(Nettavisen)

Det var en meget overrasket mann fra Olsvik i Bergen som ble trukket ut som Jokerkandidaten onsdag 8. juni. Henning Bognø (43) var hjemme med samboeren, og hadde nettopp levert spillet sitt da telefonen fra Hamar ringte.

Tirsdag er det 304 millioner kroner i førstepremiepotten i Eurojackpot – her leverer du kupong.

- Tuller du? Jeg hadde nettopp levert en Vikinglotto-kupong, og tenkte at jeg måtte jo levere Joker i samme slengen. Og det var jo lurt, sier den glade Bergenseren da Norsk Tipping ringer for å gratulere med tittelen Jokerkandidat. Spillet leverte han via mobil, kun sju minutter før spillstopp.

Inngangssummen som Bognø allerede hadde vunnet var 333 000 kroner. Om han skulle gå helt til topps på premiestigen ville gevinsten bli 1 665 000 kroner. Opp-ned valgene ville kandidaten ta seg av selv.

Tallene han skulle spille på var følgende:

0 - 7 - 0 - 4 - 2

Vikinglotto-potten er på ca. 54 millioner kroner – her spiller du.

Premiepotten i Vikinglotto øker

Heller ikke i sommerens andre Vikinglotto-trekning var det noen som prikket inn den riktige tallrekken i sin helhet. Ingen 1. eller 2. premie i kveld betyr at premiepotten for andre uke på rad legger på seg.

I likhet med forrige Vikinglotto-trekning ble det heller ikke i dag noen store vinnere, verken her til lands eller utenlands. Det betyr at 1. premien vokser til ca. 54 millioner kroner neste uke.

To uker siden nordmann vant 1. premiepotten

En mann fra Trøndelag er per nå den ferskeste 1. premievinneren i Vikinglotto, etter at han gjettet hele den riktige tallrekken for to uker siden. Mannen var alene om de riktige tallene og han fikk derfor premien på hele 56 442 670 kroner for seg selv.

Dagen etter trekningen tok vi kontakt med mannen fra Trøndelag igjen. Han kunne da fortelle at pulsen hadde roet seg noe, men at opplevelsen fortsatt opplevdes som uvirkelig.

Tallrekka

Dette er tallene som ble trukket ut onsdag 8. juni:

34 - 9 - 41 - 4 - 3 - 43

Vikingtall: 2

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

Antall premieutbetalinger totalt i 2021 (Norge): 6 060 919

Antall førstepremieutbetalinger i 2021 (Norge): 6

Antall millionærer i 2021 (Norge): 35

Høyeste premieutbetaling i 2021 (Norge): 310 096 130