(Nettavisen)

18. januar var det tolv måneder siden Erling Braut Haaland debuterte for Borussia Dortmund i Bundesliga. Den norske landslagsspissen ble byttet inn etter 56 minutter mot Augsburg og scoret hat-trick i 5-3-seieren.

At Erling Braut Haaland scorer to mål eller mer mot Augsburg lørdag gir 2,50 i odds

Etter å ha sett på statistikken i alle turneringer for topp fem-ligaene i Europa siden Haaland-debuterte for Dortmund, er det bare to spillere som har scoret flere mål enn hans 37 mål.

Det er Robert Lewandowski (51) og Cristiano Ronaldo (40).

Dobbel førstepremie pott på lørdag. Ca. 30 millioner i Lotto-potten. Her kan du levere inn kupongen.

Både Lewandowski (44) and Ronaldo (41) har startet flere kamper enn den norske 20-åringen 31. Når man ser på hvor mange mål de har scoret per kamp, står Haaland med 1,19 mål i snitt per 90 minutt. Lewandowski har til sammenligning 1,16 mål per kamp og Ronaldo har 0,98.

Braut Haaland har terrorisert forsvarene i Bundesliga i løpet av de siste tolv månedene, og vi tror han kan lage problemer for Augsburg lørdag.

Borussia Dortmund - Augsburg - Erling Braut Haaland scorer minst 2 mål - 2,50 (spillestopp lørdag kl. 15.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Tysk, Bundesliga. Jærbuen har vært i knallform de siste ukene, selv om Dortmund-laget ikke har fått det til å klaffe. Nordmannen har scoret fire mål på seks kamper i januar, men defensive blundere har kostet dem viktige poeng. Dortmund er uten seier i de tre siste kampene og ligger helt nede på syvendeplass før lørdagens kamp mot Augsburg.

Dortmund ledet 2-1 mot Gladbach forrige fredag, takket være to mål av Haaland, men de rotet vekk ledelsen og tapte til slutt 2-4. Etter kun ha tatt ett av ni mulige poeng på de tre siste kampene, er Dortmund 13 poeng bak serieleder Bayern Munchen.

Dobbel førstepremie pott på lørdag. Ca. 30 millioner i Lotto-potten. Her kan du levere inn kupongen.

Sliter borte mot Dortmund

Augsburg er fem plasser bak vertene. De sto med tre strake tap før de sist lørdag slo Union Berlin. Forrige sesongs toppscorer hos Augsburg, Florian Niederlechner, kom endelig på scoringslisten med to mål på WWK Arena.

Manager Heiko Herrlich har lagt om til en 3-4-3-formasjon siden forrige gang lagene møttes, og engelske Reece Oxford har imponert som en av de tre backene de siste ukene. Lørdag vil han virkelig bli satt på prøve, og vi tror ikke han består den.

Dobbel førstepremie pott på lørdag. Ca. 30 millioner i Lotto-potten. Her kan du levere inn kupongen.

Augsburg har sluppet inn 16 mål på de fem siste bortekampene mot Dortmund, altså over tre mål i snitt, men braktapene har kommet med tilskuere på Signal Iduna Park. Likevel, nå møter de et Dortmund-lag som vi tror kommer til å slå tilbake.

Reyna kan mate Haaland

Haaland har scoret 27 mål på 28 kamper i Bundesliga. Målfesten startet med et hat-trick på 20 minutter da han kom inn mot Augsburg. Vi er usikker på om han klarer å gjenta den prestasjonen lørdag, men vi tror at målmaskinen fra Jæren kan score to ganger.

Jadon Sancho er i storform, og han var nest sist på begge Braut Haaland-scoringene mot Gladbach, og med Gio Reyna tilbake i startelleveren vil nordmannen ha enda flere som kan mate ham med pasninger.

Dobbel førstepremie pott på lørdag. Ca. 30 millioner i Lotto-potten. Her kan du levere inn kupongen.

Lewandowski har scoret 23 mål denne sesongen, men Braut Haaland har ikke gitt opp toppscorertittelen i Bundesliga. Etter to mål mot Gladbach sist er han oppe i 14 mål.

At Braut Haaand scorer to mål eller mer mot Augsburg er ikke usannsynlig. Oddsen er 2,50. Det er et interessant spill.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset