(Nettavisen)

Lørdag 26. juni var det duket for både Supertrekning og Gulltrekning i Lotto. Denne uken lå det ca. 32 millioner kroner i potten for Gulltrekningen. I tillegg lå det ca. 35 millioner kroner som ble delt ut til 35 vinnere i Supertrekning.

Spillefrist for Lotto er 18:00 lørdag.

Premien for Gulltrekningen var det en spiller fra Sørlandet som kapret helt alene, og den heldige kvinnen kan med det glede seg over å ha vunnet 33 315 565 kroner.

– Det villeste jeg noen gang har hørt

Gulltrekning-millionæren fra Lindesnes var helt uvitende om den store gevinsten hun nettopp hadde vunnet da Norsk Tipping ringte henne lørdag kveld.

– Hæ? Du tuller med meg? Det går ikke an? Det går ikke an? gjentok den sjokkerte vinneren. I bakgrunnen er mannen like forvirret.

– Det er jo bare helt sykt, kommenterte han.

– Det er ikke mulig. Jeg tror jeg rett og slett drømmer, jeg tror ikke det jeg hører. Det er det villeste jeg noen gang har hørt. Vi får bare takke og bukke, sa den ferske Lotto-millionæren.

På spørsmål om hva paret tenker å bruke alle pengene på, svarer mannen:

– Vi har det veldig godt som vi har det, men nå kan vi realisere noen drømmer etter hvert. Vi hadde i grunnen vært fornøyd om vi vant 5 000 kroner. Det er bra vi har flere barn og barnebarn å dele med.

– Det blir vel ny elbil på meg da, sa kvinnen lattermildt.

Blir det litt feiring i kveld da? Det er jo ikke hver dag man vinner 33 millioner kroner i Lotto?

Vi får gå ned på butikken og kjøpe noe godt etterpå. Vi må bare lande litt først, jeg er fortsatt helt skjelven, humret storvinneren mens mannen foreslår å feire med fotballkamp og is.

Vi gratulerer!

Dette var tallene denne lørdagen:

1- 6 - 13 - 15 - 19 - 28 - 32

Tilleggstallet: 24

Supertrekningen

Lørdagens Supertrekning bringer med seg 35 ekstra millionærer i Lotto. Vinnerne er spredt over hele landet, og kan benke seg nå som Norsk Tipping har startet oppringningen. Hvis du får en telefon fra 625 60 000 er det altså bare å plukke opp!

Saken oppdateres kontinuerlig.

Fylkesoversikt vinnere (totalt 35 vinnere)

Agder - 1 vinner

Mann fra Lillesand: -Jøsses! Det er jo kjempeflott! Den er ikke dum, sa mannen da han fikk de gode nyhetene. Han hadde akkurat vært inne på Norsk Tippings nettsider og sett at en mann fra Lillesand hadde vunnet. - Så ringte dere rett etterpå! Nei, dette var moro. Nå kysset kona til og med bikkja av glede, sa mannen mens han lo.

Innlandet - 3 vinnere

Kvinne fra Gjøvik: Den ferske millionæren nøt Mjøsutsikten da Norsk Tipping ringte og ble naturligvis overrasket over nyheten. - Nå forstår jeg ingenting! Er det sant? Jeg sa til mannen min i ettermiddag at vinner jeg i kveld, har jeg så lyst til å gi litt penger til barnebarna, fortalte kvinnen blidt. - Tusen, tusen, tusen takk! Jeg er så glad!

Kvinne fra Gran: Vinneren fra Jaren var bortreist på bursdagsfest da millionnyheten tikket inn. Det ble litt hakk i plata i starten av samtalen, med et forundret «ja» for nærmest hvert andre ord som kom ut. - I alle dager. Er det sant?, utbrøt hun da hun fikk summet seg litt. Hun fortalte at hun ikke kunne forstå hvem som ringte da hun ikke gjenkjente nummeret på mobilen. - Guri malla, ja ja. Dette ble en god dag, gitt! I bakgrunnen gikk mannen rundt og undret nysgjerrig: «- Har du vunnet?» - Jeg forteller senere, sa vinneren med en noe stresset tone, mens hun fant fram bankkortet for å sjekke at Norsk Tipping hadde riktig kontonummer.

Mann fra Østre Toten: Tok ikke telefonen lørdag kveld.

Møre og Romsdal - 4 vinnere

Mann fra Kristiansund: - Så bra, sa vinneren med forundring i stemmen. Det ble noen lange pauser før budskapet virkelig sank inn. - Nå ble jeg litt skjelven her. Jeg kjenner det i ryggen. Det åpner seg jo et vindu nå, med nye muligheter som jeg ikke hadde for fem minutter siden, fortalte han - og legger til at det nok skal betales ned på lån.

Mann fra Ørsta: Tok ikke telefonen lørdag kveld.

Kvinne fra Ørsta: Ørsta-kvinnen har virkelig hatt en herlig juni i år. Hun har nemlig nettopp blitt bestemor igjen - og lørdag kveld ringte Norsk Tipping med beskjeden om at hun har blitt millionær. - Det høres veldig bra ut. Så fint! Jeg sitter og strikker, og har barnebarna på besøk - så denne kvelden blir bra, sa hun fornøyd.

Mann fra Stranda: Vinneren fra Stranda var på hytta uten dekning lørdag, og var dermed utenfor rekkevidden til trekningsredaktørene på Hamar. På søndag kveld var han imidlertid å få tak i, selv om han var litt skeptisk i starten til det ukjente nummeret på skjermen. - Oi, det var artig, utbryter han når han mottar million-nyheten. Han hadde lest i Sunnmørsposten at det fortsatt var en vinner fra Stranda som det ikke var redegjort for, og hadde da begynt å lure. - Dette må da være en av de kjekkeste telefonene jeg har fått. Nå har du laget en fantastisk søndag for meg, humrer Karl Andre, klar til å feire med grilling og noe godt i glasset.

Nordland - 2 vinnere

Mann fra Bodø: Vinneren fra Bodø fikk følelsen av at noe var i gjære da telefonen ringte lørdagskvelden, men var skeptisk til å ta den da han ikke kjente nummeret. På søndag nådde imidlertid Telefonen fra Hamar gjennom med millionbudskapet - og nå er vinnernummeret lagret.

- Det er jo helt utrolig. Hjertelig takk, sier vinneren, som ikke helt vet hva han skal si.

- Jeg er helt tom for ord. Kona og dattera er her med meg, og de bare går rundt og smiler.

Hva han skal bruke pengene er ikke helt klart ennå, men han tror det fort vil dryppe litt på dattera.

Kupong ble kjøpt på mobil.

Kvinne fra Vega: - Tuuuuusen takk! Nå gråter jeg, men det er bare gledestårer, sa vinneren fra Vega. Hun ventet på at mannen skulle komme hjem da telefonen fra Hamar ringte, og hun gledet seg til å fortelle han om det. I løpet av samtalen kom han hjem, og da ble det svært god stemning i hjemmet på Helgelandskysten. - Han ble veldig glad - og nå har han skjenket noe godt i glasset mitt, fortalte kvinnen mens hun lo. Hun kunne avsløre at barnebarna nok ville få litt av millionkaka.

Oslo - 1 vinner

Kvinne: - Hæ? Er det sant? Nå begynner jeg å gråte, sa Surangkana begeistret. Hun hadde sett at det var et ubesvart anrop fra 625 60 000, og ba tantebarnet om å sjekke hvem som hadde forsøkt å få tak i henne. Det var altså Norsk Tipping. - Tusen, tusen takk. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med premien, men sannsynligvis skal jeg betale ned litt gjeld. Og feiringen? Den skulle hun ta med moren dagen etter.

Rogaland - 2 vinnere

Mann fra Karmøy: Kartabuen som ikke svarte på telefonen fredag kveld, ble først å treffe på formiddagen lørdag. Han hadde vært ute på havet hele fredagen, og ble først stum som en østers da han fikk beskjeden om at han var blitt millionær imens han var ute. - Jeg finner ikke ord, ler han litt stakkåndet. - Dette må være den beste nyheten jeg har fått siden vi fikk barn og barnebarn. Vinneren sier han alltid har syntes det har vært greit med små premiesummer på ti og femti kroner slik at spillregnskapet ser greit ut, og at storpremiene liksom alltid har vært "for de andre som er heldige" - men nå er han altså selv blitt en av storvinnerne. - Penger er riktignok ikke alt her i livet, men tenk å ha sånn flaks! Kupongen ble kjøpt hos Circle K Skudeneshavn.

Kvinne fra Stavanger: Hos vinneren fra Stavanger, som var på ferie på Notodden, ble Supertrekning-sjokket stort. Her ble det latter, jubel og skrik og skrål når millionbudskapet virkelig sank inn. - Jeg skjelver! Jeg forstår ingenting. Skal jeg skrike eller grine. Den overlykkelige vinneren sa at hun hadde vunnet småbeløp før, men at hun som de fleste andre alltid har gått med et lite håp om noe større – og nå skjedde det altså. - Jeg sjekket appen tidligere i dag og så at jeg ikke hadde vunnet noe så jeg tenkte «Jaja, kanskje neste gang». Og så ringer du - og nå har jeg vunnet en millioooon. Selv om overraskelsen ble stor, hadde hun umiddelbart noen idéer for hvor pengene skal gå. - Jeg har et lite lån som skal betales, og så går det kanskje litt til barna mine. Resten vil jeg spare til en liten ferie.

Troms og Finnmark - 2 vinnere

Mann fra Alta: Sent søndag kveld kom Norsk Tipping endelig gjennom til finnmarkingen i 50-åra.

- Jeg har nettopp kommet hjem fra hytta - der det er null mobildekning, forklarer mannen. Han tok det hele ganske så med ro. - Det var en gledelig nyhet, takk skal du ha. På spørsmål om hva han skal bruke pengene på, svarte han følgende: - Det blir nok til at jeg kjøper en ny bil - bedre enn den jeg har nå. I kveld skal jeg ta det helt med ro, og bare la dette synke inn.

Kupongen kjøpte altaværingen digitalt i mai.

Kvinne fra Nordreisa: Da vinneren fikk millionbeskjeden fra Norsk Tipping måtte hun rope etter moren.- Jeg har tydeligvis vunnet 1 million kroner. Er det helt sant? spurte hun. Det var svært god stemning i stua hos den unge vinneren - som nå har følgende planer for pengene: - Kanskje jeg kan kjøpe meg leilighet? Det kommer uansett godt med inn i studieåret. Det er helt utrolig!

Trøndelag - 4 vinnere

Kvinne fra Hitra: Spilleren fra Hitra hadde nettopp vært inne på Norsk Tippings nettsider - og fått med seg at premien var i boks - da Norsk Tipping ringte fra Hamar. I tospann med mannen sin på tråden mottok de sammen bekreftelsen de ventet på: de var blitt Lotto-millionærer. - For en lørdagskveld! Det er vanskelig å forstå. Vi gleder oss til å fortelle dette til dattera vår – hun kommer til å gå helt i fistel, lo ekteparet.

Mann fra Ørland: - What?! Du kødder nå? Er det en tulletelefon, lurte mannen på etter å ha blitt oppringt av Norsk Tipping. En tulletelefon var det slettes ikke, og da familiefaren forsto at milliongevinsten var en realitet, ble han helt satt ut. - Jeg er helt svett, jeg! Herregud. Nå blir det nok ny bil. Vi får også håpe vi får vaksiner snart, slik at vi kan reise på en drømmeferie.

Mann fra Trondheim: Trønderen Inge så på film med kona da Norsk Tipping ringte . Da han hadde lagret telefonnummeret til Norsk Tipping skjønte han hvilken beskjed som ventet. Mannen pauset dermed filmen og gikk ut på verandaen. - Dette var veldig hyggelig. Nå skal jeg betale ned litt på lånet, og kanskje ta med kona på ferie. Jeg tipper hun blir glad over å høre dette, sa han fornøyd.

Mann fra Trondheim: - I alle dager. Jøss, det er jo fantastisk! Trønderen vant på en kupong kjøpt i april, og var derfor meget uforberedt da Norsk Tipping ringte kl. 22.30 på lørdagskvelden fra et Hamar-nummer. - Jeg sitter på hytta og hadde faktisk ikke fått med meg at det var Supertrekning i kveld, så dette kom som en veldig hyggelig overraskelse!

Vestfold og Telemark - 2 vinnere

Mann fra Sandefjord: Vinneren fra Sandefjord var ikke å få tak i lørdag kveld, men rundt lunsjtider på søndag kom det til slutt svar. - Oi, du verden. Er det mulig? Så flott, sa han da han fikk vite at han over natten var blitt 1 million kroner rikere. - Jeg så jo at jeg hadde ubesvarte anrop, og jeg leste i nyhetene at det var en fra Sandefjord som man ikke hadde fått tak i, så jeg lurte jo på om det kanskje kunne være her. Det var fantastiske nyheter å få på en søndag! På spørsmål om hvorvidt han hadde noen tanker om hva premien skulle gå til, kom han fram til at han helst ville dele den med nære og kjære. Kupongen ble kjøpt på mobil.

Kvinne fra Tønsberg: - Er det sant? Joho!, jubles det i den andre enden. Tønsberg-kvinnen var på sommerfest med jobben da hun fikk telefonen. - Jeg må bare le. Det står masse champagne på bordet, men jeg er gravid - så jeg får feire med noe annet i kveld. Dette er helt fantastisk, sa den ferske millionæren.

Vestland - 6 vinnere

Mann fra Alver: - Gi deg! Tusen takk! Nå blir jeg helt målløs, sa den overlykkelige vinneren fra bilen sin - og la til: - Dette har jeg alltid drømt om – å få denne telefonen, og denne beskjeden! - Ja, nå kom den, kan vi bekrefte. – Du er én av de 35 som har funnet nåla i høystakken i dag. Han var på vei nordover på ferie da Norsk Tipping fikk tak i han. - Jeg elsker å fiske, så nå tror jeg det blir et par ekstra fiskekort i sommer, sa den trivelige vestlendingen.

Kvinne fra Bergen: - Hvaaaa? Tusen takk!, jublet det i den andre enden. Bergen-kvinnen var samlet med flere hos sin svigermor da hun fikk telefonen fra Hamar. Vinneren fortalte at hun misset innleveringsfristen for Lotto med to minutter forrige lørdag, men da ble det altså full klaff i Supertrekning denne lørdagen i stedet. Kvinnen fortalte videre at de nettopp hadde kjøpt ny bil, og at litt av premien nok kom til å gå til det.

Kvinne fra Bergen: - Er det sant? Nå tuller du? Det er ikke tull? Slik reagerte Mette fra Bergen da millionbudskapet ble overlevert. Hun hadde vanskelig for å tro på beskjeden, men det sank etterhvert inn. - Jeg har mine foreldre på besøk, så de blir de første jeg forteller det til. Vi skal nok feire godt i kveld. Jeg liker å reise, så litt av pengene går nok til det.

Kvinne fra Bergen: - Jeg har vært ute i hele kveld, da jeg i blant jobber litt ekstra som hjelpepleier. Derfor har jeg ikke fått sjekket kupongen, fortalte Anne Marie da Norsk Tipping ringte. Etter å ha fått beskjed om at 1 millioner kroner er på vei inn på konto, sa hun følgende: - Nei, det var da voldsomt. Helt utrolig, bare helt utrolig. Bergenseren fyller 70 år i august, og da blir det selskap. - Jeg skal ha familiefest på Finnskogen, så jeg trodde det var fra de kanter det ringte nå, sa den glade vinneren - og la til: Fantastisk - tusen takk!

Kvinne fra Bømlo: Bømlingen hadde en stille og rolig lørdagskveld helt til Norsk Tipping ringte på. - Har jeg vunnet? Nei, du tuller nå? Det er helt utrolig, sa kvinnen. På tross av gledessjokket, fikk hun summet seg såpass at hun fikk svart på hva pengene skulle brukes til. - Jeg drømmer om å pusse opp hytta, så dette passer veldig fint. Tusen takk!

Kvinne fra Ullensvang: - Hæ? At jeg skulle være så heldig! Det må du fortelle mannen min, sa kvinnen. Norsk Tipping formidlet dermed beskjeden også til vinnerens kjære, som ble like glad. - Så flott! Dette har vi ventet på, sa han. Kvinnen la til at premien kom så brått på at hun ikke klarte å svare på hva pengene skulle brukes til.

Viken - 8 vinnere

Kvinne fra Asker: - For en fantastisk nyhet! Du aner ikke hvor mye det betyr, utbrøt Asker-kvinnen Janne. Tårene trillet i den andre enden, og hun la til at hun var ganske satt ut. - Pengene kommer godt med til bolig, kunne hun fortelle.

Kvinne fra Eidsvoll: Vinneren fra Eidsvoll var bortreist da Norsk Tipping ringte lørdag kveld, men på søndag formiddag nådde Telefonen fra Hamar endelig fram med millionbudskapet. - Oi! Så hyggelig, utbryter hun etter en målløs pause, og ler litt forsiktig. - Tusen takk, dette er jeg ikke vant til. Det passer bra, kommer det lurt fra andre enden. - Den premien skal nok deles, for det har jeg lyst til. Kupongen ble kjøpt som lynspill i kasse.

Mann fra Fredrikstad: Vinneren fra Fredrikstad var ute på båttur med kompisgjengen da Norsk Tipping ringte. Kompisene var ute i sommervarmen og koste seg med krabbe og fin sjø. - Såpass ja, sa han fortumlet - før han la til: - Herregud. 1 million kroner? Det blir stille et øyeblikk før kompisgjengen begynner å forstå tegninga. - Vant du 1 million kroner, hørte man det spørres i bakgrunnen, og stemningen blir gradvis bedre og mer høylytt etter hvert som samtalen fortsetter. - Det var ikke dårlig. Nå tror vennene mine at jeg kødder her. Fantastisk. På spørsmål på hva han tenkte at pengene skulle gå til, var beskjeden like klar som den var vag: - Den skal gå til meg!

Kvinne fra Frogn: - Ah, hjertelig, lød det fra den nybakte millionæren. Hun og samboeren var ute og spiste da Norsk Tipping ringte. - Dette var litt av en bonus. Vi er ute og koser oss, og nå blir det litt ekstra feiring - og masse fint å prate om, sa hun fornøyd - og la til at pengene kommer godt med.

Kvinne fra Hurdal: - Jeg får høyt blodtrykk her, jeg. Jeg er helt på gråten, kom det fra den andre enden. Vinneren Karianne var på hytta på Dokka da gledesbeskjeden kom. - Vi skulle til å legge oss, men nå må vi nok sprette en flaske, sa hun begeistret - og la til: - Vi har tulla mange ganger med hva vi skulle gjøre hvis vi vinner, men har vel aldri trodd det skulle skje. Kvinnen fyller 50 år i januar, og da ser hun for seg en lang ferie med mannen. - Jeg er helt målløs. Herregud, det er helt uvirkelig, sa den ferske millionæren.

Mann fra Indre Østfold: Blant åtte vinnere fra Viken fylke var en av de fra Indre Østfold. Mannen var en kombinasjon av overrasket og litt satt ut da Norsk Tipping formidlet million-budskapet. - Det er ikke dårlig, utbrøt han, men synes det var vanskelig å si noe om på stående fot hva én million skal brukes til.

Mann fra Lier: - Kødder du? Herregud, nå fikk jeg vondt i magen, sa den ferske millionæren. Han fortalte at pengene skulle brukes fornuftig og gå til å betale ned på lånet. - Det blir ingen stor feiring, men jeg kommer nok til å drømme søtt i natt.

Mann fra Sarpsborg: Spilleren fra Sarpsborg hadde prioritert EM og fotball over Lotto-trekningen, og hadde verken sjekket spillekontoen eller fått med seg at det var Supertrekning. 1 million kroner i premie fikk han likevel, og den ble tatt godt imot. - Neimen, så herlig! For en kveld’a, utbrøt han - og la til: - For en bonus. Herlig! Sarpingen hadde ingen umiddelbare planer for hva premien skulle brukes på. En tanke gjorde han seg likevel opp på stedet: - Vi vil fort unne oss en god ferie når ting åpner litt opp igjen.

Vi gratulerer til alle vinnerne!

Nye Lotto-sjanser neste lørdag

Lørdag 3. juni er det nye muligheter til å bli Lotto-millionær. Dersom man er alene om å få sju rette, kan man vinne ca. 14 millioner kroner.

Spillefrist for Lotto er 18:00 lørdag.

Superomgang i Rikstoto

I ettermiddag er det klart for internasjonal V75 i Kalmar i Sverige. Det ligger utrolige 60 millioner i premiepotten, og du kan vinne 24 millioner kroner.*

Se hvor lett du er med her

*Les mer om ansvarlig spill og vinnersjanser. Se også Hjelpelinjen.

Vinnersjanse ordinær Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr

Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.

Antall vinnere i Supertrekning i 2020 (1 million kroner hver) var 149. I tillegg vant 6 andelsbanker (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)