(Nettavisen)

I forrige uke overrasket Zalgiris stort ved å slå ut svenske Malmö 3–0 sammenlagt i den andre kvalifiseringsrunden til Champions League.

Dette spillet gir deg 2,80 i odds på Glimt-seier på Aspmyra i kveld

Nå må Bodø/Glimt må passe på ikke å gå i samme fellen som svenskene: Å undervurdere laget fra Litauen.

Slik ser du Bodø/Glimts Champions League-kvalik mot Zalgiris hos Direktesport

Dette er nemlig ikke det samme laget som møtte nordlendingene i fjor. Kun tre av spillerne som startet fjorårets kamp på Aspmyra spilte fra start mot Malmö FF sist onsdag. Også Glimt stiller med et annet lag enn sist. Kun fire av spillerne som startet mot litauerne i fjor spilte i 8-0-seieren mot Linfield.

Glimt er bare 360 minutter unna Champions League-gruppespillet. Der har ikke et norsk lag vært siden 2007-2008-sesongen, da Rosenborg kom seg inn i det gjeveste selskapet.

Bodø/Glimt -VMFD Zalgiris Vilnius

Odds: HUB og begge lag scorer - Glimt og ja - 2,80 i odds

Kampstart onsdag 3. august klokken 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

Aspmyra

Slik ser du kampen:

Den vises på VG+ og Direktesport Her får du tilgang til Direktesport

Vi tror at Bodø/Glimt vinner og at begge lag scorer i kampen. Det spiller du på her til 2,80 i odds

Glimt har tapt begge bortekampene i Champions League-kvaliken. Bodøværingene var nær ved å rote vekk avansementet i første runden i kvalifiseringen da nordlendingene tapte 1-3 mot Klaksvik på Færøyene, og de spilte også en svak kamp på Windsor Park i Nord-Irland, hvor de tapte 0-1 mot Linfield.

Selv om Kjetil Knutsens menn har hatt problemer på bortebane i Champions League-kvaliken, har Glimt vært sterke foran egne fans på Aspmyra.

Glimt har faktisk kun sluppet inn ett mål hjemme på de fem siste kampene i Europa og Eliteserien. I denne perioden har de scoret vanvittige 22 mål.

Store penger på spill

Glimt har spilt tre ganger mot Zalgiris tidligere. De slo dem 3-1 på Aspmyra i Europa League-kvaliken i 2020, og de vant 1-0 hjemme mot litauerne i Europa Confernece League-kvaliken i fjor. Den eneste kampen i Vilnius endte 2-2 i fjor. Slik Glimt har opptrådt på bortebane i Europa denne sesongen trenger de en ledelse før de drar til Baltikum.

Det er store penger som står på spill for Glimt.

Ifølge UEFA får du rundt 155 millioner kroner for å kvalifisere deg til gruppespillet i Champions League. I tillegg kommer 28 millioner kroner per seier og 9,3 millioner kroner for uavgjort.

Vinner Bodø/Glimt mot Zalgiris er de også sikret en plass i Europa League. Taper de får de en ny sjanse i Europa League-sluttspillet. Taper de der også, er det derfor i verste fall et Conference League-gruppespill.

Kvalifiserer du deg til Europa League er du garantert rundt 36 millioner kroner, i tillegg til 6,3 millioner kroner for seier og 2,1 millioner kroner for uavgjort.

Forrige sesong hentet Bodø/Glimt inn 75 millioner kroner fra suksessen i Europa.

Her kan du se Bodø/Glimts hjemmekamp mot Zalgiris i Champions League-kvaliken

Vladimir Ceburins lag er ingen walkover for nordlendingene. Zalgiris har vist fin form i 2022. De har kun tapt to av de siste 26 kampene i alle turneringer. De har også en imponerende bortestauistikk. De står nemlig uten tap i de 16 siste kampene på bortebane. Det forrige bortetapet kom i september i fjor!

Saltnes er friskmeldt

Ulrik Saltnes pådro seg en vridning i kneet i slutten av kampen mot Aalesund søndag, men han trente tirsdag og er klar til kampen mot Zalgiris. Brede Moe er også klar for spill etter en skade, samt at Runar Espejord er tilbake på trening etter sykdom.

Ola Solbakken er usikker til kampen på grunn av en skulderskade. Sondre Sørli kan komme til å starte på høyrekanten. Nysigneringen Nino Zugelj har sydd noen sting i hodet, og er neppe aktuell til onsdagens kamp.

Det er heller ikke Victor Boniface. Nigerianeren, som har scoret seks mål på de seks siste kampene til Glimt, er solgt til den belgiske klubben Union Saint-Gilloise. Det betyr at Kjetil Knutsen må stole på at Amahl Pellegrino og Runar Espejord scorer målene mot som trengs mot Zalgiris onsdag.

Brasiliansk spiss

Zalgiris gjør antakeligvis ingen endringer på laget som slo Malmö FF.De starter med en forsvarsfirer som består av Joel Bopesu, Mario Pavelic, Nemanja Ljubisavljevic og Petar Mamic.

Offensivt skal Glimt-forsvaret få bryne seg på den brasilianske spissen Renan Oliveira. Han har scoret åtte ligamål på 13 kamper siden mars, og han scoret også mot Malmö. På topp får han med seg makker Mathias Oyewusi. De to angriperne er i god form god form, og kan straffe Bodø/Glimt på flere måter enn kun på kontringer. Litauerne har også to spennende spillere i Fabian Ourega og Oliver Buff på kantene.

Den mest sentrale spilleren i laget er likevel midtbanespilleren Nicolas Gorobsov fra Argentina. Det er ikke alltid så lett å legge merke til den jobben han gjør, men han gjør en viktig jobb.

Glimt vant 3-0 mot Klaksvik fra Færøyene i den første kvalikrunden, og de fulgte opp med å slå Linfield 8-0 sist. Zalgiris har scoret i begge sine bortekamper i Europa så langt, og vi tror også at de kan klare å score på Aspmyra.

Vladimir Ceburin har oppnådd gode resultater i Europa tidligere. Da han var trener for Marijampoles Suduva vant han mot lag som APOEL og Maccabi Tel Aviv, men vi tror han taper mot Glimt - igjen.

Zalgiris har hatt mer stabile resultater den siste tiden, men bodøværingene har mer erfaring fra spill i Europa. Det tror vi blir avgjørende på Aspmyra.

Vi tror at Bodø/Glimt vinner og at begge lag scorer i kampen. Det spiller du på her til 2,80 i odds

PS! Om Bodø/Glimt tar seg videre til neste kvalifiseringsrunde i Champions League møter de enten Ludogorets eller Dinamo Zagreb. Det ble bekreftet i en trekning tirsdag. Glimt får i så fall hjemmekamp først 16. eller 17. august, før de avslutter på bortebane 23. eller 24. august.