(Nettavisen)

Da Manchester City slo Paris St. Germain i den andre semifinalen på Etihad, var det lagets syvende seier på rad i Champions League denne sesongen. Det er den lengste seiersrekken for et engelsk lag i europacupene noensinne.

Pep Guardiolas lag vant den siste kampen i gruppespillet 3-0 mot Marseille, før de slo tyske M'gladbach og Borussia Dortmund. Med seieren mot PSG i Paris tangerte den gamle engelske rekorden, men etter 2-1-seieren på Etihad i den andre kampen sikret de Manchester City en ny Champions League-rekord.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Det er heller ingen andre engelske lag, verken i Europa League eller Champions League, som har vunnet elleve kamper i samme sesong.

Lørdag kan de ta sin tolvte seier, og det vil være den aller største.

Manchester City - Chelsea (Over/Under ant. mål fulltid 2.5) - Under 1,57 (spillestopp lørdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Lørdag møtes Premier League-rivalene Manchester City og Chelsea i Champions League-finalen.

Begge lagene har flere ganger opplevd å få Champions League-drømmen knust av andre engelske lag.

City røk ut av verdens gjeveste klubbturnering mot Liverpool i 2018 og mot Tottenham i 2019, mens Chelsea tapte sin første finale i turneringen mot Manchester United. På lørdag er det tredje gang det spilles en helengelsk Champions League-finale. Chelsea var involvert i den første, da de tapte på straffespark mot Manchester United i Moskva i 2008.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

For to år siden møttes Liverpool og Tottenham i Madrid. Manchester City og Chelsea har kun sluppet inn fire mål hver på veien til finalen. Det er færrest baklengs to finalemotstandere har hatt siden Barcelona (fire mål) møtte Arsenal (to mål) i 2006. Verken City eller Chelsea har sluppet inn mer enn ett mål i en og samme kamp i 2020-2021-sesongen i Champions League.

Disse finalene byr på få mål

Finaler i Champions League mellom lag fra samme land har tradisjonelt sett vært målfattige. Det handler om at lagene kjenner hverandre veldig godt. De vet hverandres styrker og svakheter.

Real Madrid slo Valencia 3-0 i den første kampen mellom to lag fra samme nasjon, men de neste kampene mellom to lag fra samme land har vært tette og jevnspilte.

Av de andre seks kampene har tre av dem blitt avgjort på straffespark, én har blitt avgjort etter ekstraomganger og de to siste kampene ble avgjort i det 87. minutt eller senere. Finalen i 2013 var den eneste hvor det ble scoret minst tre mål i ordinær spilletid. Den tredje scoring i kampen mellom Bayern og Dortmund den gangen kom ett minutt før slutt.

Her kan du skrape Flax på nett

Når City og Chelsea møtes scores det ofte flere mål. Over 2,5 mål har gitt utbetaling etter fire av de fem siste kampene mellom disse klubbene, men i cupkampene de har spilt har ikke vært like målrike.

Det har kun vært scoret tre mål på de tre siste cupkampene At det scores under 2,5 mål i lørdagens finale virker sannsynlig.

1,57 i odds er ikke all verden, men vi mener det likevel er et greit spill her.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset