(Nettavisen)

Wolverhampton - Liverpool

Kampstart tirsdag 17. januar kl. 20.45

Spillestopp kl 20.44

Molineux

Kampen kan sees på Vsport1 Skaff deg tilgang her

Liverpool har tatt seg videre til 4. runden i FA-cupen hver sesong siden 2011 med unntak av ett år. Det var i 2019.

Da tapte de 1-2 mot nettopp Wolves.

De tapte også 1-2 mot Wolves i 4. runden i FA-cupen i 2016-2017-sesongen.

Liverpool har faktisk kun vunnet én av de siste seks FA-cupkampene mellom lagene. De har tapt fire av dem.

På Molineux har de en forferdelig FA-cup-statistikk. De har tapt fire av de fem FA-cupoppgjørene mot Wolves på bortebane. Sist gang de slo Midlands-laget i cupen var tilbake i februar 1923. Det er også den eneste gangen de har klart å holde nullen mot Wolves i turneringen.

Liverpool slipper inn det første målet

Vi tror at Wolverhampton scorer det første målet i kampen. Det spiller du på her til 2,40 i odds

Av alle trendene som har kommet fra Liverpools sesong så langt, er den vedvarende vanen med å slippe inn åpningsmålet kanskje den mest urovekkende.

Liverpool har sluppet inn det første målet i 15 av 28 kamper denne sesongen. Altså i over 53,6 prosent av kampene. Det var et mønster som begynte å tegne seg allerede mot slutten av sist sesong. I gjennomsnitt kommer den første scoringen etter drøyt 20 minutter.

Dersom Liverpool skal ta seg videre i FA-cupen vil det være viktig for dem å score det første målet, men vi tror ikke de klarer det. Statistikken gir oss gode argumenter for å spille på at Wolves scorer første målet.

Mål i begge ender av banen

Vi tror at begge lag scorer i tirsdagens kamp på Molineux. Det spiller du på her til 1,65 i odds

Liverpools 0-3-tap mot Brighton i helgen var lagets største tap denne sesongen, og det var det største tapet i den hjemlige ligaen på nesten to år, siden de tapte mot Manchester City på Anfield i februar 2021.

I alle de tre siste tapene - mot Manchester City i ligacupen og Brentford og Brighton i Premier League - har Liverpool sluppet inn tre mål.

Liverpool står nå uten seier i de tre siste kampene. Sist gang de gikk fire kamper på rad uten seier var i oktober 2018. Bortestatistikken gir lite håp om at den negative trenden skal snu. Jurgen Klopps lag har kun vunnet fem av de siste 14 bortekampene denne sesongen.

De har ikke klart å holde nullen i de syv siste kampene. Forrige gang de holdt nullen var mot League One-laget Derby hjemme på Anfield. Den kampen vant Liverpool etter en dramatisk straffesparkkonkurranse.

Det har vært få mål i de siste Wolves-kampene, men det har vært scoret over 2,5 mål i alle de siste fem kampene til Liverpool. Det ble også scoret over 2,5 mål sist disse to lagene møttes. Den kampen endte 2-2.

Selv om Liverpool er skjøre defensivt, så har de fortsatt en målmaskin i Mohamed Salah. Vi tror det scores mål i begge ender av banen i tirsdagens match.

Podence er i form

Vi tror at Daniel Podence scorer mot Liverpool. Det spiller du på her til

Daniel Podence ble den store helten for Wolverhampton i helgen. Han ble matchvinner da Midlands-laget vant 1-0 mot West Ham. Scoringen gjorde at Midlands-laget klatret over nedrykksstreken.

Portugiseren har nå scoret i tre av de fire siste kampene til Wolverhampton. Totalt har 28-åringen scoret fem ganger denne sesongen, og det gjør ham til toppscorer hos Wolves.

Denne mannen kan lage trøbbel for Liverpool.