(Nettavisen)

Liverpool - Chelsea

Kampstart lørdag 21. januar kl. 13.30

Spillestopp kl 13.29

Anfield

Kampen kan sees på Vsport Premier League Skaff deg tilgang her

Forrige gang Liverpool og Chelsea møttes i Premier League når lagene var utenfor topp åtte-plassene var tilbake i oktober 2015.

Den gangen vant Liverpool 3-1. Det var Merseyside-lagets første seier etter at Jurgen Klopp kom til Anfield. Vi tror Liverpool også vinner denne gangen (se egen sak hos Sportspill), men det finnes flere spennende spill på denne kampen.

Salah scorer mot gamleklubben

Vi tror at Mo Salah scorer mot Chelsea. Det spiller du på her til 2,30 i odds

Til tross for problemer i forsvaret, har Liverpool fortsatt et kobbel av sterke angrepsspillere, og ingen er bedre enn Mohamed Salah.

The Egyptian has been heavily involved in any attacking sequence Liverpool have put together so far this season – leading the way in both shots (58) and chances created (33) for the Reds.

Salah har scoret syv mål på de tolv siste kampene han har startet for Liverpool, og vi tror han kan lage problemer for gamleklubben i lørdagens kamp. 30-åringen har scoret syv ganger tidligere mot Chelsea.

Tre av de fire målene Salah har scoret for Liverpool mot Chelsea har kommet på Anfield.

Assist-kongen

Vi tror Andrew Robertson får målgivende pasning mot Chelsea. Det kan du spille på her til 3,05 i odds

Andy Robertson skrev historie da han i Boxing Day-kampen mot Aston Villa fikk sin 54. målgivende pasning i Premier League. Liverpools venstreback er nå den forsvarsspilleren siden ligaens oppstart i 1992 med flest assist. Den rekorden delte han med Everton-legenden Leighton Baines frem til 26. desember.

Robertson har markert seg som en av de beste vingbackene i Premier League de siste sesongene. Den skotske landslagskapteinen har hatt minst ti målgivende pasninger i tre av de fire siste sesongene.

Han har allerede fem assist denne sesongen på 13 ligakamper. Vi tror den kjappe vingbacken vil komme til flere gode innleggsmuligheter i lørdagens match. Det gjør det svært sannsynlig at han også kan få en assist. Oddsen på Andy Robertson-assist er såpass ok at vi mener det er et bra spill.

Chelsea-råtassen får gult kort

Vi tror at Conor Gallagher får gult kort. Det kan du spille på her til 2,90 i odds

Det blir mange tøffe dueller på midtbanen i lørdagens storkamp på Anfield mellom Liverpool og Chelsea, og særlig en spiller seiler opp som en soleklar kandidat til å havne i dommerens bok.

Chelseas Conor Gallagher er en av de største «råtassene» i Premier League. 22-åringen fikk ti gule kort sist sesong. Kun tre spillere i Premier League fikk flere gule kort enn ham, og alle de tre fikk elleve gule kort.

Chelsea-spilleren har allerede pukket opp fem gule kort, selv om han kun har startet åtte Premier League-kamper denne sesongen. Han fikk to gule kort i kampen mot Leicester. Senere har han fått gule kort mot Arsenal, Nottingham Forest og Crystal Palace.

Dessuten har han også fått ett gult kort i FA-cupen mot Manchester City og to gule kort på fem kamper i Champions League.

Dersom kampen utvikler seg slik vi tror vil frustrasjonen kunne bli stor hos Chelsea-spillerne, og da kan det smelle skikkelig i taklingene. Conor Gallagher er en type som ikke trekker seg i duellene.