(Nettavisen)

Wolverhampton har et tøft kampprogram. De har nå tre kamper på én uke.

Wolves kommer til Merseyside kun 72 timer etter onsdagens 1-1-kamp i Midlands-derbyet mot Aston Villa i Premier League. Lørdag møter de Liverpool i FA-cupen - et lag som har hatt to dager mer hvile. Så venter Nottingham Forest i ligacupen på onsdag.

3,85 i odds på at Liverpool klarer dette mot Wolves i FA-cupen

Liverpool er ute av ligacupen. De har ikke ny kamp før lørdag 14. januar.

Wolves-manager Julen Lopetegui er oppgitt over kampprogrammet. Kampen mot Liverpool er den tredje av fem som skal spilles i løpet av kun 15 dager.

- Jeg forstår ikke dette. Hvorfor skal vi spille en ny kamp med to dager mindre (hvile) enn motstanderen?, sa Lopetegui til Midlands-avisen Express & Star.

Og legger til:

- Jeg synes ikke at det er rett. Det er en frustrerende situasjon. Å ha én dag mer hvile kan skje, men to dager er mye. Det kan utgjøre en stor forskjell.

Det tror vi også. Selv om Liverpool hviler flere av stjernene, tror vi de slår Wolves hjemme på Anfield.

Liverpool - Wolverhampton

Odds: Halvtid/fulltid - Uavgjort - Liverpool - 3,85 i odds

Kampstart lørdag 7. januar kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

Anfield

Kampen kan sees på TV3+ Skaff deg tilgang her

Vi tror at det står uavgjort til pause og at Liverpool vinner. Det spiller du på her til 3,85 i odds

Liverpool vant FA-cupen på dramatisk vis sist sesong, da de slo Chelsea på straffespark. Nå skal håper de å bli det første laget siden Arsenal i 2014-2015-sesongen som klarer å forsvare tittelen.

Dersom de skulle klare det, vil de være det eneste laget med ni FA-cuptitler, bare Arsenal og Manchester United har flere enn dem.

Men statistikken mot Wolves i FA-cupen bør gjøre Liverpool-fansen bekymret. De har røket ut mot Wolves fem av de syv gangene de har spilt mot dem, inkludert to ganger med Jurgen Klopp som manager, i 2016-2017-sesongen og i 2018-2019-sesongen.

Liverpool har ikke vunnet mot Wolves i FA-cupen siden 1952. Den statistikken gjør de noe med lørdag.

Liverpool har tross alt gått videre fra tredje runden i FA-cupen ti av de siste elleve gangene.

Gakpo debuterer

Skader og problemer på midtbanen har gjort at Liverpool sliter i Premier League denne sesongen. Jurgen Klopps lag er 16 poeng bak serieleder Arsenal etter 17 kamper.

Liverpool har kun vunnet åtte av de kampene, og borteformen gir særlig grunn til bekymring. De har tapt fire av åtte kamper på bortebane, men lørdag spiller de på hjemmebane. På Anfield har de vært brukbare.

Det ble spekulert i at Jurgen Klopp vill gjøre store endringer på laget til kampen mot Wolves, blant annet i Liverpool Echo, men nå er laget klart og han stiller med en meget sterk førsteellever.

Nykommeren Cody Gakpo får sin debut på venstrekanten hos Liverpool. Nederlenderen kom til Anfield fra PSV Eindhoven for 37 millioner euro. Det tilsvarer rundt 385 millioner norske kroner.

Gakpo starter på topp sammen med Mo Salah og Darwin Nunez.

Det er tydelig at Klopp vil slå tilbake lørdag.

På midtbanen stiller Merseyside-laget med Jordan Henderson, Thiago og Fabinho, og bakerst starter Alisson. Han får Alexander-Arnold, Matip, Konate og Robertson foran seg i forsvaret.

Dette Liverpool-laget skal være i stand til å vinne greit mot et svekket Wolves-mannskap.

Scorer nesten ikke mål

Wolves endte på tiendeplass sist sesong, men de har ikke klart å levere på samme nivå denne sesongen. De ligger på nest sisteplass etter 18 serierunder, og de har kun scoret elleve mål så langt.

Det betyr at de er det laget som scorer færrest mål i Premier League.

På bortebane har de vært svake. De har tapt fem av ni bortekamper så langt, og har kunnet vunnet én.

Daniel Podence er usikker etter at han måtte gå av banen i onsdagens kamp etter å ha scoret 1-0-målet mot Aston Villa. Ikke nok med det. Midtbanespiller Boubacar Traore kan bli ute i opptil to måneder på grunn av en lyskeskade.

Nå har de kun fire midtbanespillere til FA-cupkampen å Anfield. Det er selvsagt et stort minus for Wolves.

Liverpool en god statistikk mot Wolves. De har vunnet elleve av de site 13 kampene mot dem. De to andre kampene har Wolves vunnet. Det litt spesielle er at begge Wolves-seirene har kommet i FA-cupen, i 2017 og 2019.

Jurgen Klopps lag har ikke overbevist i de siste kampene, de har rett og slett vært svake, men grunnen til at vi tror på Liverpool-seier er alle utfordringene til Wolves. De står i kø.

Wolves har store skadeproblemer og de spiller på bortebane, men kanskje aller viktigst er at de har et tøffere kampprogram enn Liverpool. Det gir Liverpool en stor fordel, uansett hvilke lag Klopp sender på banen lørdag.

Det har stått uavgjort til pause i halvparten av kampene til Wolves i Premier League denne sesongen. Det har også stått uavgjort til pause i de to siste kampene mellom Liverpool og Wolves. Begge har Liverpool vunnet etter 90 minutter. Gjestene fra Midlands vil gjøre det de kan for å frustrere Liverpool på Anfield.

Vi tror at det står uavgjort til pause og at Liverpool vinner. Det spiller du på her til 3,85 i odds