(Nettavisen)

Med 94 Lotto-millionærer så langt i år, har det nesten vært en ny Lotto-millionær i snitt hver dag i 2021. Lørdag var inget unntak. Tre menn vant kroner 5.136.630 hver.

Spillefrist for Lotto er 18:00 lørdag.

Leste om premien i lokalavisa

Onsdag formiddag fikk Norsk Tipping kontakt med mannen fra Nes. Han hadde lest i lokalavisa at det var en mann i 80-årene som hadde vunnet stort i Lotto. At det kunne være nettopp ham, så han på som utenkelig.

- Jeg har ikke sånn flaks, så det har jeg ikke tenkt så mye på, sa han til Norsk Tipping.

- Men det er du som er den ferske Lotto-millionæren. Gratulerer!

Det ble stille i andre enden noen sekunder.

- Dette kom virkelig som en stor overraskelse. Nå ble jeg skjelven.

Videre fortalte mannen til spillselskapet på Hamar at han hadde sett på Lotto-sendingen, men han hadde ikke registrert at det var nettopp hans tallrekke som gikk inn lørdag kveld.

- Dette var moro. Det er jo spennende å følge med på, avslutter den ferske millionæren.

Mannen ønsker å være anonym.

Drømmer om Porsche

En av de tre vinnerne er en 24 år gammel mann fra Bjørnafjorden i Vestland. Han var hjemme da Norsk Tipping ringte. Da han innså at han hadde vunnet 5,1 millioner kroner i Lotto, lød det slik:

- Såpass! Satan. Kjekt.

24-åringen påpekte videre at det ikke ville bli en stor feiring samme kveld, men at det ville bli noe i framtiden. Han hadde også store planer for premien.

- Jeg skal i hvert fall kjøpe meg bolig. Jeg har også veldig lyst på drømmebilen, nemlig en Porsche, sier han og ler.

- Dette hadde jeg aldri trodd. Jeg er litt i sjokk nå, men jeg gleder meg til å dele denne gode nyheten med de nærmeste, avslutter han.

Kupongen kjøpte han digitalt.

Mann i 50-årene fra Oslo

Norsk Tipping har vært i kontakt med mannen og informert ham om premien. Han ble svært glad, men ønsket ikke å uttale seg. Spiller politikere Lotto de og?

Kupongen kjøpte han digitalt.

Tre nye Lotto-millionærer

Et utvalg av tallene var kjent for 350 000 Lotto-spillere, som sikret seg store og små premier lørdag kveld. Tre menn stakk av med hovedpremien.

Lotto-tallene: 2 - 4 - 8 - 14 - 18 - 28 - 33

Tilleggstallet: 17

Fredag er det ca. 101 millioner i Eurojackpot-potten.

Nye Lotto-sjanser neste lørdag

Lørdag er det nye muligheter til å bli Lotto-millionær. Dersom man er alene om å få sju rette, kan man vinne ca. 14 millioner kroner.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190
  • Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)
  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr