(Nettavisen)

10 km skøyting menn

Søndag 20. november

Første start kl 13.15

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på NRK1

Langrennsløperne starter som vanlig sesongen i Norge med den tradisjonsrike åpningshelgen på Beitostølen.

Etter en lang sommer og høst med voldsomme treningsmengder skal de endelig få svar på om ting er gjort riktig. For løperne på landslag er ikke dette den viktigste helgen i året, men for løperne utenfor det aller beste selskap er den ekstremt viktig.

Med knallresultater på Beitostølen er det fortsatt muligheter for å gå seg inn på verdenscuplaget til Ruka, som er neste helgs start på den internasjonale sesongen.

Den nasjonale åpningen har gått på Beitostølen siden 2003, og for kvinnene er det Therese Johaug og Marit Bjørgen som har dominert distanserennene. Johaug har gått til topps hele 16 ganger, mens Bjørgen følger like bak med 15 seiere.

For herrene har Martin Johnsrud Sundby vært den grådigste. Han er distansekongen på Beitostølen med sine ti seiere i den nasjonale åpningen.

Det er ca. 335 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

I fjorårets 15 km skøyting endte det slik:

Menn:

1. Harald Østberg Amundsen 31.23,0

2. Sjur Røthe + 2,4

3. Emil Iversen + 13,4

Vinner Klæbo igjen?

Johannes Høsflot Klæbo har hatt en trøblete oppkjøring til sesongen der en kranglete hamstring har stjålet mye av fokuset.

Klæbo har fått gjennomført både høydeopphold og den rolige treningen, men på hardøktene har han i følge det han sier selv, ikke fått tatt i så mye som ønskelig.

Etter en test på fredag bestemte han seg for å stille i går, og vi fikk i hvert fall svar på at det ikke er helt krise formmessig. Også Klæbo gikk nydelig på ski, og lå i teten hele veien.

Det var Emil Iversen som ga tøffest motstand, og de lå omtrent likt de første åtte kilometerne. På slutten hadde Klæbo tidene til Iversen å gå på, og da giret han om det nødvendige og vant med knappe seks sekunder.

På søndagens 10 km skøyting tror vi han får det tøffere. Klæbo har alltid vært hakket tryggere i klassisk enn i skøyting, og i tillegg er det andre løpere som vil melde seg på.

Vi tror blant annet at Simen Hegstad Krüger vil vise seg fra en mye bedre side i dagens renn. Gårsdagens niendeplass var litt skuffende.

Vårt tips blant herrene blir at Klæbo ikke vinner dagens løp. Det spillet leverer du her