(Nettavisen)

Det var ingen tvil om hva som ble årets mål i Philadelphia Union sist sesong. En sotrastril ble stemt frem av fansen som den soleklare vinneren.

Onsdag er det ca 229 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Jakob Glesnes fra Sotra utenfor Bergen fikk drømmetreff i mars i fjor. Nordmannens frisparkscoring mot Los Angeles FC var en kanonkule, og Philadelphia Union delte et klipp av scoringen på sin Twitter-konto og skrev at skuddet kom fra 36,5 meters hold (40 yards).

Scoringen ble også nominert til årets mål i MLS, men der nådde han ikke helt opp. Darlington Nagbe fra Columbus Crew vant kåringen. Scoringen hans vil likevel være klistret på minne til Philadelphia-fansen for evig tid.

Philadelphia Union - Atlanta United FC 2,10 - 3,20 - 2,80 H (spillestopp natt til onsdag kl. 01.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Concacaf, Champions League. Kamp 2 av 2. Jakob Glesnes og hans Philadelphia Union tok et kjempesteg mot semifinale i Concacafs Champions League i fotball med 3-0-seier borte mot Atlanta United i den første kampen i forrige uke. Seieren gir Union en kjempefordel før returkampen natt til onsdag.

27-åringen, som startet å spille fotball i Skogsvåg på Sotra, har spilt alle de tre første Champions League-kampene for Philadelphia Union, som ikke har sluppet inn et eneste mål i turneringen.

Glesnes har også spilt samtlige minutter i de første tre MLS-kampene denne sesongen.

Fredag er det ca. 467 millioner i Eurojackpot-potten.

På prøvespill i Liverpool

Den 187 centimenter høye forsvareren spilte 18 kamper i 1. divisjon for Løv-Ham i 2011, bare 17 år gammel. Prestasjonene gjorde flere utenlandske storklubber interessert. Han var blant annet på prøvespill i Liverpool hvor han ble tilbud kontrakt med akademiet, men han avslo.

I fjor fikk han sitt utenlandseventyr. Da han dro til Philadelphia og MLS.

Her kan du skrape Flax på nett

Philadelphia Union, som vant Eastern Conference i 2020, har fått en elendig start på MLS-sesongen. De har tapt mot David Beckhams Inter Miami og Ronny Deilas New York FC, og de spilte uavgjort i sesongåpningen mot Columbus Crew.

Men det har gått bedre i Concacaf Champions League, hvor de har vunnet alle tre kampene. De slo costaricanske Deportivo Saprissa 1-0 borte og 4-0 hjemme, og i semifinalen banket de divisjonskollega Atlanta United hele 3-0.

Har Atlanta gitt opp?

I likhet med Philadelphia har også Atlanta skuffet i starten av sesongen. De spilte 0-0 mot Orlando City i seriestarten, deretter slo de Chicago Fire og i forrige serierunde ble det 1-2-tap mot New England Revolution.

Philadelphia må klare seg uten Jack de Vries. Han fikk nylig en hjernerystelse og denne kampen kommer antakeligvis for tidlig. Ilsinho er også ute med skade.

Atlanta mangler keeper Alec Kann og Mo Adams, og Matheus Rossetto er heller ikke spilleklar ennå.

Onsdag er det ca 229 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Philadelphia og Atlanta har møttes åtte ganger tidligere, og Jakob Glesnes & co har kun vunnet to av dem. Atlanta står med fire seire, og to kamper har endt uavgjort. Det virker som Union satser alt på Champions League akkurat nå, og vi tror de skal være i stand til å ta en ny seier mot et Atlanta-lag som ikke har imponert verken i MLS eller i Champions League.

Det spørs om ikke Atlanta allerede har gitt opp. Å ta igjen 0-3-ledelsen fra den første kampen virker håpløs.

Vi tror at Jakob Glesnes og Philadelphia Union cruiser til semifinalen, der venter Portland Timbers eller meksikanske Club America. Oddsen på at Philadelphia Union og Glesnes vinner i natt er 2,10. Det er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset