Gå til sidens hovedinnhold

Lykkekupong i Lotto ga 7,2 millioner på kontoen

To Lotto-spillere fikk en spennende telefon fra Hamar i kveld.

(Nettavisen)

Tre nordmenn kan i kveld kalle seg ferske lottomillionærer. I Lotto klarte to spillere å gjette 7+2 tall som riktige, og ble derfor begge 7,2 millioner kroner rikere. Kveldens Joker-kandidat kan også kalle seg millioner med 1,2 millioner kroner som snart blir hans.

Lotto-vinnerne er hjemmehørende i Innlandet og i Trøndelag. Begge leverte vinnerkupongen via mobilen.

- Tror det ikke

Vinneren fra Trondheim er en mann som ønsker å være anonym.

- Du verden! Det er nesten så jeg ikke tror det er sant. Jeg har jo håpet at det skulle skje, men det er vanskelig å ta inn over seg at jeg nå er Lotto-millionær, sier mannen.

Han tok ikke telefonen første gang Norsk Tipping ringte.

Spill Lotto her

- Jeg rakk ikke å ta telefonen første gangen. Jeg sjekket kupongen etter at dere ringte og så jeg hadde fått inn en rekke på lykkekupongen min. Det er rekken med fødselsdatoer i familien, forteller mannen, som foreløpig ikke aner hva han skal bruke pengene på.

Kjente igjen nummeret

Mannen fra Elverum svarte heller ikke første gang vi forsøkte på komme i kontakt med ham.

- Jeg sjekket nummeret og så det var fra Norsk Tipping. Og nå begynner jeg å grine. Dette er veldig mye penger. Jeg er veldig glad. Tusen takk! sa mannen, som ønsker å være anonym.

Klikk her for å spille Lotto

Kveldens tall:
14 - 18 - 22 - 25 - 27 - 30 - 33

Ekstratall:

12

På onsdag er det 46 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Klikk her for å spille.

Joker-kandidaten

En kvinne fra Lierskogen ble trukket ut som Joker-kandidat lørdag. 2,8 millioner kroner lå i premiepotten i kveldens Joker-trekning. Kandidaten ba Ask ta valgene, og han nådde dessverre ikke helt opp. Men kandidaten fikk godte seg med 1,2 millioner kroner, ikke så verst det heller.

- Jeg er så glad. Det er helt utrolig å vinne så mye penger. Hele familien pluss noen venner var på besøk i kveld, og vi så trekningen på TV. Det var veldig spennende, og nå blir det en ekstra koselig kveld, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Klikk her for å spille Lotto

- Hun tror jeg er gal

De siste to lørdagene har førstepremien latt seg dele på tre, blant annet til en sørlending som ikke helt fikk kona til å tro på hvem som ringte.

- Hun tror jeg er gal, sa mannen og lo.

Men før det fikk en kvinne fra Flekkefjord stikke av med hele førstepremiepotten på 14,5 millioner kroner selv.

- Er det sant? Nå må jeg sette meg ned, det er helt ubeskrivelig, sa kvinnen da vi fortalte om milliongevinsten.

Klikk her for å spille Lotto

Vinnersannsynlighet Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersannsynlighet for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr