(Nettavisen)

Det er tre kamper fra engelsk Premier League, fire kamper fra Italiensk Serie A, to kamper fra tysk Bundesliga og til slutt tre kamper fra spansk La Liga på søndagskupongen denne uken.

Bonuspotten er nå oppe i 2,8 millioner kroner og innleveringsfristen er klokka 14:55.


1. Leicester - Sheffield United
De tre første kampene er hentet fra Premier League. Leicester er som kjent ute av Europaligaen og har nå kun hjemlig liga og FA Cup å konsentrere seg om. De ligger på en flott 3. plass med 53 poeng i Premier League før denne runden og er ligaens beste bortelag med solide 10-4-1 på reisefot. De har 3-1-1 på de siste fem og kommer fra en viktig 2-1 seier borte over Brighton forrige helg, noe som plasserer laget ett poeng bak tabelltoer Manchester United. Hjemme har det blitt langt mer ustabile 6-1-6. Praet, Barnes, Under, Justin, Maddison og Morgan er alle bekreftet ute, mens Perez og Evans kan være tilbake. Det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen endte med 2-1 seier til Leicester.

Sheffield United er sist med sine 14 poeng på 28 kamper (4-2-22) og det aller meste tyder på at laget rykker ned til Championship igjen etter to sesonger på øverste nivå. De har tre seire og sju tap på de siste ti. Etter 1-0 seieren hjemme over Aston Villa tidlig i mars røk de 0-2 hjemme mot Southampton sist helg. Tolv poeng skiller opp til trygg grunn. Svake 1-1-11 borte. Berge, Egan, Basham, Rodwell, Robinson og O'Connell skal alle være ute, men her er rutinerte Jagielka tilbake fra karantene. SISTE: Lørdag kveld ble det kjent at Chris Wilder er ferdig som manager i klubben og at Paul Heckingbottom vil ha ansvaret resten av sesongen.

Skadeskutte Leicester får tillit på hjemmebane mot tabelljumboen. H.

2. Arsenal - Tottenham
Realt London-derby. Begge disse var i aksjon i Europaligaen så seint som torsdag kveld. Det endte 2-2 her sist sesong, mens Tottenham vant 2-0 i det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen i en kamp som ble spilt tidlig i desember i fjor. Arsenal skaffet seg et kjempeutgangspunkt med 3-1 seieren borte over Olympiakos i det første oppgjøret i Europa torsdag kveld der også Martin Ødegaard scoret sitt første mål for klubben. I ligaen ligger de på 10. plass med 38 poeng og kommer fra 1-1 borte mot Burnley forrige helg. 2-1-3 på de siste seks. Det er nå hele tolv poeng opp til for eksempel Chelsea på 4. plass. Smith Rowe er klar igjen etter smellen han pådro seg nylig.

Tottenham slo Dinamo Zagreb 2-0 hjemme i sin første kamp i 8-delsfinalen av Europaligaen torsdag kveld og skaffet seg i likhet med Arsenal et strålende utgangspunkt før neste ukes retur. De har også våknet til liv igjen i Premier League etter en liten downperiode og har nå tre strake seire etter at fem av de seks foregående alle endte med tap. De er på 7. plass med 45 poeng og i aller høyeste grad med i kampen om en plass i Europa også kommende sesong. 6-3-4 på utebane. Lo Celso er eneste mann på fraværslista til manager Mourinho for øyeblikket.

Det må helgardering til i prestisjeduellen i Nord-London. HUB på begge de to kupongforslagene.

3. Manchester United - West Ham
Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 1-1, mens det ble 1-0 seier etter ekstraomganger for Manchester United her i FA Cupen for en drøy måned tilbake i tid. I det omvendte møtet mellom lagene tidligere sesongen ble det 3-1 seier til Manchester United. Hjemmelaget måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Milan på Old Trafford i første 8-delsfinale i Europaligaen torsdag kveld og har med det et ganske så tøft utgangspunkt før returen i Milano neste uke. De er på 2. plass i ligaen med 54 poeng og tok skalpen på selveste Manchester City i lokaloppgjøret forrige helg i en kamp de vant 2-0. Avstanden opp er dog på 14 poeng, så en 2. plass er nok maks av hva Solskjær & co. kan håpe på til våren. 6-3-4 hjemme på Old Trafford. Pogba, Rashford, De Gea, Mata, van de Beek og Jones er alle på skadelista og trolig ute også her, mens Cavani kan være aktuell for et comeback igjen ganske snart.

West Ham slo Leeds 2-0 hjemme mandag kveld og er nok muligens den aller største overraskelsen i Premier League denne sesongen der de ligger på en solid 5. plass med 48 poeng før helgens runde. To poeng skiller opp til London-rival Chelsea på 4. plass. De har pene 7-1-2 på de siste ti og står med 6-3-4 på utebane før turen til Manchester søndag. Lingard er som kjent utlånt fra Manchester United og kan derfor ikke spille her. Masuaku, Yarmolenko, Fredericks, Ogbonna og Randpolph er ute med skade.

West Ham har vært såpass bra og kommer uthvilt til denne. Vi må ha med halvgarderingen på Old Trafford. Det blir derfor HU i kamp tre.

4. Parma - Roma
Over til Serie A i Italia. Parma er helt ute av form og har ikke vunnet på lang, lang tid. Det har riktignok blitt poengdeling i tre av de siste fire (0-3-1), men seks av de siste ti har alle endt med tap (0-4-6). Seks poeng skiller opp til Cagliari over nedrykksstreken i øyeblikket. 1-5-7 hjemme. Sist helg fikk de med seg ett poeng hjem fra Firenze i 3-3 kampen borte mot middelhavsfarer Fiorentina. Det ble 3-0 seier til Roma i det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen. Kucka soner, mens Cornelius, Hernani, Iacoponi og Boni alle er ute med skade.

Roma slo ukrainske Shakhtar Donetsk hele 3-0 på hjemmebane i den første 8-delsfinalen i Europaligaen torsdag kveld og skaffet seg dermed et strålende utgangspunkt foran returoppgjøret kommende uke. De er på 5. plass med 50 poeng etter Atalantas seier fredag, men vil med seier her klatre opp blant de fire beste. 5-2-5 borte for ligaens nest beste hjemmelag som står med 3-1-1 på de siste fem i Serie A. Zaniolo, Calafiori, Veretout og Mkhitaryan er fortsatt ute.

Parma sliter tungt om dagen, så vi gir Roma full tillit selv om kampene kommer tett om dagen. B.

5. Torino - Inter
Bunn mot topp i Italia. Torino er tredje sist og under streken med sine 20 poeng i Serie A, men de har to kamper til gode på lagene rundt seg. To poeng skiller opp til Cagliari på trygg grunn. Sist helg røk de 2-4 borte mot tabelljumbo Crotone og har dermed 1-3-1 på de siste fem etter en rekke på fem strake uavgjort tidligere i vinter. 0-7-4 gjør dem til ligaens svakeste hjemmelag da samtlige tre seire alle er tatt på utebane. Det endte 0-3 her forrige sesong og 4-2 til Inter i det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen 22. november. Singo og Nkoulou er begge ute.

Inter er ute av både hjemlig cup og Europa og har nå fullt fokus mot tittelen i Serie A der laget topper tabellen seks poeng foran byrival Milan, mens det skiller ti ned til tabelltreer og tittelforsvarer Juventus som riktignok har én kamp mindre spilt. De har sju seire på rad og solide 8-2-0 på de ti siste. Mandag slo de Atalanta 1-0 hjemme i Milano. Vidal og Kolarov mangler hos serielederen.

Inter styrer mot ligagull og får tipset på bortebane. B.

6. Cagliari - Juventus
Det endte med 2-0 seier til Juventus i det omvendte møtet mellom lagene tidligere denne sesongen, mens det ble 2-0 her sist sesong i en kamp som ble spilt i juni i fjor etter at sesongen startet opp igjen som følge av koronaoppholdet. Hjemmelaget er såvidt over streken med sine 22 poeng, men de har to kamper mer spilt enn Torino under streken som ligger to poeng bak. Det har blitt sju av ni mulige poeng på de siste tre (2-1-0) etter at de kun tok ett poeng på de sju foregående (0-1-6). 3-3-7 hjemme. Forrige søndag spilte de 2-2 borte mot Sampdoria etter at de to foregående begge ble vunnet. Pavoletti og Lykogiannis er begge ute med karantene, mens duoen Sottil og Rog er på skadelista.

Juventus er ute av Champions League etter at laget røk på bortemål hjemme mot Porto tirsdag kveld i en kamp de vant 3-2 etter ekstraomganger. Med 4-4 sammenlagt betyr det takk og farvel fra den prestisjetunge turneringen. De er på 3. plass i ligaen med 52 poeng, ti bak Inter som topper, men de har én kamp til gode. Sist helg slo de Lazio 3-1 hjemme. 3-1-1 siste fem. Borte har det blitt 5-5-2 til nå for den regjerende mester. Dybala, Bentancur og Demiral mangler.

Det blir B, under tvil. Juventus har ikke råd til så mange flere feilskjær nå dersom de skal melde seg på i kampen om ligatittelen.

7. Milan - Napoli
En real godbit fra Italia søndag kveld. Det ble 1-1 i tilsvarende møte forrige sesong, mens Milan vant 3-1 da de gjestet Napoli i det omvendte møtet tidligere denne sesongen i en kamp som ble spilt i slutten av november i fjor. Milan fikk med seg et godt utgangspunkt hjem fra bortemøtet med Manchester United i Europaligaen torsdag kveld (1-1) takket være Simon Kjærs utligning helt på tampen. De er nummer to med 56 poeng i ligaen, men det skiller nå seks poeng opp til byrival Inter som topper etter 2-1-2 på de siste fem. 6-4-3 hjemme. Forrige søndag slo de Hellas Verona 2-0 borte. Zlatan, Bennacer, Rebic, Mandzukic og Romagnoli skal etter rapportene alle være ute, mens Hernandez og Calhanoglu begge er usikre.

Napoli er ute av både hjemlig cup og Europa og kan nå konsentrere seg om innspurten i ligaen og kampen om en plass blant de fire. De kommer fra en 3-1 seier hjemme over Bologna sist helg og ligger nå på 6. plass med 47 poeng - tre bak Roma som innehar den viktige 4. plassen. 3-1-1 siste fem og 6-1-5 borte. Petagna og Ghoulam er begge ute, ellers ser det greit ut.

Det er naturlig at Milan blir favoritter på hjemmebane, men vi halvgarderer på det minste forslaget (HU) og helgarderer (HUB) på 432-rekkeren.

8. Leipzig - Eintracht Frankfurt
Over til Tyskland og Bundesliga. Leipzig er ute av Mesterligaen etter 0-2 tapet "borte" mot Liverpool (0-4 sammenlagt) onsdag kveld. I Bundesliga er de derimot på en flott 2. plass med 53 poeng, to poeng bak serieleder Bayern München, og i øyeblikket det eneste laget som ser ut til å kunne by den suverene ener fra München kamp om ligagullet. De har seks seire på rappen og 7-1-2 på de siste ti. Sist helg ble det 3-0 borte over Freiburg. Solide 10-1-1 hjemme, noe som gjør dem til ligaens beste på eget gress. 2-1 her sist sesong, mens det endte 1-1 da lagene møttes i Frankfurt i det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen. Angelino, Laimer og Szoboszlai er på skadelista og neppe klare til denne.

Eintracht Frankfurt er på en finfin 4. plass med 43 poeng, men etter fem strake seire har det nå blitt ett poeng på de siste to. Forrige helg spilte de 1-1 hjemme mot Stuttgart. 5-4-3 borte. Det skiller hele ti poeng opp til vertene på 2. plass, mens det er tolv opp til Bayern som topper. Toure er ute.

Leipzig følger serieleder Bayern München hakk i hæl og er i flott ligaform. H på 96-rekkeren. På det største kupongforslaget halvgarderer vi - HU.

9. Stuttgart - Hoffenheim
Det omvendte møtet mellom disse to tidligere i sesongen endte 3-3 i Hoffenheim tilbake i november i fjor. Stuttgart har klart seg bra etter opprykket og ligger på en finfin 9. plass med 33 poeng før helgens runde og kommer med fire strake uten tap (2-2-0) og tre seire på de siste seks. Forrige helg ble det 1-1 borte mot tabellfirer Eintracht Frankfurt. 2-6-3 hjemme. Mola og Gonzalez er bekreftet ute. I tillegg så er det usikkert om Egloff og Thommy rekker oppgjøret.

Hoffenheim røk som kjent ut mot Molde i Europaligaen for drøyt to uker tilbake som mange kanskje husker, men i hjemlig liga har det blitt pene 2-2-0 på de siste fire. De ligger på 11. plass med 30 poeng og kommer opp på samme poengsum som vertene med seier her. Sist helg tok de en sterk 2-1 seier hjemme over Wolfsburg og borte har det blitt 3-4-5 så langt denne sesongen. Bicakcic, Hübner, Geiger og Stafylidis er fortsatt ute hos de skadeplagede gjestene. Det er trolig også Nordtveit, Kramaric, Vogt, Posch, Gacinovic, Belfodil og Akpoguma.

Det blir HU på begge de to kupongforslagene i Stuttgart.

10. Granada - Real Sociedad
De tre siste kampene er hentet fra spansk La Liga søndag. Et svekket Granada slo Molde 2-0 på hjemmebane i den første 8-delsfinalen i Europaligaen torsdag kveld og skaffet seg dermed et solid utgangspunkt foran returmøtet på nøytral bane i Ungarn neste torsdag. De ligger på 10. plass med 33 poeng i øyeblikket og har nå lang vei opp til Europa-plassene neste sesong etter tre tap på de fire siste. De kommer fra 1-2 tap borte mot Athletic Bilbao sist helg. Småpene 7-3-3 er fasiten på hjemmebane. Det endte 1-2 her sist sesong, mens det ble 2-0 seier til Real Sociedad i det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen. Lozano, Neva, Milla, Suarez og Soro er ute med skade, mens Machis og Montoro må testes.

Real Sociedad er ute av Europa og har nå fullt fokus på serien der laget ligger på en sterk 5. plass med 45 poeng - tre bak Sevilla på den viktige 4. plassen. De har sju strake uten tap (4-3-0) og vant 1-0 hjemme over Levante forrige helg. 6-4-3 borte. De vant 2-1 her forrige sesong. Moya og Sangalli er fortsatt ute hos bortelaget, mens Monreal, Zaldua og Elustondo er tvilsomme.

Granada sliter med mange skader om dagen og er også midt inne i viktige kamper i Europaligaen. Ligaformen taler for borteseier. B.

11. Eibar - Villarreal
Det endte 2-1 her sist sesong, samme sifre som Villarreal vant med på hjemmebane i det motsatte oppgjøret mellom disse to tidligere denne sesongen. Eibar er tredje sist og under streken med sine 22 poeng og har nå ni kamper på rad uten seier (0-3-6). To poeng skiller opp til Elche på sikker mark, som også har én kamp mindre spilt. Sist helg røk de 0-1 borte mot Cadiz. Hjemmefasiten viser 1-6-6 - svakest i hele La Liga. Midtstopper Bigas er fortsatt ute.

Villarreal er så godt som videre til kvartfinalen i Europaligaen etter den sterke 2-0 seieren borte over Dynamo Kiev i Ukraina torsdag kveld. De er på 7. plass med 37 poeng i La Liga, fem bak Real Betis på sjette etter 1-2 tapet i lokaloppgjøret borte mot naboen Valencia i forrige runde. Ligaformen viser tre tap på de siste fire og åtte på rad uten seier: 0-5-3. Borte har det blitt 3-7-3. Iborra og Coquelin mangler grunnet skade, mens Albiol soner. I tillegg så er Torres, Pino og Pena usikre.

To lag ute av form dette. Hjemmelaget trenger sårt poeng i bunnstriden, mens Villarreal står midt oppe i Europaliga og viser svakhetstegn i hjemlig liga. UB kan muligens holde, men på 432-rekkeren må vi helgardere dette oppgjøret. HUB.

12. Sevilla - Real Betis
Nydelig lokaloppgjør fra Sevilla søndag kveld. En riktig godbit avslutter søndagskupongen denne uken. Det endte 1-1 i det første oppgjøret mellom disse to lagene denne sesongen i en kamp som ble spilt to dager inn i det nye året. Sevilla er ute av Champions League etter 4-5 sammenlagt mot Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund og røk også ut av cupens semifinale etter ekstraomganger borte mot Barcelona nylig. De er på 4. plass med 48 poeng før denne runden, men etter seks strake seire i serien har de nå gått på to strake tap og vist visse svakheter i det siste der kampprogrammet også har vært veldig tett. Sist helg ble det 1-2 tap borte mot svakt plasserte Elche. Småpene 8-1-3 hjemme i Sevilla. Vidal mangler, ellers er det lite nytt å rapportere på skadefronten.

Naboen fra Betis ligger to plasser bak hjemmelaget på en 6. plass med 42 poeng, seks poeng bak Sevilla før disse rivalene møtes til dyst søndag kveld. De har fire seire på rad og pene 5-0-1 på de siste seks. Mandag slo de Alaves 3-2 hjemme. Barta er usikker. Fra før er Martin og Camarasa bekreftet ute.

Det er naturlig at Sevilla blir knepne favoritter, men vi kommer ikke utenom poengdelingen i dette lokaloppgjøret. HU tror vi skal holde.

Sportspills 96-rekker:

1. Leicester - Sheffield United H

2. Arsenal - Tottenham HUB

3. Manchester United - West Ham HU

4. Parma - Roma B

5. Torino - Inter B

6. Cagliari - Juventus B

7. Milan - Napoli HU

8. Leipzig - Eintracht Frankfurt H

9. Stuttgart - Hoffenheim HU

10. Granada - Real Sociedad B

11. Eibar - Villarreal UB

12. Sevilla - Real Betis HU


Sportspills 432-rekker:

1. Leicester - Sheffield United H

2. Arsenal - Tottenham HUB

3. Manchester United - West Ham HU

4. Parma - Roma B

5. Torino - Inter B

6. Cagliari - Juventus B

7. Milan - Napoli HUB

8. Leipzig - Eintracht Frankfurt HU

9. Stuttgart - Hoffenheim HU

10. Granada - Real Sociedad B

11. Eibar - Villarreal HUB

12. Sevilla - Real Betis HU