(Nettavisen)

Den greske shippingmilliardæren Evangelos Marinakis, som eier Olympiakos og Championship-klubben Nottingham Forest, viste ifølge goal.com interesse for å ta over Troyes, men den franske Ligue 2-klubben ble istedenfor kjøpt av City Football Group, som fra før eier Premier League-klubben Manchester City.

Fredag er det ca. 753 millioner kroner i Eurojackpot-potten.

City-eierne kjøpte majoriteten av aksjene fra klubbens tidligere eier Daniel Masoni.

Troyes ble dermed den tiende klubben i porteføljen til City Football Group (CFG). Grupperingen eies av selskaper fra De forente arabiske emirater (87 prosent) og Kina (13 prosent). Foruten Troyes eier selskapet Manchester City og er backet av Abu Dhabi United Group, som ble dannet for å overta Premier League-klubben i 2008.

Lørdag er det ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spill før lørdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

City Football Group har også eierandeler i New York City i Major League Soccer, Melbourne City i australske A-League, japanske Yokohama F Marinos, Montevideo City Torque i Uruguay, Segunda Division-laget Girona, China League Two-laget Sichuan Jianiu, Mumbai City i India og belgiske Lommel SK.

Troyes ble stiftet i 1986, og de spiller hjemmekampene sine på Stade de l’Aube som har plass til 20 400 tilskuere.

Dunkerque - Troyes AC 4,20 - 3,05 - 1,72 B (spillestopp fredag kl. 19.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Frank, Ligue 2. Dunkerque er ikke fransk by som er synonymt med fotball. Den franske havnebyen er antakeligvis mest kjente for den allierte tilbaketrekkingen i begynnelsen av andre verdenskrig da over 300 000 allierte soldater ble evakuert fra strendene ved byen.

Hvetebrødsdagene er over for nykommeren

Byens fotballklubb, USL Dunkerque, ble stiftet allerede i 1909, men laget har aldri spilt høyere enn på nivå to i fransk fotball. Klubben rykket opp til Ligue 2 foran denne sesongen etter at laget lå på andreplass på tabellen i Campionnat National da sesongen ble stoppet av covid-19-pandemien.

Fredag er det ca. 753 millioner kroner i Eurojackpot-potten.

Nykommeren fikk en god start. De sto med to seire og én uavgjort på de tre første kampene, men nå har hvetebrødsdagene over- Laget har falt ned til 14.-plass med 20 poeng. De står med fire tap på rad, og de har kun én seier på de syv siste kampene.

Troyes er et fast innslag i toppen av Ligue 2-tabellen. De endte på fjerdeplass sist sesong, to poeng bak Lens som rykket opp da den franske ligaen ble avbrutt på grunn av korona-pandemien.

Kun ett bortetap siden september

Den franske klubben har vært et heislag. De har gått opp og ned mellom Ligue 1 og Ligue 2 de siste ti sesongene. Forrige gang de rykket sist ned fra den franske toppdivisjonen i 2018.

Nå topper Troyes tabellen i Ligue 2 med 37 poeng, to poeng foran Ruben Gabrielsens Toulouse. Serielederen har kun tapt én av de siste 14 kampene.

Fredag er det ca. 753 millioner kroner i Eurojackpot-potten.

De tapte forrige bortekamp i den gamle OL-byen Grenoble (0-2), da hadde de vært ubeseiret på bortebane siden slutten av september.

Tirsdag slo Troyes bunnlaget Châteauroux 2-0. De er naturlige favoritter mot nyopprykkede Dunkerque. 1,72 i odds på Troyes-seier er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset