(Nettavisen)

Japan - Kroatia

Odds: Kroatia og under 3,5 mål - 2,60 i odds

Kampstart mandag 5. desember kl 16:00

Spillestopp kl 15:59

Al Janoub Stadium, Al Wakrah

Kampen vises på TV2 Direkte

Vi tror at Kroatia vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,60 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 656 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Japan - 24

Kroatia - 12

Super-effektive japanere

Japan hadde en litt merkelig vei til sluttspillet. De tok seg videre til åttendedelsfinalen etter å ha vunnet mot Tyskland og Spania, men de gikk på et overraskende tap mot Costa Rica, som kanskje var VMs svakeste lag rent spillemessig.

Japan var ekstremt effektive mot Tyskland og Spania. Det var ikke slik at japanerne spilte jevnt med de store fotballnasjonene, men de satte sjansene de fikk. Det er en evne man ikke skal undervurdere.

I kampen mot Costa Rica var Japan tvunget til å føre spillet, og da viste de at det var noe de ikke behersket. De skapte fryktelig lite.

Kroatia har ikke imponert så veldig. De spilte uavgjort mot Belgia og Marokko, og slo et litt naivt kanadisk lag.

Den unge stjernebacken Gvardiol har vært kroatenes beste spiller. Han har vært solid defensivt, men han bidrar også i den oppbyggende delen av spillet. Kjernen i det kroatiske laget begynner å dra på årene, men midtbanen til Kroatia er det fortsatt verdensklasse over.

Med spillere som Modric, Kovavic og Brozovic på midtbanen er det vanskelig å se for seg at ikke kroatene kommer til å dominere spillet.

Rutinen avgjør kampen

Japan er i åttendedelsfinalen i VM for fjerde gang, og dette er tredje gang på rad at de har klart å gå videre fra gruppespillet.

Men de har aldri klart å gå videre til kvartfinalene, og det tror vi heller ikke de klarer denne gangen.

Kroatia har faktisk kun klart å gå videre fra gruppespillet i VM tre ganger i historien, men både i 1998 og i 2018 tok de seg til semifinalene, og for fire år siden var de tapende finalist.

Kroatia har rutinen som skal til for å vippe kamper av denne typen i sin favør. Det har ikke Japan. Kroatene har også mye av den samme troppen som gikk hele veien til VM-finalen i 2018. Disse karene vet hva som skal til for å ta seg videre, og vi tviler på at mandagens match blir en målfest. Vi tror på en målfattig affære og at Kroatia vinner en knapp seier.

Vi tror at Kroatia vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,60 i odds