(Nettavisen)

Ukens midtukekupong består av to åttedelsfinaler i Champions League, tre kamper fra Premier League, en kamp fra skotsk Premiership og seks kamper fra engelsk Championship. Bonuspotten er på hele 2,95 millioner kr og samtlige kamper spilles onsdag kveld. Innleveringsfrist er kl 20.25.

1. Atletico Madrid - Manchester United
Midtukekupongen innledes med de to siste åttedelsfinalene i Champions League og er det er snakk om første kamp.

Atletico Madrid tok kun sju poeng på seks kamper i gruppespillet, men det var likevel nok til å sikre andreplassen bak suverene Liverpool. Har hatt en svært skuffende sesong i La Liga og ligger kun på femteplass med sine 42 poeng, det er hele 15 poeng opp til serieleder Real Madrid. Griezmann har vært ute siden desember og er ikke aktuell til kveldens kamp, det er også Yannick Carrasco.

Manchester United har gjort det brukbart under Ralf Rangnick og gjorde jobben borte mot Leeds søndag med 4-2 seier. Ligger på 4. plass i Premier League med 46 poeng på 26 spilte kamper, men har spilt både to og tre kamper mer enn lagene som ligger like bak. Imponerte ikke allverden i gruppespillet, men endte opp som gruppevinner med 11 poeng. Edinson Cavani er eneste fravær av betydning.

Åpen kamp dette. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Benfica - Ajax
Benfica tok 2. plassen bak suverene Bayern München i gruppe E. Begge tapene kom som ventet mot tyskerne. Er hektet av i gullkampen i hjemlig og har ti poeng opp til serieleder Porto etter 23 spilte serierunder. Ikke som best i serien i det siste med 3-2-1 på de seks siste seriekampene.

Ajax imponerte enormt i gruppespillet og endte opp med maksimale 18 poeng. Vant blant annet 4-0 hjemme og 3-1 borte mot Borussia Dortmund. Topper som vanlig hjemlig Eredivisie og står med 57 poeng etter 23 spilte serierunder, det er fem poeng ned til PSV Eindhoven på andreplass. Er forøvrig ubeseiret på bortebane med knallsterke 9-2-0.

Ajax var overlegen i gruppespillet og selv om Benfica "kan" Europa, tror vi klart mest på borteseier. B.

3. Liverpool - Leeds
De tre neste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra Premier League, der lagene fortsatt har ulikt antall kamper spilt.

Liverpool på andreplass med 57 poeng på 25 spilte kamper, men ettersom Manchester City tapte 2-3 hjemme mot Tottenham lørdag kveld, har Liverpool nå kun seks poeng opp til City med en kamp mindre spilt. Har vist gnistrende serieform etter 2-3 tapet borte mot West Ham tidlig i november og står med 11-2-1 på 14 siste seriekampene. Bunnsolide 9-3-0 hjemme på Anfield. Roberto Firmino og Diogo Jota er begge uaktuelle til kveldens kamp.

Leeds lekker fortsatt som en sil bakover på banen og med 50 baklengsmål, er det kun tabelljumbo Norwich som har sluppet inn flere (53). Ligger på 15. plass med 23 poeng og det er kun fem poeng ned til Watford under streken. Svake 2-4-6 på bortebane. Patrick Bamford, Liam Cooper, Leo Hjelde og Kalvin Phillips er alle fortsatt ute for Leeds.

Det endte 4-3 i tilsvarende kamp forrige sesong, det var forøvrig i første serierunde. Liverpool blir blant midtukekupongens største favoritter og det skal de også være. H.

4. Burnley - Tottenham
Til tross for at Burnley tapte 69-31 i ballbesittelse borte mot Brighton, endte de opp med å vinne kampen 3-0. Det gjorde nok godt for nedrykkstruede Burnley som fortsatt ligger nest sist, nå med 17 poeng på 22 spilte kamper. Har to kamper tilgode på lagene foran seg og kun fem poeng opp til Newcastle på sikker plass. Kun en hjemmeseier på Turf Moor denne sesongen, men samtidig er det kun blitt tre hjemmetap (1-6-3). Johann Berg Gudmundsson, Charlie Taylor og Matej Vydra er alle fortsatt ute med skader for hjemmelaget.

Etter to skuffende hjemmetap mot hhv Southampton (2-3) og Wolverhampton (0-2). slo Tottenham tilbake med en svært overraskende 3-2 seier borte mot Manchester City lørdag kveld. Antonio Contes menn ligger på 8. plass med 39 poeng, og har sju poeng opp til Manchester United på fjerdeplass, men samtidig tre kamper mindre spilt. Variable 5-2-4 på bortebane. Japhet Tanganga og Oliver Skipp er skadet, mens Sergio Reguilon er på vei tilbake.

Det står 1-1-2 på de fire siste tilsvarende på Turf Moor. Vi tror ikke Tottenham taper i kveld. UB.

5. Watford - Crystal Palace
Etter å ha tatt kun to poeng på elleve seriekamper (0-2-9), slo Watford til med en overraskende 1-0 seier borte mot Aston Villa lørdag. Joshua Kings lag er fortsatt under streken med sine 18 poeng, men det er kun fire poeng opp til Newcastle og Everton på sikker plass. Har imidlertid ikke levert på hjemmebane hittil med ni tap på tolv spilte (2-1-9).

Crystal Palace vant 3-0 hjemme mot Norwich i romjulen, men de seks neste seriekampene har kun innbragt tre poeng (0-3-3). Ligger på 13. plass med 26 poeng på 25 spilte kamper, men har ikke mer enn åtte poeng ned til Watford under streken. Kun en av tolv bortekamper er vunnet (1-6-5). Viktige Conor Gallagher fikk ikke spille mot sin moderklubb Chelsea søndag, men er tilbake i kveld.

Denne er vrien. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

6. Dundee FC - St. Mirren
Hengekamp i skotsk Premiership.

Dundee FC ligger helt sist med sine 21 poeng, men vil ta seg forbi St. Johnstone med seier i denne hengekampen. Kun vunnet en av seks kamper etter nyttår (1-2-3), seieren kom borte mot Hearts for 14 dager siden. Moderate 3-4-5 på tolv spilte bortekamper.

St. Mirren er med i kampen om topp seks (serien deles i to etter 33 serierunder) og ligger på 7. plass med 33 poeng. Det er tre lag på 34 poeng på plassene foran og St. Mirren vil ta seg opp på 6. plass med ett poeng her og opp på 4. plass med seier. Godkjente 4-5-4 på bortebane. Vist strålende form etter nyttår og er ubeseiret på seks kamper (4-2-0).

St. Mirren er blant formlagene i Skottland og taper neppe i kveld heller. UB.

7. Fulham - Peterborough
De seks siste kampene på ukens midtukekupong er alle hentet fra Championship der det ble spilt fem kamper tirsdag kveld.

Fulham gikk på et sjeldent tap lørdag med 1-2 hjemme mot Huddersfield, men topper tabellen med sine 64 poeng og har ti poeng ned til Blackburn på 3. plass. Stod med 19 poeng på sju kamper før lørdagens tap og har solide 10-4-3 hjemme på Craven Cottage.

Peterborough holdt unna i det lengste borte mot Derby lørdag, men fikk 0-1 imot i sluttminuttene. Ligger nest sist med kun 21 poeng og har fem poeng opp til Reading på sikker plass. Svært beskjedne 1-1-14 på bortebane.

Fulham blir blant midtukekupongens aller største favoritter og vi spekulerer ikke. H.

8. Sheffield United - Blackburn
Sheffield United endte sist i Premier League forrige sesong og var blant de heteste opprykkskandidatene før sesongen tok til. Men hadde en skuffende svak start og kom bakpå. Har hevet seg voldsomt og avansert til 6. plass og står med 50 poeng på 31 spilte kamper. Det er kun åtte poeng opp til Bournemouth på direkte opprykksplass. Flotte 5-3-0 på de åtte siste seriekampene.

Blackburn røk hele 0-7 hjemme mot Fulham i starten av november, men slo tilbake med med 8-2-0 på de ti neste seriekampene. Men de seks siste seriekampene har kun gitt en seier (1-2-3) og Blackburn har falt ned til tredjeplass. Har totalt 54 poeng på 32 spilte kamper og ikke bedre enn 5-6-5 på bortebane.

Sheffield United blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

9. Queens Park Rangers - Blackpool
Til tross for kun en seier på de seks siste seriekampene (1-3-2), henger Queens Park Rangers med i opprykkskampen. Ligger på 4. plass med 53 poeng på 32 spilte kamper og har fem poeng opp til Bournemouth på direkte opprykksplass. Levert best hjemme der tallene viser 8-6-3.

Nyoopprykkede Blackpool har klart seg fint og ligger på en flott 15.plass med 42 poeng på 32 spilte kamper. Det er hele 21 poeng ned til Derby under streken og selv om de kun har vunnet tre bortekamper, har de samtidig ikke mer enn fem tap på reisefot (3-7-5). Står faktisk med tre strake 1-1 kamper i de tre siste bortekampene, blant annet mot serieleder Fulham.

Queens Park Rangers taper svært sjelden på hjemmebane. HU.

10. Stoke - Luton
Stoke endte på 14. plass forrige sesong og de ligger på 13.plass nå med 44 poeng på 31 spilte kamper. Det er faktisk ikke mer enn seks poeng opp til playoff. Sterkt med 2-2 borte mot Nottingham Forest nest sist og hadde fortjent alle poengene hjemme mot Birmingham lørdag, men også den kampen endte 2-2. Brukbare 7-4-5 på hjemmebane.

Luton er faktisk helt opp på 2. plass etter sin flotte 2-0 seier hjemme mot West Bromwich lørdag. Lagets tredje seier på de fire siste seriekampene. Med 48 poeng (på 31 spilte) har Luton kun to poeng opp til den siste playoffplassen. Men har vært best hjemme hittil (8-5-3), borte viser tallene 5-4-6.

Det endte 3-0 til Stoke i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Huddersfield - Cardiff
Knallsterk 2-1 seier borte mot serieleder Fulham for Huddersfield lørdag og laget er helt oppe på femteplass med 53 poeng på 33 spilte kamper. Det er kun fem poeng opp til Bournemouth på direkte opprykksplass. Blant de beste hjemmelagene i serien og står med 8-5-3 på 16 spilte hjemmekamper.

En skuffende sesong for Cardiff som ligger helt nede på 19. plass med 36 poeng, men det er hele 15 poeng ned til Derby under streken. Samtidig er det for langt opp til playoff. Vist solid form i det siste med 4-1-1 på de seks siste seriekampene, men hele fire av disse er spilt hjemme i Wales.

0-0 og 0-3 i tilsvarende kamp de to foregående sesongen, men denne sesongens utgave av Huddersfield har levert langt bedre. HU.

12. Derby - Millwall
Til tross for at Derby er fratrukket hele 21 poeng, er det på vei mot sikker plass. Ligger fortsatt under streken og tredje sist med sine 21 poeng, men det er kun fem poeng opp til Reading på sikker plass. Meget solide 8-6-2 på hjemmebane.

Millwall er havnet litt i ingenmannsland og ligger på 14. plass med 43 poeng på 31 spilte kamper. Det er riktignok ikke mer enn sju poeng opp til playoff, men også mange lag som må passeres underveis. Vært klart best hjemme hittil (8-5-3), klart mer moderate 3-5-7 på bortebane.

Derby har vært meget solide på hjemmebane og får vår fulle tillit. H.

96-rekker:
1. Atletico Madrid - Manchester United U

2. Benfica - Ajax B

3. Liverpool - Leeds H

4. Burnley - Tottenham UB

5. Watford - Crystal Palace HUB

6. Dundee FC - St. Mirren UB

7. Fulham - Peterborough H

8. Sheffield United - Blackburn H

9. Queens Park Rangers - Blackpool HU

10. Stoke - Luton HU

11. Huddersfield - Cardiff HU

12. Derby - Millwall H

432-rekker:
1. Atletico Madrid - Manchester United HUB

2. Benfica - Ajax B

3. Liverpool - Leeds H

4. Burnley - Tottenham UB

5. Watford - Crystal Palace HUB

6. Dundee FC - St. Mirren UB

7. Fulham - Peterborough H

8. Sheffield United - Blackburn H

9. Queens Park Rangers - Blackpool HU

10. Stoke - Luton HUB

11. Huddersfield - Cardiff HU

12. Derby - Millwall H