Gå til sidens hovedinnhold

Lotto lørdag 1. mai: Resultater og vinnere

Tre nye million-vinnere denne lørdagen.

(Nettavisen)

Det var tre heldige spillere som prikket sju rette i Lotto-trekningen 1. mai. Vinnerne kan glede seg over å ha vunnet nøyaktig 4 875 250 kroner hver. Vi gratulerer!

Onsdag er det 229 millioner i førstepremiepotten i Vikinglotto. Du kan levere din kupong her.

Tallene som ble trukket ut:

Lotto-tallene: 5 - 11 - 21 - 22 - 25 - 29 - 31

Tilleggstall: 34

Mann fra Hegra i Trøndelag

- Er det mulig? Nå er jeg i sjokk her. Jeg fulgte med på TV-sendingen, men ante ikke at jeg skulle være en av de tre heldige. Jeg har spilt Lotto i alle år, men jeg har bare vunnet mindre premier. Nå ble det endelig min tur, sa vinneren da Norsk Tipping ga han de gode nyhetene.

Mannen tok telefonen på andre forsøk, da han var usikker på hvem nummeret tilhørte.

- Ja, jeg så at dere ringte litt tidligere, men først trodde jeg at det var en som skulle selge meg noe. Da måtte jeg jo sjekke nummeret, og nå er jeg veldig glad for at du ringte meg opp igjen, sa den ferske Lotto-millionæren.

Han var litt usikker på hva premien skulle gå til, men at både kone og barn skulle få nytte av den var sikkert.

Mann fra Bergen i Vestland

Det var en rørt mann som tok telefonen da Norsk Tipping ringte. Han hadde, akkurat som vinneren fra Hegra, fulgt med på TV-trekningen, og tok til tårene da han så det lagrede nummeret på displayet.

- Dette er den beste telefonen jeg noensinne har fått. Både jeg og kona sitter og skjelver her nå, fortalte vinneren. Som hos mange andre så vil premien gå til oppussing av bolig.

- Ja, denne premien kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt, sier den lykkelige Lotto-millionæren. Han ønsker også å holde seg anonym. Vinnerkupongen, også her en femukers, kjøpte han via mobil.

Mann fra Kyrksæterøra i Trøndelag

- Nei, jeg tror deg ikke. Dette er for godt til å være sant, var det noe av det første trønderen sa da Norsk Tipping ringte. Han hadde levert vinnerkupongen kun 20 minutter før spillefrist på lørdag. Da Norsk Tipping bekreftet tidspunktet for innleveringen trodde han fortsatt ikke helt på at han var blitt en fersk Lotto-millionær.

- Dette må nok synke litt mer inn her, men om det stemmer det du sier, så vil det nok bli en aldri så liten feiring her i kveld, fortalte vinneren.

Joker-vinner: - Det var nervepirrende!

Det var også duket for Joker denne lørdagen. Joker-kandidaten var en kvinne fra Drammen, og det var mulig å vinne 2 906 000 kroner på toppen av premiestigen. Kvinnen var ikke med på direktesendingen, og fikk hjelp fra Ask til å ta opp-og-ned-valgene.

6 - 0 - 6 - 7 - 2

Dette var tallene det skulle spilles med, og kvinnen endte med å vinne 581 000 kroner.

- Det var utrolig nervepirrende å se på. Jeg er uansett veldig fornøyd med resultatet. Det er mye penger, fortalte kvinnen Norsk Tipping da resultatet var klart.

- Hva skjer videre i kveld?

- Det blir nok rolig, vi har hatt en lang og fin dag ute i sola, så det blir nok ikke helt det store i kveld, fortalte kvinnen.

Da hun ble spurt hva pengene skulle gå til kunne hun si at deler ville gå til oppussing i hjemmet.

Vi gratulerer!

Nye Lotto-sjanser neste lørdag

Lørdag er det nye muligheter til å bli Lotto-millionær.

Spillefrist for Lotto er 18:00 lørdag.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr