(Nettavisen)

Direktesport har kjøpt rettighetene til Ekstraklasa og en rekke kamper kommer til å bli vist. Alle de direktesendte kampene vil man finne her.

Søndag spilles siste serierunden i grunnserien i polsk Ekstraklasa. Direktesport sender oppgjøret mellom Jagiellonia Bialystok og Piast Gliwice. Spissen hos Piast, Piotr Parzyszek, har prøvd seg i engelsk Championship, men slo aldri gjennom i Charlton. Istedet kom han hjem til Polen, hvor han tok ligagull med Piast og ble toppscorer i klubben sist sesong.

Klikk her for å spille på de polske kampene!

Var aktuell for Premier League-klubber

Som 20-åring signerte Piotr Parzyszek en kontrakt på fire og et halvt år med Charlton. Polakken kom den gangen fra De Graafschap, hvor han var et produkt av akademiet i den nederlandske klubben.

Se kampen her!

Parzyszek var i kikkerten til flere klubber etter å ha scoret 16 må på 20 kamper for De Graafschap, noe som gjorde ham til toppscorer på nest øverste nivå i Nederland. Han var blant annet linket til den portugisiske storklubben Benfica, i tillegg til flere klubber i Premier League. The Express skrev for seks år siden at West Ham var interessert i ham, og Birmingham Mail hevdet han var på blokken til Aston Villa. De ville ha ham som erstatter for Christian Benteke. Men han endte altså opp i London og Charlton.

- Da jeg var ung, så jeg alltid Charlton da de spilte i Premier League Jeg husker spillere som Matt Holland. Det var en storklubb den gangen og det er det fortsatt. For meg er det en drøm å spille her, sa han da han kom til The Valley.

Spilte kun én kamp i Championship

Men drømmen ble et mareritt.

I 2016 ble kontrakten til den polske angriperen med Chalton kansellert. 22-åringen klarte aldri å spille seg inn på laget til London-klubben.

Parzyszek spilte kun én kamp for the Addicks - i februar 2014 mot Birmingham. Den var poakken på lån hos den danske klubben Randers. I juli 2018 vendte han snuten hjemover.

Se kampen mellom Jagiellonia Bialystok og Piast Gliwice her fra kl. 18.00!

Parzyszek ble toppscorer hos Piast sist sesong med ni mål, og han har scoret ni mål før siste serierunden i grunnserien. Piast ligger på andreplass før siste serierunden, og den plasseringen kan de ikke miste.

Jagiellonia Bialystok - Piast Gliwice 2,35 - 3,05 - 2,55 B (spillestopp kl. 17.55)

Dette er siste serierunde i grunnserien i Ekstraklasa. Begge lagene er klare for mesterserien i Polen.

Jagiellonia Bialystok ligger på sjetteplass med 44 poeng, seks poeng bak regjerende seriemester Piast. Vertene er i kjempeform. De er ubeseiret i de seks siste kampene. På hjemmebane står de med 7-4-3.

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet

Piast står uten tap i de fem siste kampene. De har vunnet de to siste bortekampene, hvor de blant annet har vunnet 2-1 mot serieleder Legia i Warszawa. Gliwice-laget står med 5-2-7 totalt på bortebane. Gjestene skuffet i forrige serierunde. Da klarte de bare 0-0 hjemme mot Górnik Zabrze.

Se kampen her!

Jagiellonia Bialystok har spilt uavgjort i tre av de fire siste hjemmekampene. Lagene tar med seg halvparten av poengene fra grunnspillet inn i mesterspillet. Det er ingen grunn til å slappe av.

Se kampen mellom Jagiellonia Bialystok og Piast Gliwice her fra kl. 18.00!

Kun én av de ti siste kampene mellom disse lagene i Bialystok har endt uavgjort. Piast slo Jagiellonia Bialystok 3-1 i det omvendte oppgjøret. Vi tror de har kapasitet til å ta ale tre poengene også i søndagens match. H gir 2,55 i odds. Det er spilbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet