(Nettavisen)

Det sto 0-0 da Diogo Jota kom inn i lørdagens kamp mot Arsenal. Liverpool hadde dominert banespillet og skapt alle de største sjansene, men manglet en goalgetter foran mål.

Liverpool var usikre og upresise i den siste tredjedelen.

Inntil Jota kom inn.

Etter bare fire minutter på banen hadde portugiseren gjort det Sadio Mane, Roberto Firminio og Mohamed Salah ikke hadde klart på 64 minutter.

Jota, som hadde scoret tre mål for Portugal i VM-kvalifiseringen, satte inn 1-0 etter 64 minutter. Salah la på til 2-0, og åtte minutter før slutt hamret superreserven inn 3-0 på et strøkent innlegg fra Mane.

Onsdag er det ca 149 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Liverpool savnet Jota da han var ute med skade i desember, januar og februar. De offensive problemene startet da portugiseren havnet på sidelinjen. Han har tolv mål på bare 22 kamper for Liverpool i alle turneringer. Fire av målene kom på syv Champions League-kamper.

Jota er mannen Liverpool må stole på foran mål i Madrid.

Real Madrid - Liverpool - Diogo Jota scorer mål - 3,00 (spillestopp tirsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League, kvartfinale. Kamp 1 av 2. Det har vært snakket mye om skadene som har skapt utfordringer for Liverpool i forsvaret, og det med god grunn: Virgil van Dijk og Joe Gomez har vært ute stort sett hele sesongen, og det har selvsagt svekket Jürgen Klopps mannskap.

Onsdag er det ca 149 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Men det har vært et like stort problem de siste månedene at Liverpool har dominert kamper offensivt, men ikke maktet å avgjøre dem.

Sadio Mane har ikke scoret i ligaen siden slutten av januar, og senegaleserens totalt syv mål er betydelig færre enn hva han har scoret de to siste sesongene. I de to siste sesongene har han scoret henholdsvis 18 og 22 mål.

Roberto Firmino bidrar med mye annet enn scoringer, men det er verdt å nevne at han kun har ett mål i det nye kalenderåret. Presset på Salah har derfor vært stort, og det har han ikke klart å takle.

Med Jota tilbake vil Klopp løse de offensive problemene. Da har tyskeren en mann som er i form som kan avlaste Mohamed Salah. Portugiseren virker skarp, og vi tror han kommer på scoringslisten i Madrid tirsdag.

Best i Premier League

Jota har gått glipp av nesten tre måneder av sesongen på grunn av en kneskade, men med 500-millioners-mannen tilbake blir det større konkurranse om de tre offensive plassene hos Liverpool. Det er sunt.

Portugiseren har vist at han fortjener en plass i startelleveren. Han har scoret seks mål og har én målgivende på de fem siste kampene for Liverpool og landslaget Han satte Cristiano Ronaldo fullstendig i skyggen hos Portugal i VM-kvaliken, og han har gitt Liverpool en vitamininnsprøytning som Klopps mannskap trengte.

Fredag er det ca. 480 millioner i Eurojackpot-potten.

Jota har scoret åtte mål i Premier League nå, og med et snitt på 0,91 mål per kamp gjør ham til den beste spilleren i den engelske toppdivisjonen av spillerne som ikke har scoret på straffespark, og som minimum har vært på banen i 500 minutter.

24-åringen har scoret på 42 prosent av sjansene sine, og det gjør ham til en av de mest effektive spissene i Premier League.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Vel så viktig som at han scorer selv, så har han også en positiv innvirkning på spillerne rundt seg. Mane og Salah blir bedre med Jota på banen. Det så man i helgens kamp mot Arsenal.

Nå skal Liverpool møte et Real Madrid-lag som mangler sin kanskje viktigste spiller, kaptein Sergio Ramos. Det tror vi en Jota i storform kan utnytte. 3,00 i odds på Jota-scoring er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset