(Nettavisen)

Verdenscup sprint - Hochfilzen

Første start kl 13:45

Her finner du all oddsen på skiskyting

Konkurransen ser du på NRK1 og NRK TV

Det er klart for verdenscup skiskyting i østerrikske Hochfilzen. Første konkurranse for herrene er 10 km sprint.

De norske herrene fikk en trå start på verdenscupen i Kontiolahti da Sturla Holm Lægreid ble beste norske med en sjetteplass på normaldistanse. Nedturen snudde da nordmennene tok en overlegen seier på stafetten. Det ble også seier til Johannes Thingnes Bø på både sprinten og den påfølgende jaktstarten.

Sist herrene gikk sprint i Hochfilzen i gikk det slik:

1. Johannes Kühn

2. Martin Ponsiluoma +14.3

3. Anton Smolski +20.5

Sprint 10 km herrer

Det er Johannes Thingnes Bø som er oddsfavoritt til å ta seieren på fredagens sprint. Thingnes Bø har hatt en suveren start på verdenscupen med seier på tre av fire øvelser. På sprinten i Kontiolahti viste han sin enorme kapasitet i sporet, og vant foran Sturla Holm Lægreid.

I tillegg til at sprint er Thingnes Bø sin beste distanse, så trives han fantastisk godt i Hochfilzen. Nordmannen vant sprinten her i 2017, 2018 og i 2019.

Han utfordres i første rekke av sin landsmann Sturla Holm Lægreid. Lægreid er den utøveren som har vært nærmest å slå Thingnes Bø, og på sprinten forrige helg kom han i mål bare 10.5 sekunder etter. På den påfølgende jaktstarten avsluttet han 19.2 sekunder bak Thingnes Bø og tok igjen andreplassen. Lægreid har også vist framgang i sporet, og er som kjent også en meget stabil skytter. Skulle Thingnes Bø ha en dårlig dag på standplass så er det ingen tvil om at Lægreid går for seieren.

Det hjelper derimot lite om Thingnes Bø har nok en god dag i sporet og på standplass. Da blir han umulig å slå. Vårt tips er derfor at Johannes Thingnes Bø tar seieren. Oddsen på seier til Johannes Thingnes Bø er 1.65, mens Sturla Holm Lægreid-seier betales med 5,00 i odds. Det spiller du på her

Soleklar topp tre kandidat

Det er franske Emilien Jacquelin og svenske Sebasatian Samuelsson som er de største utenlandske truslene. Dog så er det Jacquelin som er vårt soleklare spill på topp tre. På sprinten forrige helg kom franskmannen på femteplass (+30.5), men tok seg opp til en tredjeplass på jakstarten.

Jacquelin har gått bra i Hochfilzen før, og har nå to år på rad tatt sjetteplassen på sprinten, men gått seg opp til en imponerende tredjeplass på jaktstarten. I tillegg til å være god på standplass er franskmannen lynrask i sporet og virker til å ha langt høyere kapasitet enn Samuelsson til nå.

Du får fine 3.50 i odds på topp tre til Emilien Jacquelin. Det spiller du på her.