits indikerer at fredagens kamp blir målfattig. Det gjør at vi går for en litt dristigere variant.

Vi tror at Serbia vinner og at det scores under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 3,30 i odds