(Nettavisen)

Det er tre kamper fra engelsk Premier League, to kamper fra italiensk Serie A, spansk La Liga, fransk Ligue 1 og tysk Bundesliga i tillegg til den spanske cupfinalen fra i fjor (!) på lørdagskupongen denne uken som spilles på selveste påskeaften. Bonuspotten er på ca 1,1 millioner kroner og innleveringsfristen er som vanlig på en lørdag, kl 15.55.

Supertrekning lørdag. Ca 45 ekstra Lotto-millionærer. Spill her!


1. Arsenal - Liverpool
Tre kamper fra Premier League innleder lørdagskupongen. Storkamp i London lørdag kveld. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 2-1, mens det ble 3-1 seier til Liverpool i det motsatte oppgjøret mellom lagene tidligere inneværende sesong tilbake i september i fjor høst. Arsenal er ute av ligacupen og FA Cupen, men spiller kvartfinale i ligacupen mot Sparta Praha kommende uke - lagets eneste mulighet til å ta hjem et trofe denne sesongen. De ligger på 9. plass i ligaen med 42 poeng og kan kanskje knipe en plass i Europaligaen også kommende sesong (med mindre de vinner turneringen i år) med en solid innspurt. I den siste kampen før landslagsoppholdet spilte de 3-3 borte mot West Ham i en kamp de lå under 0-3. 2-2-1 siste fem. 6-3-5 hjemme på Emirates. Willian og Saka blir trolig klare, mens Smith Rowe trolig er ute.

Sist sesongs mestere Liverpool ledet Premier League-tabellen til jul, men etter en skuffende start på det nye året ligger Klopps mannskap nede på 7. plass med 46 poeng i øyeblikket - hele 25 poeng bak den suverene serieleder Manchester City. Sist de var i aksjon slo de Wolverhampton 1-0 på bortebane 15. mars og kommende uke venter Real Madrid i første kvartfinale i Champions League. De har fire seire og seks tap på de siste ti og står med 6-5-3 borte før turen til London lørdag. Henderson, Matip, van Dijk og Gomez er alle bekreftet ute og ikke aktuelle.

Liverpool har sett bedre ut borte enn hjemme i 2021. UB kan holde, men på det største kupongforslaget blir det helgardering - HUB.

2. Leicester - Manchester City
Storkamp nummer to fra Premier League lørdag. Leicester er på en knallsterk 3. plass med 56 poeng, ett poeng bak Manchester United, mens det skiller hele 15 poeng opp til suverene Manchester City. I tillegg skal de spille semifinale i FA Cupen mot Southampton senere i vår etter at de slo ut Manchester United på hjemmebane i kvartfinalen like før landslagspausen. De har ujevne 7-1-6 hjemme i serien, mens det har blitt solide 10-4-1 på bortebane - best i hele Premier League. I den siste seriekampen for tre uker tilbake knuste de tabelljumbo Sheffield United hele 5-0 hjemme. Barnes, Justin og Morgan er alle trolig ute, det samme er trolig også Maddison og Under. Pereira returnerer. De slo Manchester City 5-2 på bortebane i det omvendte møtet mellom lagene tidlig i sesongen!

Manchester City topper Premier League i suveren stil 14 poeng foran byrival Manchester United som dog har én kamp mindre spilt. I tillegg skal laget spille ligacupfinale, semifinale i FA Cupen og kvartfinaler i Champions League senere denne måneden. De slo Everton 2-0 borte i kvartfinalen i FA Cupen i den siste kampen før oppholdet og har stort sett ikke gjort annet enn å vinne i 2021. I forrige seriekamp slo de Fulham 3-0 borte 13. mars. 10-3-1 på utebane og 9-0-1 siste ti. Stiller trolig skadefritt.

Vi spiller ikke imot denne Manchester City-utgaven selv om det har vært landslagspause. B.

3. Leeds - Sheffield United
Leeds vant 1-0 i det motsatte oppgjøret mellom lagene i Sheffield tidlig i sesongen. Hjemmelaget har klart seg bra etter opprykket og har allerede sikret kontrakten på øverste nivå i England etter at de slo Fulham 2-1 borte i den siste kampen før landslagspausen 19. mars. De ligger på 11. plass med 39 poeng og står med 5-3-6 hjemme på Elland Road. 2-1-2 siste fem. Forshaw er helt sikkert ute, mens Bamford, Davis, Klich, Ridrigo, Hernandez og Cooper alle er forventet å være tilbake igjen med det første.

Tabelljumbo Sheffield United røk ut av FA Cupen i den siste kampen før oppholdet da de tapte 0-2 borte mot Chelsea i kvartfinalen sist de var i aksjon før pausen. De er sist i Premier League med fattige 14 poeng etter 29 kamper (4-2-23) og har nå 14 poeng opp til Newcastle på trygg grunn. 3-0-7 siste ti og svake 1-1-12 borte - svakest i hele ligaen også der. I den siste seriekampen for tre uker tilbake røk de hele 0-5 borte mot tabelltreer Leicester. Sander Berge nærmer seg et comeback etter sin skade, men rekker neppe denne. Rodwell, Robinson, O'Connell, Egan og Basham er også ute, mens Sharp er høyst usikker. Stevens returnerer trolig.

Det kan være farlig å stole helt på ustabile Leeds, men på en normal dag vinner de denne. H på 96-rekkeren, men på det største kupongforslaget halvgarderer vi - HU.

4. Bologna - Inter
Over til Serie A i Italia. Bologna ligger midt i haugen på 11. plass med 34 poeng og får neppe med utfallet å gjøre i noen ender av tabellen med mindre noe helt, helt spesielt skulle inntreffe. De har 3-0-2 på sine siste fem og kommer fra to strake seire, sist ble det 3-2 borte over tabelljumbo Crotone. 6-3-4 hjemme. Det endte 1-2 her sist sesong, mens Inter vant 3-1 hjemme i det motsatte oppgjøret inneværende sesong i en kamp som ble spilt i begynnelsen av desember. Palacio er ute med karantene, mens Farago, Hickey og Santander er ute med skade, mens Skorupski er syk.

Inter topper Serie A med sine 65 poeng, seks poeng foran byrival Milan som i tillegg har én kamp mer spilt. Pene 9-1-0 på de siste der de siste åtte alle har endt med seier og full pott. Sist de var i aksjon slo de Torino 2-1 på bortebane for tre uker tilbake, noe som betyr totalt 9-4-1 borte så langt. Duoen Vidal og D'Ambrosio mangler.

Serieleder Inter har kun ligaen å fokusere på der det har blitt åtte strake triumfer. B.

5. Torino - Juventus
Herlig lokaloppgjør i Torino påskeaften. Juventus vant 2-1 i det første lokaloppgjøret mellom lagene på sin hjemmebane tilbake i desember i fjor. Torino er nummer 17 med 23 poeng, ett poeng foran Cagliari under nedrykksstreken som i likhet med de andre bunnlagene har én kamp mer spilt. De røk 0-1 borte mot Sampdoria i den siste kampen før landslagspausen og har dermed 2-0-3 på de siste fem. 1-7-5 er svakest i hele Serie A. Singo, Milinkovic-Savic og Lyanco er ute med skade, mens N'Koulou er syk.

Juventus har dominert stort i Italia de siste årene, men i vår kan det se ut som laget må se et annet lag ta hjem ligatittelen. Ronaldo & co. er på 4. plass med 55 poeng, ti bak Inter, men har én kamp mindre spilt enn Atalanta og Milan på plassene like foran. 6-5-2 borte. Etter tre strake seire og 4-1-0 på de fem foregående avsluttet de med å tape 0-1 hjemme mot lille Benevento i den siste kampen i mars. Dybala, McKennie og Melo er alle utelatt fra troppen i denne etter å ha brutt de interne klubbreglene tidligere i påsken. I tillegg så er Alex Sandro skadet, Bonucci og Demiral syke, mens Buffon soner.

Vi tror Juventus slår tilbake etter den skuffende smellen sist og viser hvem som er det ledende laget i byen. En B i Torino.

6. Osasuna - Getafe
De to neste kampene er hentet fra spansk La Liga. Tilsvarende oppgjør sist sesong endte målløst, mens Getafe vant 1-0 i det omvendte møtet mellom lagene tidligere denne sesongen i en kamp som ble spilt i september i fjor. Osasuna er på 13. plass med 30 poeng og trenger fortsatt noen poeng til for å føle seg helt trygge når ti runder gjenstår å spille i Spania. De kommer fra to strake poengdelinger, sist ble det 0-0 borte mot tabelljumbo Huesca. 1-2-2 siste fem. Hjemme har det blitt 4-4-6 så langt denne sesongen. Jony, Roncaglia og Ruben er bekreftet ute, mens Moncayola soner for gule kort. I tillegg skal Perez være usikker.

Getafe ligger plassen bak med ett poeng mindre og trenger også de noen poeng til for å føle seg helt sikre på å spille på øverste nivå også kommende sesong. De har kun én seier på de siste ti (1-3-6), men etter fire strake tap i vinter har det nå blitt langt mer lystigere 1-2-1 på de fire siste seriekampene. I likhet med vertene har de to uavgjorte på rad og kommer fra 1-1 hjemme mot svakt plasserte Elche. 2-3-8 borte. To mann mangler, Cabaco og Cucho.

HU kan fort holde her, men for å være på den sikre siden helgarderer vi oppgjøret på 432-rekkeren - HUB.

7. Real Madrid - Eibar
Real Madrid er på 3. plass i La Liga med 60 poeng når ganske så nøyaktig ti runder gjenstår å spille. Det skiller to poeng opp til erkerival Barcelona og seks opp til byrival Atletico Madrid og kommende uke venter første kvartfinale i Champions League mot Liverpool. 7-2-1 siste ti i ligaen og sist de var i aksjon slo de Celta Vigo 3-1 på utebane. 9-1-3 hjemme i Madrid. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 3-1 i juli fjor, nøyaktig samme sifre som Real vant da de gjestet Eibar fire dager før jul i det omvendte møtet denne sesongen. Ramos og Valverde mangler, mens Hazard skal være tvilsom.

Eibar er såvidt under nedrykksstreken med sine 23 poeng og står uten seier på sine siste ti: 0-4-6. To poeng skiller opp til Elche på sikker mark i det som fort kan bli en dramatisk avslutning på sesongen. De kommer fra 1-1 borte mot Athletic Bilbao for to uker tilbake og har dermed 3-5-6 på utebane før denne. Bigas, Correa, Cote og Muto er alle ute hos bortelaget.

Real Madrid har fortsatt ikke gitt opp jakten på serieleder Atletico Madrid og skal vinne slike kamper for å holde liv i gullhåpet. H.

8. Athletic Bilbao - Real Sociedad
Spansk cupfinale. Spilles i Sevilla og dette er altså cupfinalen fra forrige sesong! Vi må altså helt tilbake til vinteren i fjor før koronautbruddet i mars 2020 for å finne de siste resultatene fra denne turneringen der de nå omsider har funnet en ledig dato til å få den spilt. Athletic Bilbao er det man trygt kan kalle cupspesialister i Spania, de spiller nemlig finale mot Barcelona i årets utgave av den spanske cupen om to uker! De ligger på 9. plass i La Liga etter 28 runder og spilte 1-1 hjemme mot svakt plasserte Eibar sist de var i aksjon for to uker siden. 1-3-1 siste fem. Det endte med 1-0 seier til Real Sociedad da disse to lagene møttes i ligaen i Bilbao på nyttårsaften i fjor. Zarraga er ute, men han hadde vært aktuell uansett.

Real Sociedad er på en flott 5. plass i La Liga for øyeblikket, men etter en periode med 4-1-0 på fem kamper har det blitt to strake tap og exit fra Europaligaen etter tapet mot Manchester United. Sist ble det stygge 1-6 hjemme mot tabelltoer Barcelona. Det er altså over ett år siden denne kampen skulle ha blitt spilt og går av stabelen på nøytral bane i Sevilla. Elustondo, Guridi, Moya, Sangalli og Sola mangler - uten at det skal ha nevneverdig betydning, kanskje med unntak av førstnevnte.

Vi synes denne er vidåpen og helgarderer. HUB.

9. Lens - Lyon
Ligue 1. Åtte runder gjenstår i Frankrike der hele fire lag har skilt seg ut i toppen: Paris Saint-Germain, Lille, Lyon og Monaco. Nyopprykkede Lens har klart seg veldig bra etter opprykket foran inneværende sesong og ligger helt oppe på 5. plass med 48 poeng før denne runden etter ni på rad uten nederlag: 4-5-0. Det skiller dog hele elleve poeng opp til Monaco på 4. plass og tolv opp til kveldens gjester. I forrige runde slo de Strasbourg 2-1 på bortebane. 5-5-4 hjemme. Medina er ute med karantene.

Lyon er på 3. plass med 60 poeng, tre poeng bak Paris Saint-Germain og Lille i det som fort kan bli et drama uten like i kampen om ligatittelen i Frankrike denne våren. De har Etter en solid periode med 5-0-1 i januar og februar, har det blitt 1-2-1 på de siste fire og i forrige runde tapte de 2-4 i toppkampen hjemme mot Paris Saint-Germain. 8-6-1 borte er sterke tall for tabelltreeren. Aouar og Benlamri mangler hos gjestene.

Man kommer nok langt med UB i Lens, selv om vertskapet har vært en positiv overraskelse denne sesongen. Lyon med kun ett hjemmetap på 15 forsøk.

10. Paris-Saint Germain - Lille
Toppkamp i den franske hovedstaden lørdag. Paris Saint-Germain har i likhet med Lille 63 poeng på toppen av tabellen før lørdagens gigantmøte i den franske hovedstaden etter at de slo tabelltreer Lyon 4-2 borte i den siste kampen før landslagsoppholdet. Sju seire og tre tap på de siste ti for laget som møter selveste Bayern München på bortebane i første kvartfinale i Champions League kommende uke. 10-1-4 hjemme. Verratti, Florenzi og Bernat er fortsatt ute, mens Sarabia og Diallo begge er usikre for den regjerende mester.

Lille har tenkt å spise kirsebær med de store gutta hele veien inn, selv om det ble et skuffende 1-2 tap hjemme mot Nimes i den siste kampen før oppholdet. De ligger på 2. plass med samme poengsum som Paris Saint-Germain før kveldens møte og står med 2-2-1 på sine siste fem. 9-4-1 borte er nest best i ligaen. Pied er ute, ellers ser det greit ut før toppkampen.

Paris Saint-Germain har noen viktige kamper foran seg nå og kommer fra seier i Lyon. Med seier i kveld tar de et stort skritt mot en ny ligatittel. H i Paris.

11. Borussia Mönchengladbach - Freiburg
De to siste kampene er hentet fra tysk Bundesliga. Det endte 4-2 i en målrik affære her sist sesong mellom lagene, mens det ble 2-2 i Freiburg sist disse møttes tidlig i desember i fjor. Vertene er ute av Champions League etter 0-4 sammenlagt mot et Manchester City-lag i kanonform om dagen og ligger nå nede på 10. plass i Bundesliga med 36 poeng - langt bak topplagene. Etter fire strake tap og en periode med 0-2-5 slo de tilbake og tok en meget viktig 3-0 seier borte over tabelljumbo Schalke i forrige runde. 5-4-4 hjemme. Bensebaini er ute med karantene, mens Hofmann har pådratt seg koronaviruset og mangler dermed.

Freiburg slo Augsburg 2-0 hjemme i den siste kampen før VM-kvaliken og befinner seg på en finfin 8. plass med ett poeng mer enn hjemmelaget før kveldens oppgjør. 4-3-5 er fasiten på bortebane. Tempelmann, Flekken, Kwon og Petersen trøbler alle og er tvilsomme til oppgjøret. Fra før er Höfler suspendert.

Man kommer normalt langt med HU i kamp elleve. Seieren sist kan fort ha vært vendepunktet for Mönchengladbach.

12. Leipzig - Bayern München
Seriefinale i Bundesliga avslutter lørdagskupongen. Wow, for en kamp dette kan bli! Alexander Sørloths Leipzig er på 2. plass i Bundesliga med 57 poeng når åtte runder gjenstår å spille, fire bak Bayern München, og er det eneste laget som kan utfordre Bayern utover våren dersom de unngår å tape kveldens storoppgjør. De har pene 8-1-1 på sine siste to og kommer fra 1-0 borte over Arminia Bielefeld i den siste kampen før landslagspausen i en kamp der vår egen Alexander Sørloth startet på benken. Kampl soner, mens Halstenberg har pådratt seg koronaviruset og holdes isolert fra troppen. Den viktige duoen Angelino og Upamecano skal etter rapportene begge være usikre.

Serieleder Bayern München ligger fire poeng foran hjemmelaget Leipzig før lørdagens toppoppgjør og tar et stort skritt mot en ny ligatittel med poeng her. Med seier vil avstanden være oppe i sju poeng. De slo Stuttgart hele 4-0 hjemme med ti mann i store deler av kampen (!) sist etter Davies sitt røde kort allerede etter tolv minutter. Det betyr karantene her. Borte har det blitt 9-1-3. De endte 3-3 i det omvendte møtet mellom lagene i München tidlig i desember. Storscorer Lewandowski er ute med skade for serielederen og det er naturligvis er stort minus. I tillegg så er nevnte Davies og Boateng ute med karantene.

Bayern møter Paris Saint-Germain i Champions League til uka, men har ikke for vane å gå tapende av banen i denne type kamper. Vi tror UB holder i toppkampen i Bundesliga.

Sportspills 96-rekker:

1. Arsenal - Liverpool UB

2. Leicester - Manchester City B

3. Leeds - Sheffield United H

4. Bologna - Inter B

5. Torino - Juventus B

6. Osasuna - Getafe HU

7. Real Madrid - Eibar H

8. Athletic Bilbao - Real Sociedad HUB

9. Lens - Lyon UB

10. Paris-Saint Germain - Lille H

11. Borussia Mönchengladbach - Freiburg HU

12. Leipzig - Bayern München UB


Sportspills 432-rekker:
1. Arsenal - Liverpool HUB

2. Leicester - Manchester City B

3. Leeds - Sheffield United HU

4. Bologna - Inter B

5. Torino - Juventus B

6. Osasuna - Getafe HUB

7. Real Madrid - Eibar H

8. Athletic Bilbao - Real Sociedad HUB

9. Lens - Lyon UB

10. Paris-Saint Germain - Lille H

11. Borussia Mönchengladbach - Freiburg HU

12. Leipzig - Bayern München UB