(Nettavisen)

Scorer Erling Braut Haaland i tirsdagens kvartfinale mot Manchester City, blir han den femte spilleren i Champions League-historien som scorer i syv kamper på rad, etter Cristiano Ronaldo (to ganger), Robert Lewandowski, Edinson Cavani og Ruud van Nistelrooy.

Onsdag er det ca 149 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Samtidig vil en scoring mot Manchester City også gjøre at 20-åringen har scoret syv mål på de fem første kampene sine i utslagsspillet i Champions League for Dortmund. Da vil han overta rekorden til Robert Lewandowski som hadde seks mål på sine fem første kamper i utslagsspillet for Bayern München.

Det tror vi han klarer.

Manchester City - Borussia Dortmund - Erling Braut Haaland scorer mål - 2,85 ( spillestopp tirsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League, kvartfinale. Kamp 1 av 2. Erling Braut Haaland har spilt fire kamper på rad uten å score. Tre kamper for det norske landslaget, og han misbrukte flere store sjanser da Borussia Dortmund tapte mot Eintracht Frankfurt i helgen.

Totalt har spissfenomenet fra Jæren spilt 315 minutter siden han scoret sist på overtid mot Köln i 2–2-kampen før landslagspausen. Det er over fem timer siden.

Men tirsdag er det Champions League.

Og i Champions League er Haaland målkongen.

Ingen annen spiller i turneringens historie har scoret 20 mål på færre kamper enn den unge norske landslagsspilleren. 20-åringen har klart det på kun 14 kamper. Han knuser Harry Kanes rekord. Tottenham-stjernen brukte 24 kamper på å klare det samme.

Onsdag er det ca 149 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Dortmund-stjernen er også den yngste spilleren som har scoret i seks Champions League-kamper på rad, og ingen har scoret flere mål enn ham i Champions League siden debuten hans i 2019.

Han har også passert Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær som den norske spilleren med flest mål i Champions League.

Dette er statistikk en hvilken som helst spilleren burde være stolt over, særlig en 20-åring.

Farlig inne i 16-meteren

Haaland er en målmaskin. Han har scoret 49 mål på 50 kamper for Dortmund. Han scorer i snitt ett mål hvert 82. minutt.

34 av scoringene hans har kommet på 37 Bundesliga-kamper.

Men han scorer ikke bare i Tyskland. Nei, Haaland er toppscorer i Champions League denne sesongen med ti mål. Han har scoret fire mål mer enn nummer to på toppscorerlisten.

Manchester City skal passe seg. Særlig innenfor 16-meteren.

Nordmannen har scoret 19 av sine 20 Champions League-mål innenfor 16-meteren. Den eneste scoringen utenfor var en rakett mot Paris Saint-Germain i fjor. Men det som gjør den 194 centimeter høye jærbuen ekstra vanskelig å stoppe er kombinasjonen hans med en ekstremt hurtighet og fysikk.

Fredag er det ca. 480 millioner i Eurojackpot-potten.

Han har vist gang på gang at han kan løpe fra et helt forsvar. Det gjør at Pep Guardiola har en vanskelig avgjørelse i forhold til hvor høyt forsvaret til City skal tørre å stå.

Det har naturligvis vært mye fokus på Sergio Aguero før kvartfinalen i Champions League mellom Manchester City og Borussia Dortmund siden han har annonsert at han forlater City etter sesongen.

Vi tror det er en nordmann, som har vært nevnt som en mulig arvtaker på Etihad, som stjeler overskriftene etter tirsdagens kamp.

Haaland er best på bortebane

Erling Braut Haaland har scoret i alle Champions League-kampene han har spilt denne sesongen, og oddsen på at Champions League-toppscoreren setter ballen i mål mot pappaens gamle arbeidsgiver er uvanlig høy. 2,85 i odds på Haaland-scoring er slett ikke verst.

Iallfall med tanke på at 20-åringen har scoret 21 mål på 22 Bundesliga-kamper denne sesongen, og han har ti mål på seks Champions League-matcher.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Jærbuen er spesielt farlig på bortebane, hvor han har scoret ti mål på de siste syv kampene, og han har også scoret fem mål på de fire siste bortekampene i Champions League.

Haaland har ikke gått fem kamper uten å score siden før han gikk til Molde. Vi tror superstjernen har ferdigheter som kan lage problemer for et City-forsvar, som ikke har sluppet inn mål i de syv siste Champions League-kampene.

Haaland brente flere fete sjanser mot Eintracht Frankfurt, og han hadde også gode muligheter til å score på landslaget. Når han stadig kommer til sjanser, er det bare et tidsspørsmål før han får ballen i mål.

Oddsen på Haaland-scoring i tirsdagens kamp er 2,85. Til den oddsen må det prøves.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset