(Nettavisen)

Argentina - Australia

Odds: 1. målscorer - Lionel Messi - 3,25 i odds

Kampstart lørdag 3. desember kl 20.00

Spillestopp kl 19.59

Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Lionel Messi scorer 1. målet i kampen Det spiller du på her til 3,15 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Argentina - 3

Australia - 38

Messi tangerte Maradona

Siden Lionel Messi VM-debuterte i 2006 har Argentina tatt seg til utslagsrundene i hvert eneste verdensmesterskap.

I 2006 kom Argentina til kvartfinalene, men tapte mot vertsnasjonen Tyskland.

Fire år senere ble Argentina nok en gang slått ut av Tyskland i kvartfinalene.

I 2014 gikk Argentina hele veien til finalen, men for tredje mesterskap på rad var det Tyskland som ødela for argentinerne.

For fire år siden skuffet Argentina stort da de røk ut allerede i åttendedelsfinalene. Den gangen var det Frankrike som slo dem ut.

Lørdag møter Argentina overraskelseslaget Australia i åttendedelsfinalen, og vi tror Lionel Messi nok en gang får en nøkkelrolle i kampen.

Messi har scoret 780 mål på seniornivå for klubb- og landslag. Det gjør ham til en av de største målscorerne gjennom tidene, men han har ikke alltid fått det til i VM.

I løpet av fem verdensmesterskap, har Messi scoret åtte mål på 21 kamper (2006, 2010, 2014, 2018 og 2022). Han har scoret like mange VM-mål som Diego Armando Maradona, som også har scoret åtte mål på 21 kamper.

I lørdagens kamp skal Messi forsøke å gjøre noe han aldri tidligere har klart før: Å score i en utslagskamp for Argentina i VM.

Statistikken viser at Paris St. Germain-stjernen har hatt 23 sjanser til å score i utslagskampene, men han har hatt målgivende pasninger i åttendedelsfinalene i 2010, 2014 og i 2018. Det gjør ham til den eneste spilleren som har hatt assist i utslagsrundene i de tre siste VM-turneringene.

Messi scoret i de to første kampene i gruppespillet, og han burde også scoret i den tredje kampen. Da misbrukte han et straffespark, men han hadde også en annen stor mulighet.

Mye av spillet i lørdagens kamp vil antakeligvis foregå rundt Australias 16-meter, og vi tror at Lionel Messi har evnen til å åpne det australske forsvaret med sine lure pasninger. Du får 2,25 i odds på at Messi gjør en assist i kampen, men det blir ikke vårt hovedspill. Vi går for Messi som 1. målscorer i kampen.

VAR har delt ut en rekke straffespark i VM, og det gjør at sjansen for at Messi scorer er enda litt større siden han er Argentinas straffeeksekutør.

Vi tror at Lionel Messi scorer 1. målet i kampen Det spiller du på her til 3,15 i odds