Gå til sidens hovedinnhold

Kunde vant 15 millioner i Lotto. Så skjedde dette i nærbutikken.

Artikkelen er over 1 år gammel

Extra-butikken i Eydehavn opplever en tippe-boom i sørlandsbygden etter Lotto-rekorden forrige lørdag.

(Nettavisen)

Det ble satt ny Lotto-rekord i Arendal forrige lørdag. Bare én rekke hadde riktig kombinasjon i Lotto-trekningen, og en mann fra Agder kunne dermed håve inn over 15 millioner kroner, som er ny premierekord i sørlandsbyen. Den nybakte Lotto-millionæren gikk uvitende om kjempegevinsten i fire dager.

På tirsdag sjekket han kupongen og oppdaget at han var mangemillionær. Den heldige vinneren vil være anonym.

- De siste ukene har det store samtaleemnet vært koronasituasjonen, men denne uken har alle snakket om hvem det kan være som har vunnet 15 millioner kroner i Lotto. Folk er nysgjerrige, forteller Tom Eivind Hansen, butikksjef hos Coop Extra Eydehavn.

14 millioner i Lotto-potten lørdag. Spill Lotto og Joker her før lørdag kl. 18.00!

Det spekuleres blant kundene hans.

- De har sett på hvem som ikke har kommet på jobb de siste dagene, og det er flere som har sagt til meg "Så du er her ennå", ler han.

- Men det er ikke meg som har vunnet, sier han.

- Doblet tippeomsetningen

Summen på nøyaktige 15 163 180 kroner kroner er også historiens største premie som er utbetalt fra Norsk Tipping til noen i Arendal kommune. Den forrige rekorden tilhørte en kvinne fra sørlandsbyen. Hun vant 8,1 millioner kroner i juli 2007.

- Vi merker at det har vært mer pågang i tippekassen. Siden det har vært så mye lottoprat, har flere levert kupongen hos oss denne uken, forteller Hansen.

Det viser også tallene.

- Vi har hatt over en dobling i spilleomsetningen, sier han.

Onsdag er det ca 291 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Trykk her for å levere Vikinglotto før onsdag kl. 18.00!

Det bekrefter også Norsk Tipping.

- Tallene mandag, tirsdag og onsdag målt mot tallene på de samme dagene i fjor viser over en dobling i tippeomsetningen i butikken i Eidehavn, forteller Roar Jødahl, kommunikasjonsrådgiver hos Norsk Tipping.

Etter ønske fra den nybakte Lotto-vinneren, som innkasserte godt over 15 millioner kroner forrige lørdag, gjør Norsk Tipping nå alt for å holde hans identitet hemmelig. De har ikke en gang kommet ut med hvilke aldersgruppe han tilhører.

- Vi skal uansett feire Lotto-premien med stor kake når koronasituasjonen har roet seg, forteller butikksjefen.

Kommentarer til denne saken