(Nettavisen)

Ghana - Uruguay

Odds: Ghana vinner - 4,60 i odds

Kampstart fredag 2. desember kl 16.00

Spillestopp kl 15.59

Al Janoub Stadium, Al Wakrah

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Ghana vinner. Det spiller du på her

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

Det er ca. 588 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Ghana - 61

Uruguay - 14

Historisk hands

Ghana og Uruguay har kun møtt hverandre én gang tidligere. Det var i VM-kvartfinalen i 2010 i Sør-Afrika. Det sto 1-1 etter 90 minutter, men Uruguay vant 4-2 etter straffespark.

Oppgjøret inneholdt en av de mest dramatiske avslutningene i VM-historien, og i sentrum for begivenhetene sto en da 23 år gammel Luis Suarez.

Ghana kunne bli det første afrikanske laget som nådde en semifinale i VM, men en viljehands av Suarez forhindret det. Ghana endte på andreplass i gruppe D, bak Tyskland. I 8.-delsfinalen slo de USA etter ekstraomganger.

I kvartfinalen mot Uruguay kunne Ghana skape historie, ja, og det til og med på afrikansk jord.

På overtid av overtiden skjøt Ghanas Steven Appiah. Uruguays keeper var utspilt, men Suarez blokkerte skuddet med kneet på streken. Dominic Adiyiah headet returen mot mål, hvor Suarez enda en gang reddet, men denne gangen med hendene.

Handsen gjorde at Suarez fikk rødt kort. Ghana fikk straffe, men Asamoah Gyan misset. I den påfølgende straffesparkkonkurransen vant Uruguay.

Suarez-episoden er ikke glemt i Ghana, og fredag har ghaneserne sjansen til å revansjere tapet.

The Black Stars, som Ghana kalles, er ett av kun to afrikanske land som har scoret mot Uruguay i VM, ifølge Ghana Sports Online.

Søramerikanerne har spilt fire ganger mot nasjoner fra Afrika. Fasiten viser at Uruguay har scoret åtte ganger og de har kun sluppet inn fire. De spilte 3-3 mot Senegal i 2002. I 2010 vant Uruguay 3-0 mot Sør-Afrika og i samme mesterskap spilte de 1-1 mot Ghana, mens i 2018 vant søramerikanerne 1-0 mot Egypt.

Vi tror Ghana blir det første afrikanske laget som slår Uruguay.

Det er flere grunner til å tro på Ghana-seier.

Uruguay har fortsatt til gode å score i årets VM, og de befinner seg på bunn av gruppe H hvor de kun har tatt ett poeng på de to første kampene.

Diego Alonsos lag droppe den forsiktige tilnærmingen de har hatt de to første kampene i gruppespillet. Nå er det vinn eller forsvinn for Uruguay, og det betyr at de må fremover på banen. Det vil gi bakrom for Ghana. I kampen mot Sør-Korea viste ghaneserne er farlige når de får kontre.

Ett poeng kan være tilstrekkelig for Ghana til å gå videre fra gruppen. De trenger ingen motivasjon for å gi alt i denne kampen. De vil revansjere tapet fra skandale-kampen i 2010.

Ghana har scoret fem mål på de to første kampene, og vi tror også de scorer mot Uruguay. Dette kan bli en underholdende match.

Vi tror at Ghana vinner. Det spiller du på her til 4,60 i odds